Business Intelligence Specialist/Adviseur

Een leven lang innovatief leren!

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten een leven lang opleiden voor de beroepen van de toekomst.

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen ontwikkeling als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak.

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van 14.500 studenten en 1400 medewerkers? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou!

Het Alfa-college zoekt voor het team Bedrijfsinformatieloket een Business Intelligence Specialist / Adviseur - 32 – 40 uur (0,8 – 1 fte)

Het Alfa-college wil een data gedreven onderwijsinstelling worden om de grote veranderingen in het onderwijs beter te kunnen sturen en realiseren. Als Business Intelligence specialist/adviseur (BI Specialist / adviseur) lever je hier een belangrijke bijdrage aan. Als BI specialist/adviseur ben je onderdeel van het team ‘Bedrijfsinformatieloket’. Dit team inventariseert informatievragen en vertaalt deze naar passende oplossingen. We zijn daarbij continu met interne en externe stakeholders in gesprek over hoe onze informatie verbeterd kan worden en brengen nieuwe mogelijkheden proactief onder de aandacht. Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit, de bruikbaarheid en de continuïteit van de door ons geleverde informatie.

Wat houdt de functie in?
Als BI specialist/adviseur werk je proactief, in nauwe samenwerking met je teamleden en de eindgebruikers, aan het leveren en het continu verbeteren van de benodigde informatie binnen het Alfa-college. Het betreft het achterhalen, realiseren en implementeren van de informatie over onze strategische KPI’s en processen. In deze rol ben je gebruikersgericht, dienstverlenend, adviserend en treed je veelvuldig in contact met de voor jou relevante (interne/externe) stakeholders.

Het herkennen van gebruikers- en organisatorische behoeften en problemen is jouw kwaliteit. Je houdt van uitdagende vraagstukken binnen jouw vakgebied en vertaalt deze (gevraagd en ongevraagd) naar nieuwe informatie oplossingen. Het goed gebruiken van de geleverde informatie is jouw doel en daartoe onderhoud je nauw contact met de gebruikers en ben je bedreven op het gebied van grafisch- en userinterface design.

In deze functie ligt de focus de komende jaren met name op:

 • Het neerzetten en implementeren van de technische omgeving ‘Data Platform Onderwijs’ (DPO) met onze leverancier MACAW (Microsoft Data Lake en PowerBI).
 • Het ontwikkelen en testen van informatie en definities op de domeinen Finance (Exact Financials), HR (Youforce RAET) en Student (Eduarte).
 •  Het inrichten van de gebruikersorganisatie middels gebruikersgroepen om continu verbeteren mogelijk te maken.
 • Het implementeren van de nieuwe PowerBI omgeving in de organisatie.
 •  Het ontsluiten van domeinen zoals Onderwijslogistiek (Xedule en Eduarte), Facilitair (Topdesk), Learning Analytics (Microsoft365 en Itslearning).
 • Het toepassen van ‘nieuwe’ technologieën en technieken zoals Machine Learning, AI, Big Data, GAN’s, NLP, CI en logaritmen.

Wat neem jij mee?

 • Je beschikt aantoonbaar over een relevante afgeronde HBO of WO opleiding.
 • Je bent leergierig en wil je graag verder ontwikkelen.
 • Je bent ondernemend, proactief, initiatiefrijk, analytisch, resultaatgericht en inventief.
 • Je communiceert gemakkelijk (mondeling en schriftelijk), je kunt anderen inspireren en adviseert op een klantgerichte en dienstverlenende manier.
 • Je beweegt je makkelijk binnen een grote organisatie.
 • Je werkt gestructureerd, planmatig en transparant.
 • Je bent een teamspeler die ook zelfstandig zijn werk kan doen.
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring
  - op het gebied 
  van Business Intelligence;
  - met visuele vormgeving en user interface;
  - met onderwijsprocessen en dataverzamelingen (bij voorkeur);
  - ervaring in het werken met een ontwikkelmethodiek (bij voorkeur / bijv. Agile of Scrum);
  - met databases (SQL), Azure Datalakes en Microsoft PowerBI (is een pré).

Wat bieden wij?

 • Een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijdse tevredenheid.
 • Een passend salaris conform CAO MBO (OBP) schaal 10, max. 11 (afhankelijk van ervaring en niveau) met een maximum salaris van € 4939,= bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. een 13e maand, veel verlof, sportregelingen, ontwikkelmogelijkheden).

Meer informatie en solliciteren?

Wil je meer informatie over deze werkzaamheden, neem dan contact op met Marcel van Doren, informatiemanager, telefoonnummer 06 - 53751022, email mr.vandoren@alfa-college.nl .

Je korte motivatiebrief met curriculum vitae ontvangen we graag vóór 18 maart 2021 via het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 25 maart 2021.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is waarschijnlijk dat het sollicitatiegesprek in de eerste ronde via een videogesprek (Teams) wordt gevoerd. Uiteraard wordt je daarover tijdig geïnformeerd.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld