Ambtelijk secretaris

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten wij ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou! 

Wij hebben per direct een vacature voor een

Ambtelijk secretaris (0,4 fte)
Standplaats: Groningen

Wat ga je doen?

Als ambtelijk secretaris ben je de motor op de achtergrond en ondersteun je de OR om zijn doelen te bereiken. Door de OR inhoudelijk, beleidsmatig en procesmatig te ondersteunen, zorg je ervoor dat alles loopt en help je de OR in positie te komen en te blijven. Je geeft daarbij gevraagd en ongevraagd advies. Je adviseert de ondernemingsraad over de status van voorgelegde stukken en zijn formele bevoegdheden en bewaakt de naleving van wetten, procedures en afspraken betreffende de medezeggenschap. Je zorgt voor de voorbereiding, verslaglegging en opvolging van de acties en besluiten. Je verzamelt, interpreteert en deelt informatie met betrekking tot ontwikkelingen op het gebied van medezeggenschap. Je bent de rechterhand van het dagelijks bestuur van de ondernemingsraad en werkt nauw samen met de secretaris van de OR. Je onderhoudt de noodzakelijke functionele contacten, in- en extern. In overleg met de bestuursadviseur ben je (mede)verantwoordelijk voor de voorbereiding van de agenda van overlegvergaderingen met het College van Bestuur en voor behandelvoorstellen voor de geagendeerde onderwerpen. Je zorgt voor de verslaglegging, stelt de actiepuntenlijst op en bewaakt de tijdige afdoening van de acties en besluiten van de overlegvergadering. Je beheert het archief van de OR en zorgt dat deze toegankelijk is.


Wat breng je mee?

 • je werkt en denkt op minimaal hbo-niveau;
 • je hebt kennis van en/of ervaring met medezeggenschap en de WOR en bent bereid deze kennis te vergroten en te verdiepen;
 • je bent integer en beschikt over organisatiesensitiviteit: je begrijpt hoe de (bestuurlijke) formele en informele structuur van de organisatie werkt en je kunt daarbinnen bewegen om de gewenste resultaten te bereiken;
 • je hebt aantoonbaar goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • organisatorische vaardigheden zijn je op het lijf geschreven;
 • je hebt ervaring met het schrijven van adviezen of beleidsstukken;
 • je bent praktisch en strategisch en overziet het speelveld. Je helpt de OR om invulling te geven aan participatieve medezeggenschap en acteert daarin proactief.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij bieden jou een veelzijdige baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten.
 • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik.
 • We keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen en we hebben een goed gefaciliteerde thuiswerkregeling.
 • Je hebt de mogelijkheid om in schoolvakanties niet of minder te werken.
 • Je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling.
 • Je ontvangt een salaris met een maximum van € 4.930,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal 10, cao mbo). Per 1 januari 2024 wordt het maximum € 5.078,- bruto.

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Tjeerd Beijleveldt (voorzitter OR) via 06-10926623.

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag uiterlijk 1 oktober aanstaande via het sollicitatieformulier op onze site: Vacature Ambtelijk secretaris (ondernemingsraad) - Ambtelijk secretaris (ondernemingsraad) - Werken bij (alfa-college.nl). De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt naar verwachting plaats in week 41.

 

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: Strategie | Alfa-college

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.