Adviseur studentenbegeleiding / Orthopedagoog

Samen ondernemend leren! 

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou!

Adviseur studentenbegeleiding / Orthopedagoog (0,8 – 1,0 FTE) Locatie Kardinge Groningen 

Herken jij je in het volgende?

Jij bent een enthousiaste orthopedagoog of psycholoog die over grenzen heen kijkt en verbinding zoekt met studenten, ouders en collega’s. Je hebt feeling met de doelgroep en hebt ervaring met gespreksvoering met ouders en externe hulpverlening. Daarnaast ben je zelfsturend en flexibel. Je kunt goed inspelen op de vragen en behoeften van zowel studenten als coaches en bent in staat om hierin buiten de vaste kaders te denken en te handelen. 

Wat ga je doen?

 • het zorgdragen voor de studentenbegeleiding door o.a. het verzorgen van specialistische begeleiding voor studenten met sociaal-emotionele problemen, studie- en leerproblemen, beperkingen en speciale loopbaanvragen;
 • het ondersteunen van de onderwijsteams inzake studentenbegeleiding door o.a. deskundigheidsbevordering, bijwonen van studentenbesprekingen en adviseren in de begeleiding van individuele studenten;
 • het onderhouden van contacten met externe partijen, waaronder hulpverlening, gemeente en scholen in de regio;
 • een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het beleid met betrekking tot studenten-begeleiding door o.a. het inbrengen van het eigen specialisme in multidisciplinair verband. 

Wat breng je mee?

 • een afgeronde opleiding orthopedagogiek of psychologie;
 • specialistische theoretische kennis van de psychodiagnostiek en het algemene terrein van studentenbegeleiding;
 • kennis van gedragspatronen van studenten in het MBO;
 • vaardigheid en ervaring in het begeleiden van studenten met sociaal-emotioneleproblemen, studie- en leerproblemen, beperkingen en speciale loopbaanvragen;
 • vaardigheid en ervaring in het rapporteren en adviseren aan mentoren, docenten en onderwijsteams;
 • bij voorkeur werkervaring in en met het werken met onderwijsteams. 

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?

In deze functie ben je onderdeel van het loopbaancentrum op de locatie Kardinge. Dit team bestaat uit 2 orthopedagogen en 3 loopbaanexperts. Samen zetten we ons in voor de begeleiding van studenten richting het diploma. We werken op flexibele werkplekken in de docentenruimte en zijn aanspreekpunt voor coaches en studenten. 

Wat kun je van ons verwachten?

 • wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten;
 • om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik;
 • we keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen, je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma;
 • je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling met een salaris met een maximum van € 4.359,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal 10 CAO MBO). 

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Lucinda Wondel, opleidingsmanager, telefoonnummer 06-12607322 (bereikbaar op woensdag tussen 17.00 en 19.00 uur.

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag voor 17 juni via het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl.
De gesprekken zullen plaats vinden op dinsdagmiddag 22 juni. Het arbeidsvoorwaardengesprek is in week 26. 

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat het sollicitatiegesprek omgezet wordt in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.