Adviseur Studentbegeleiding

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten wij ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou! 

In verband met het vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een;


Adviseur Studentbegeleiding (0,7 FTE)

Standplaats: Hoogeveen

Herken jij je in het volgende?

Jij bent een enthousiaste adviseur studentbegeleiding die over grenzen heen kijkt en verbinding zoekt met docenten, studenten en ouders. Je hebt affiniteit met de doelgroep van het MBO. Je hebt ervaring in gespreksvoering en het deelnemen aan multidisciplinaire overleggen. Daarnaast ben je zelfsturend en flexibel. Je kunt goed inspelen op de vragen en behoeften van zowel studenten als docenten en bent in staat om hierin buiten de vaste kaders te denken en te handelen.


Wat ga je doen?

 • ondersteunen van de onderwijsteams bij studentenbegeleiding door o.a.  deskundigheidsbevordering, het bijwonen van studentenbesprekingen en adviseren over de begeleiding van individuele studenten;
 • begeleiden van studenten met studie- en leerproblemen, sociale problemen, emotionele problemen en loopbaanvragen;
 • onderhouden van contacten met externe partijen, waaronder hulpverlening, gemeente en scholen in de regio;
 • bijdragen aan de ontwikkeling van het beleid met betrekking tot studentenbegeleiding door o.a. het inbrengen van het eigen specialisme in multidisciplinair verband.

Wat breng je mee?

 • kennis over en ervaring met studentenbegeleiding in het algemeen;
 • kennis van gedragspatronen van studenten in het MBO;
 • vaardigheid en ervaring in het begeleiden van studenten met studie- en leerproblemen, sociale problemen, emotionele problemen en loopbaanvragen;
 • vaardigheid en ervaring in het rapporteren en adviseren aan mentoren, docenten en
 • onderwijsteams;
 • bij voorkeur kennis over studiefinanciering en doorstroom VMBO-MBO en MBO-HBO;
 • bij voorkeur werkervaring in het samenwerken met onderwijsteams;
 • bij voorkeur een afgeronde opleiding in de gedragswetenschappen.

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?

In deze functie ben je onderdeel van het loopbaancentrum op de locatie Hoogeveen. Dit team bestaat uit meerdere gedragsdeskundigen, loopbaanadviseurs en een administratief medewerker. Samen met de collega’s in de onderwijsteams bieden we studenten basisbegeleiding en waar nodig extra begeleiding.


Wat kun je van ons verwachten?

 • wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten;
 • om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik;
 • we keren een 13de maand uit, je kunt gebruikmaken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen, je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma;
 • je ontvangt van ons een tijdelijk contract tot 1 januari 2023 met mogelijkheid tot verlenging, met een salaris met een maximum van € 4.615,- of € 5.229,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal 10 of 11 CAO MBO, afhankelijk van opleiding en ervaring).

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Diana Akkerman, opleidingsmanager, tel. 088-3341008 (vanaf 2 september 2022 bereikbaar).

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag vóór 11 september via het online sollicitatieformulier op onze site: Vacature Adviseur studentenbegeleiding - Adviseur Studentenbegeleiding - Werken bij (alfa-college.nl)

De gesprekken vinden plaats in de laatste week van september.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.