Adviseur Onderwijs en Kwaliteit

Samen ondernemend leren! 

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst.

Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent.

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen.

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak.

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou!

Adviseur Onderwijs & Kwaliteit (0,8 – 1,0 fte)

De dienst Onderwijs & Kwaliteit zorgt, binnen de gegeven kaders, voor inhoud, uitvoering en implementatie op de beleidsterreinen onderwijs- en kwaliteitszorg voor het Alfa-college.

De adviseur O&K is verbonden aan een locatie en aan een Alfa-brede themagroep. Een themagroep richt zich op het ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleid voor het gehele Alfa-college. Dit in nauwe samenwerking met het onderwijs en de andere diensten van het Alfa-college. Op dit moment heeft de dienst O&K drie themagroepen: Begeleiden & Coachen, Leren & Opleiden en Examineren & Diplomeren. Dit schooljaar gaan we over naar een nieuwe examenorganisatie. Deze nieuwe examenorganisatie vraagt ook een andere inzet van de dienst O&K. Vandaar dat wij op zoek zijn naar een nieuwe adviseur O&K.

Voor deze vacature zoeken wij een adviseur voor een locatie in Groningen of Hoogeveen. De adviseur zal ook gekoppeld worden aan één van de themagroepen. Afhankelijk van de expertise en affiniteit van de nieuwe adviseur en de wijzigingen binnen de dienst O&K zal hier invulling aan gegeven worden.

Wat ga je doen?

 • Het adviseren en begeleiden van het management en collega's op het gebied van onderwijs en kwaliteitszorg.
 • Het ontwikkelen en implementeren van beleid op één of meerdere onderwijskundige thema’s.
 • Het adviseren en begeleiden van het management en collega’s bij de vormgeving van beleid op één of meerdere onderwijskundige thema’s.
 • Het ondersteunen van opleidingsteams en managers bij het implementeren van onderwijs- en examenbeleid op de locatie.
 • Het bestuderen van wet- en regelgeving en externe ontwikkelingen en het adviseren met betrekking tot de consequenties hiervan voor het onderwijs.
 • Het opstellen van voortgangsrapportages en analyses alsmede het formuleren van conclusies en aanbevelingen.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde HBO+/ WO opleiding op het vakgebied 'onderwijskunde' en relevante werkervaring, bij voorkeur als adviseur.
 • Ervaring met actuele thema’s zoals flexibilisering van onderwijs, blended learning.
 • Ervaring in projectmatig werken en het aansturen van projectteams.
 • Een brede theoretische en praktische kennis op het gebied onderwijskundige processen.
 • Een analytisch en strategisch denkvermogen.
 • Stressbestendigheid en een flexibele instelling.
 • Resultaatgerichtheid en een probleemoplossend vermogen.
 • Goede schriftelijke, communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Een teamgerichte en enthousiaste werkhouding.
 • Het mede inhoud geven aan de identiteit van het Alfa-college.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten.
 • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik.
 • We keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen, je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma.
 • Je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling met een salaris met een maximum van € 4.939,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal 11 CAO MBO).

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze werkzaamheden, neem dan contact op met Emke van Hoogdalem, manager Onderwijs & Kwaliteit, via  ej.vanhoogdalem@alfa-college.nl of via telefoonnummer 088-3342428.

Je korte motivatiebrief met curriculum vitae ontvangen we graag voor 9 oktober 2020 via het online sollicitatieformulier op onze website www. alfa-college.nl . De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 20 oktober a.s. (middag). De locatie is nader te bepalen.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat het sollicitatiegesprek omgezet wordt in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.