Zorgadministrateur

Wat houdt de functie in?

Als zorgadministrateur maak je onderdeel uit van de centrale afdeling Zorg Proces Ondersteuning (ZPO) welke bestaat uit 15 medewerkers. Je fungeert als verbindende schakel tussen centraal en decentraal (kliniek Smilde). Dit doe je door onder andere het signaleren van ontwikkelingen die van invloed zijn op het zorgadministratieve proces van de organisatie. Je denkt mee over verschillende werkprocessen binnen de administratie en coördineert en draagt zorg voor continuïteit van registratieve processen. Daarnaast neem je als inhoudsdeskundige deel aan verschillende projecten. Je werkt actief mee in complexe registraties en ziet toe op de voortgang van de werkprocessen en de uitvoering van activiteiten. Je legt verbanden en maakt een vertaalslag naar de registratie en administratieve route. Je coacht medewerkers door jouw expertise te delen en kennis over te dragen. Hiermee bewaak je de kwaliteit en de volledigheid van de facturatie.

Ook ondersteun je bij het implementeren van veranderingen van wet- en regelgeving met consequenties voor de registratiesoftware. Je initieert procesveranderingen waar nodig. Daarnaast adviseer en ondersteun je op jouw vakgebied de directeur kliniek en het Hoofd ZPO en heb je nauwe afstemming met de regiocontroller en externe partijen. 

Naast de taken van zorgadministrateur van de kliniek heb je ook een aantal andere financieringsvormen in jouw pakket. Je uitvalsbasis is de kliniek in Smilde, daarnaast word je 1 dag per week verwacht in Assen.

Wie ben jij?

Wij zoeken een enthousiaste collega die beschikt over:

  • Tenminste HBO werk- en denkniveau, een relevante HBO-opleiding zoals bedrijfseconomie of zorgadministratie is een duidelijke pre
  • Kennis van het zorgproces en van de registratieve processen binnen de Jeugdwet en de Zorgverzekeringswet, of bereid je hierin te ontwikkelen.
  • Analytisch vermogen en accuratesse, je pakt zaken snel op, kunt en bent in staat onderlinge relaties te leggen tussen (operationele) werkprocessen. Je werkt vanuit een helicopterview.
  • Je bent in staat om systematisch, standvastig en met een dienstverlenende houding te werken. Je zoekt naar verbinding en het overbrengen van informatie gaat je van nature goed af.
  • Accuratesse en gedrevenheid; je bent een kei in administratieve processen

De zorgadministratie staat continu voor grote en kleine uitdagingen in het proces, van registratie tot declaratie. De snel opeenvolgende ontwikkelingen in wet- en regelgeving en verantwoording, stellen hoge eisen aan de rol en functie van een zorgadministrateur. De spin-in-het-web functie die de hedendaagse zorgadministrateur vervult, vraagt om een vaardigheidsprofiel: proactief, analytisch, procesgericht en adviserend. 

We zoeken voor deze functie iemand die 32 uur inzetbaar is waarvan in ieder geval de gehele dinsdag.

Wie zijn wij?

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken, omdat we een academisch centrum zijn, buiten de kaders durven denken en continu onderzoek doen naar onze behandelingen. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een hecht team dat wordt gekenmerkt door een goede sfeer en collegialiteit. Je directe collega's ZPO en de intensieve contacten binnen de organisatie zorgen ervoor dat je je snel thuisvoelt bij Accare. Dit geeft jou tevens de kans om al snel te kunnen excelleren in je verbindende rol.

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Je krijgt als medewerker de ruimte voor ondernemerschap. Daarnaast is het de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen.

Waar kun je verder op rekenen? 

  • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsplan, laptop, mobiele telefoon, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een reiskosten regeling. Ook zoeken we samen met jou naar een optimale werk/privé balans
  • In eerste instantie een jaarcontract; deze wordt wanneer we beiden het juiste gevoel hebben en tevreden zijn, omgezet in een vast dienstverband
  • Collega’s vol passie die handelen naar onze kernwaarden: Lef; Volhardend en Iedere dag beter
  • Een enthousiast en gemotiveerd team van professionals die graag samen met jou de afdeling Zorg Proces Ondersteuning blijvend wil verbeteren

De functie zorgadministrateur is ingedeeld volgens cao GGZ FWG 45 (minimaal € 1.955,- maximaal € 3.326,-).

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Ardie van der Avoird (zorgadministrateur) bereikbaar op 06-86825552 of Gerrie Bouw (zorgadministrateur), bereikbaar op 06-46851250.

Je kunt solliciteren tot en met 6 december 2020. De gesprekken vinden plaats op maandag 14 december 2020.