Systeemtherapeut-Drachten en Leeuwarden

Heb jij passie voor het vak? Kom dan als systeemtherapeut ons team in Drachten en Leeuwarden aanvullen?

Wie zijn wij?

Accare is een professionele en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in noord, midden en oost Nederland. Elk kind kan bij ons terecht ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Elk kind kan dus meekijken in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op; alleen als het niet anders kan  is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken, omdat we een academisch centrum zijn en buiten de kaders durven denken. Onze afdeling opleiding en research doet continu onderzoek naar de effectiviteit van behandelingen. De kennis die we opdoen delen we via opleidingen of refereeravonden die we samen organiseren met andere zorgorganisaties. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.

Wat houdt de functie in?

Wij zijn op zoek naar een collega die ervaring uit het vak mee brengt en die samen met het team het systemisch gedachtengoed kan uitdragen. Onze voorkeur gaat uit naar iemand met een brede inzetbaarheid, die inspireert en mee gaat in de komende ontwikkelingen.

Wat verwachten wij?

  • Uitvoeren van systeemtherapeutische observaties en systeemdiagnostiek gericht op interactiepatronen in het gezin.
  • Het uitvoeren van systeemtherapeutische interventies en systeembehandelingen en het evalueren van het effect op de gezinsrelaties en de ontwikkeling van de kinderen
  • Ervaring met het inzetten van verschillende stromingen/perspectieven binnen systeemtherapeutische behandelingen.
  • Opstellen van een behandelplan samen met het cliëntsysteem
  • Uitvoeren van het behandelplan in samenwerking met het multidisciplinair team
  • Creatief en innovatief (mbt de inhoud van de behandelingen)
  • Hart voor het vak
  • Kennis van psychopathologie en diagnostiek
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk

Als systeemtherapeut binnen Accare lever je een belangrijke bijdrage aan het (weer) in ontwikkeling brengen van gezinnen en kinderen en jongeren met psychische problemen. Je maakt gebruik van de best bewezen behandelmethoden (evidence based) en je levert maatwerk door aan te sluiten bij de specifieke vraag van het kind en ouders/verzorgers. 

Wat breng je mee?

We zoeken een zelfstandig werkende en enthousiaste collega die mede vorm wil geven aan deze polikliniek. Het is een betrokken team, waar men elkaar makkelijk weet te vinden. Daarnaast heb je een afgeronde opleiding  (NVRG-erkend). Je bent voor 32 of 36 uur per week beschikbaar.  

Wat bieden wij?

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie ingedeeld conform FWG 60.

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Je krijgt als medewerker de ruimte voor ondernemerschap. Daarnaast is het de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. We bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, laptop, mobiele telefoon, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een goede reiskosten regeling. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor een jaar en daarna wordt het bij goed functioneren omgezet naar een vast dienstverband.

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Evelien Bonnema, systeemtherapeut, via mailadres e.bonnema@accare.nl

Solliciteren?
Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Floor Grimberg (HR adviseur werving en selectie), via f.grimberg@accare.nl

Je kunt solliciteren tot en met 7 september via www.zorgpleinnoord.nl of www.accare.nl. Gebruik hiervoor uitsluitend onderaan de vacaturetekst de knop ‘solliciteren’. Je krijgt een ontvangstbevestiging per mail.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdagmiddag 19 september in Drachten