Regioadviseur zorginhoud & innovatie

Over de functie

Bij Accare werken we in de regio’s Drenthe, Groningen, Friesland/Flevoland, Overijssel+ en Intensieve Zorg. Elke regio en onze kliniek heeft een supportteam van collega’s die vanuit verschillende expertisegebieden samenwerken met de regiodirecteuren. Het team in de regio Friesland/Flevoland bestaat naast het directieduo uit een HR-adviseur, controller, zorgadministrateur, adviseur kwaliteit, regioadviseurs en het directiesecretariaat. Het team werkt gezamenlijk aan de realisatie van het regiojaarplan en ondersteunt en optimaliseert de werkprocessen binnen onze jeugdhulpregio’s. In de ontwikkeling van behandelteams heeft het team ook een belangrijke rol. In het supportteam wordt om de week met elkaar vergaderd en tussendoor is er veel onderlinge afstemming.

Het team wil graag uitbreiden en is daarom op zoek naar een regioadviseur! De kern van je rol als regioadviseur is het ondersteunen van (zorg)inhoudelijke doorontwikkeling. Je taken staan uit:

 • Met een heldere visie op goede zorg stimuleer je de ontwikkeling van collega’s;
 • Je vertegenwoordigt Accare in Friesland en Flevoland extern op het gebied van doorontwikkeling van jeugdhulp in diverse projecten en overlegvormen;
 • Je werkt actief samen met je collega’s uit andere regio’s en de afdelingen kwaliteit en zorgontwikkeling. Ook ben je het aanspreekpunt binnen de regio voor onze afdelingen opleidingen en research;
 • Je signaleert en ondersteunt de aandachtsfunctionarissen en teamexperts binnen de kennislijnen van Accare;
 • Je houdt je bezig met zowel interne als externe innovatieprojecten;
 • Je adviseert in de strategische personeelsplanning.

Je werkt decentraal en valt hiërarchisch onder de regiodirectie. Je takenpakket wordt afgestemd op de behoefte van de regio en jouw specifieke kennis en vaardigheden en kan dus ook (in overleg) wijzigen. Je ontvangt samen met je collega regioadviseurs van Accare supervisie en hebt uitwisseling rondom het delen van kennis.

Over Accare

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz met 27 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in de vertrouwde omgeving en werken nauw samen met huisartsen, wijkteams, ziekenhuizen en scholen.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde opleiding als regiebehandelaar, psycholoog, orthopedagoog of hbo-behandelaar (met een relevante opleiding zoals social work of verpleegkunde, aangevuld met een post-hbo als CGW of IAG);
 • Je hebt voor je functie de juiste registraties (BIG, LOGO, AGB, SKJ) of kunt deze aanvragen;
 • Je hebt affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en vindt het leuk om zorg te dragen voor implementatie en procesinrichting;
 • Je bent innovatief en wordt enthousiast van inhoudelijke ontwikkeling. Je neemt makkelijk initiatief, bent daadkrachtig, durft beslissingen te nemen, maar stemt ook graag af met het team.
 • Je bent een ervaren (regie) behandelaar die een baan ambieert tussen de 24 en 32 uur, een deel van deze uren besteed je aan clientcontact, de overige uren aan de ontwikkeling van de regio.

Wat bieden wij?

 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je conform de cao GGZ ingeschaald;
 • Direct een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een enthousiast supportteam dat samen volop stappen zet. Er is voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen, we spreken graag met je over jouw wensen en mogelijkheden;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Per kalenderjaar 23 verlofdagen en 5 verlofdagen in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week).
 • Aandacht voor balans en vitaliteit. We hebben bijvoorbeeld een fietsplan, bedrijfsfitness en een jaarlijks balansbudget van € 500,- (o.b.v. 36 uur) dat kan worden ingezet voor een opleiding, verlof of extra salaris:

Solliciteren

Ben je direct enthousiast? Je kunt tot en met dinsdag 13 juni 2023 solliciteren, uitsluitend via onze website. Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Harry Meulman, inhoudelijk regiodirecteur, via regiodirectie.friesland.flevoland@accare.nl.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en worden referenties ingewonnen.