Psycholoog / orthopedagoog

Wij vinden het belangrijk dat elke kind en jongere gehoord en geholpen wordt. Zodat zij weer mee kunnen doen. Wil jij als psycholoog of orthopedagoog hier een belangrijke bijdrage aan leveren? Het forensische jeugdpsychiatrie-team in Groningen zoekt een nieuwe collega die met energie en plezier aan de slag wilt gaan!

Waar ga je werken?

Het team forensische jeugdpsychiatrie (FJP) op de polikliniek in Groningen bestaat uit 11 collega’s. Zij leveren met elkaar een bijdrage aan het weer in ontwikkeling brengen van kinderen en jongeren met psychische problemen en complexe, externaliserende problematiek.

Jongeren die bij het FJP-team komen hebben vaak te maken gehad met politie en/of justitie. Ook spelen systeemproblemen vaak een rol, ‘verkeerde vrienden’, maar ook intergenerationele problematiek. Door vanaf de start goed onderzoek te verrichten wordt er een helder beeld verkregen van de samenhang in veroorzakende factoren zodat een gedegen behandeladvies kan worden gegeven. Dit is in de regel een vorm van individuele behandeling gecombineerd met systemische behandeling.

Als psycholoog of orthopedagoog voer je diagnostiek en (deel)behandeling uit. In de rol van behandelcoördinator ben je verantwoordelijk voor de zorg en afstemming van de cliënt. Er is ruimte voor intervisie en je zal werkbegeleiding ontvangen. Elke dinsdag overlegt het multidisciplinaire team met elkaar en tussendoor tref je je collega’s ook vaak.

Waarom wil je bij Accare in het FJP-team komen werken?

 • We werken evidence-based. Het vraagt om maatwerk om goed te kijken naar wat bij de jongere past. Om buiten de kaders te denken. Creatief te zijn.
 • Je investeert veel in de werkrelatie met je cliënten. Met het team neem je de tijd om de problematiek in kaart te brengen.
 • Je hebt de mogelijkheid om ook naar de jongeren en gezinnen toe te gaan. Dit maakt je werkdagen afwisselend en dynamisch.

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt een afgeronde masteropleiding Orthopedagogiek/Pedagogische Wetenschappen of Psychologie afgerond.
 • Bij Orthopedagogiek/Pedagogische Wetenschappen heb je daarnaast een SKJ-registratie, LOGO-verklaring en AGB-code of kunt deze aanvragen. Bij Psychologie heb je een SKJ-registratie en LOGO-verklaring of kunt deze aanvragen.
 • Het is mooi als je ervaring hebt met diagnostiek en het geven van behandeling.

Wat bieden wij jou?

 • Een salaris van € 3.306,- tot €  4.981,- op basis van 36 uur per week (CAO GGZ FWG 60);
 • Direct een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Per kalenderjaar 23 verlofdagen en 5 verlofdagen in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week).
 • Aandacht voor balans en vitaliteit. We hebben bijvoorbeeld een fietsplan, bedrijfsfitness en een jaarlijks balansbudget van € 500,- (o.b.v. 36 uur) dat kan worden ingezet voor een opleiding, verlof of extra salaris.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en worden referenties ingewonnen.

Over Accare

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz met 26 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in de vertrouwde omgeving en werken nauw samen met huisartsen, wijkteams, ziekenhuizen en scholen.

Ben jij enthousiast geworden en wil je meer weten?

Neem dan contact op met Roland Koning, gz-psycholoog, via r.koning2@accare.nl of Denise Emmens, recruiter, via 06 598 320 00. Ben je direct enthousiast en wil je kennismaken? Je kunt tot en met woensdag 4 oktober solliciteren via de sollicitatieknop bij de vacature, uitsluitend op de website. Na het insturen van je gegevens, ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail.