Psychiater FACT-Jeugdteam

Wat maakt werken in een FACT-Jeugdteam zo aantrekkelijk?

 • Inhoudelijk wordt het werk gekenmerkt door de volle breedte van het psychiatrische vak: de ernstige psychiatrische beelden binnen de context van  de sociale psychiatrie;
 • Als psychiater kun je je deskundigheid kwijt in alle facetten van het vak;
 • FACT is één van de weinige zorgvormen met een volledig integrale aanpak;
 • Binnen het FACT-team sluit de rolverdeling goed aan bij opleiding en expertise;
 • Het werk is zeer afwisselend: reguliere contacten, outreachende activiteiten, coaching van teamleden, netwerken;
 • Je krijgt vaak te maken met situaties waarin richtlijnen en protocollen te kort schieten. Dit vraagt creativiteit en lef;
 • Soms maak je grote stappen, soms wordt lange adem gevraagd;
 • Je kunt zorg bieden tot 23 jaar.

Over de functie

In het FACT-Jeugdteam in Groningen-Oost worden menskracht, kennis en middelen vanuit Accare, Ambiq, Cosis, Elker, Jonx en VNN en gebundeld. Hierdoor wordt de hulp en ondersteuning voor de jeugdige en zijn of haar gezin herkenbaar als één vorm van ondersteuning aangeboden. De FACT-Jeugdteams werken nauw samen met het gezin en het netwerk en kunnen de zorgintensiteit flexibel op- en afschalen. In die flexibiliteit en samenwerking ligt de sleutel naar verbetering van de situatie van de jeugdige en het gezin.

De kinderen en jongeren en hun gezinnen die zich wenden tot dit FACT-Jeugdteam ondervinden problemen op meerdere leefgebieden (wonen, werk, school, (samen)leven, financiën en psychiatrische problematiek). Zij lopen ernstig vast in hun ontwikkeling en komen er met de reguliere hulpverlening niet goed uit. Er kan sprake zijn van een psychisch probleem, gedragsproblemen, verstandelijke beperking, verslaving en/of gezinsproblematiek. Samen met ouders en de jeugdige doen we wat nodig is om ontwikkeling weer op gang te brengen. Benieuwd naar de praktijk? Kijk deze video.

FACT staat voor Flexible Assertive Community Treatment. Het is een flexibele, outreachende vorm van zorg, gericht op de eigen kracht van de jeugdige, het gezin en het sociale netwerk om hen heen. Binnen het team wordt gewerkt volgens het FACT-model. Het is een werkwijze waarbij er vanuit een team van hulpverleners wijkgerichte ambulante behandeling en begeleiding wordt geboden, dat wil zeggen zoveel mogelijk in de eigen omgeving van de cliënt. Kenmerkend aan FACT-Jeugd is een kleine (shared) caseload. Voor meer informatie klik hier.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ondernemende psychiater. Je bent (mede) verantwoordelijk voor de diagnostiek en behandeling van de patiënten uit het FACT-team waarvan je voor een gedeelte ook regiebehandelaar bent. 

Wie ben jij?

Vanzelfsprekend ben je AGB- en BIG-geregistreerd als (kinder- & jeugd) psychiater. Je deelt je kennis graag met collega’s en je houdt je graag bezig met vernieuwing en het behandelbeleid.

Dit krijg je van ons

 • Als je werkt bij één van de samenwerkende organisaties blijft je dienstverband en bijbehorende arbeidsvoorwaarden van kracht vanuit betreffende organisatie. Ben je nog niet in dienst bij één van de samenwerkende organisaties? We bepalen samen met jou in welke organisatie je in dienst komt. 
 • Het salaris is ingedeeld in de salarisschaal Medisch Specialisten, conform de CAO-GGZ.
 • Direct een contract voor onbepaalde tijd.
 • Reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering.
 • NB: aanvullende arbeidsvoorwaarden zijn bespreekbaar.

Solliciteren

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij aan de slag bij het FACT-Jeugdteam? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons. Dit kan via deze button, dus het is snel voor elkaar. Na het ontvangen van je gegevens, nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor het inplannen van een kennismaking. Een meeloopmoment is ook onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Tjakien Fokkes, Manager Algemene Zaken FACT Groningen en Drenthe, via 06-86839774.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.