Opleidingsplaats Verpleegkundig Specialist (MANP)

Wat houdt de functie in?

Wij hebben één opleidingsplaats ‘MANP’ beschikbaar op onze polikliniek in Zwolle. De twee jarige opleiding tot verpleegkundig specialist wordt gegeven aan Saxion te Enschede. Je volgt één dag per week onderwijs en je werkt 24-28 uur per week in de praktijk.

Gedurende je opleiding werk je vanuit een groeiende zelfstandigheid en onder supervisie van een verpleegkundig specialist en een psychiater. Tevens ontvang je overstijgende begeleiding van één van de praktijkopleiders van Accare.
Je gaat intakegesprekken voeren, voert diagnostiek uit en de daaropvolgende adviesgesprekken vorm geven. Daarnaast geef je de farmacotherapie vorm middels de medicatie controles. Je neemt deel aan het multidisciplinair overleg en voert crisisinterventies uit binnen kantooruren.

Na de opleiding ben je als verpleegkundig specialist in de eerste plaats verantwoordelijk voor de directe patiëntenzorg in de rol van regiebehandelaar. Daarnaast word je ook opgeleid als praktijkonderzoeker, innovator en coach. Je geeft de behandeling zelfstandig vorm maar werkt hierin bijna altijd samen met je collega’s. Als ambassadeur van Accare heb je oog voor de sociale agenda in de regio en breng je kwaliteit en creativiteit in de regionale samenwerking.

Verpleegkundig specialisten zijn sinds 2009 opgenomen in het specialismeregister (artikel 14) van de Wet BIG. Na het succesvol afronden van de opleiding mag je je registreren als verpleegkundig specialist.

Waar ga jij je talenten inzetten?

Je komt te werken op onze polikliniek in Zwolle. Ons multidisciplinaire team bestaat uit systeemtherapeuten, GZ-psychologen, psychiater, klinisch psycholoog en basispsychologen en natuurlijk de verpleegkundig specialist. Wij bieden zorg aan kinderen met kinder- en jeugdpsychiatrische problemen zoals ADHD, ASS, angst- en stemmingsstoornissen en trauma.

In de regio Overijssel+, waar de locatie Zwolle onder valt, zijn er bovenregionale teams die zich richten op eetstoornissen, psychosomatiek, infantpsychiatrie en forensische jeugdpsychiatrie. Afhankelijk van je affiniteit zijn er verdiepingsmogelijkheden zoals op het gebied van eetstoornissen en Forensische Jeugd Psychiatrie. Bij Accare zijn diagnostiek en behandeling binnen de zorglijnen geprotocolleerd, waarbij gebruik gemaakt wordt van evidence based methodieken.

Wat breng je mee?

Jij bent een talentvolle verpleegkundige die zich wil ontwikkelen tot verpleegkundig specialist GGZ. Uiteindelijk ga je als regiebehandelaar aan het werk. Je vindt het belangrijk om kennis vanuit de psychiatrie, psychologie, pedagogiek te verbinden aan medische kennis en al deze factoren mee te nemen in het kijken naar de hulpvraag van een cliënt.

  • Je bent in het bezit van een diploma HBO Verpleegkunde (volgens artikel 3 Wet BIG)
  • Je hebt een geldige BIG-registratie;
  • Minimaal twee jaar werkervaring als verpleegkundige
  • Doorzettingsvermogen, interesse in wetenschappelijk onderzoek en een gezonde dosis ambitie!

Een assessment op HBO-master niveau kan onderdeel zijn van de toelating tot de opleiding.
Meer informatie over de opleiding, instroomeisen en geschikte vooropleidingen kun je vinden op de website van Saxion.

Als persoon ben je initiatiefrijk, zelfstandig, flexibel, kwaliteitsbewust en innovatief. Daarnaast beschik jij over uitstekende sociale vaardigheden, goede didactische vaardigheden (motiverende gespreksvoering) en humor.
Je vindt het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen op het eigen vakgebied en hebt daarin een actieve houding t.a.v. kennisverwerving.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Wie zijn wij?

Accare is een professionele en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in Noord, Midden en Oost Nederland. Elk kind kan bij ons terecht ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Elk kind kan dus meekijken in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op; alleen als het niet anders kan is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken, omdat we een academisch centrum zijn en buiten de kaders durven denken. Onze afdeling opleiding en research doet continu onderzoek naar de effectiviteit van behandelingen. De kennis die we opdoen delen we via opleidingen of refereeravonden die we samen organiseren met andere zorgorganisaties. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.

Wat bieden wij?

Accare heeft een uitstekende reputatie als opleidingsinstituut. Wij bieden een goed pakket conform de cao-GGZ. Gedurende de opleiding bieden we je een leer-arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding en word je ingeschaald conform FWG 55 (€ 2.553,- t/m € 4.131,-).

In principe is het een contract met een arbeidsduur van 32 uur, 36 uur is bespreekbaar. Bij een arbeidsduur van 32 uur wordt uitgegaan van 16 uur stageleren en 16 uur praktijkleren. 
De eerste 16 uren worden ingezet voor stages, lesdagen en afstudeeronderzoek/ implementatie opdracht. De tweede 16 uren worden ingezet om vaardiger te worden in nieuwe activiteiten in de directe patiëntenzorg (naar handelen zonder supervisie).
Naast je inzet en enthousiasme verwachten we dat je de zo nodige voorbereiding in eigen tijd doet. Maar dat is meer dan vanzelfsprekend voor jou!

De directe kosten (inschrijfgeld, lesgeld, examengeld en reiskosten), de kosten voor een verplicht internationaal congres en inschrijving in het opleidingsregister worden door Accare vergoed.

Na afronding van de opleiding en registratie wordt een functie aangeboden van verpleegkundig specialist voor onbepaalde duur. Je functie verpleegkundig specialist wordt ingeschaald in FWG 65 (€ 3.465,- t/m € 5.439,-).

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Je krijgt als medewerker de ruimte voor ondernemerschap. Daarnaast is het de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. We bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsplan, laptop, mobiele telefoon, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een reiskosten regeling. 

Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!

Heb je interesse en voldoe je aan de voorwaarden? Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatiebrief waarin je uitlegt waarom jij hét talent bent dat deze uitdaging aandurft. Je kunt reageren via de button 'online solliciteren'. Na de inschrijving ontvang je per e-mail een bevestiging van ontvangst. Je kunt reageren tot en met 19 februari 2021.

  • Lijkt het je leuk, maar heb je nog vragen? Neem dan contact op met Karina Hoekerswever-Hanegraaf, Verpleegkundig Specialist, bereikbaar via het secretariaat telefoonnummer 06-11732198.
  • De sollicitatiegesprekken vinden plaats dinsdag 2 maart 2021 tussen 14.00 en 17.00 uur.