Kinder- en Jeugdpsychiater

Wat houdt de functie in en waar kom je te werken?

Je verricht psychiatrisch onderzoek in een multidisciplinair team en je voert behandelingen uit bij kinderen en jongeren. Je maakt gebruik van de best bewezen behandelmethoden en je levert maatwerk door aan te sluiten bij de specifieke vraag van kind, ouders/verzorgers en medebehandelaar. Je draait mee in de crisisdienst spoed4jeugd.

Accare biedt veel opleidingen aan (o.a. opleiding tot kinder- en jeugdpsychiater, KP en GZ -opleiding en opleiding tot verpleegkundig specialist). Je kunt hier bijdragen aan onderwijs en supervisie/werkbegeleiding. Tegelijkertijd heb je elke dag de mogelijkheid om met jouw specialistisch kennis je collega’s te inspireren en daardoor de kwaliteit van de behandeling nog krachtiger te maken. Daarnaast bieden wij een inspirerende en academische werkomgeving met veel specialistische kennis, aandacht voor opleiding en onderzoek en mogelijk tot nascholing en verdieping. Wij hebben verschillende expertise groepen waarbij jij je kan aansluiten.

Binnen Regio Midden-Drenthe  wordt zorg geleverd aan kinderen met psychiatrische problematiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van evidence based methodieken.

Mocht je voor een andere regio in aanmerking willen komen, neem dan ook contact met ons op, we hebben vele mogelijkheden en denken graag met je mee.

Wie zijn wij?

Wij zijn Accare en vinden dat ieder kind het recht heeft om mee te doen; thuis, op school en met vrienden. Als meedoen even niet lukt, helpen we zoeken naar een oplossing op maat. En als het nodig is doen we dat samen met anderen.We vinden ook dat ieder kind recht heeft op de best bewezen zorg. We ontwikkelen voortdurend door praktijk aan wetenschap te koppelen, en te investeren in onderzoek, innovatie en opleiding. Zo bieden we de meest effectieve zorg volgens de laatste inzichten.
 
Wij zijn het noordoostelijk ontwikkelplatform voor de specialistische jeugdhulp.We zien het als onze opdracht om de zorg voor kinderen elke dag beter te maken. Daarom kijken we kritisch naar onszelf, en naar anderen. En we vragen kinderen en hun ouders dat ook naar ons te doen. We weten waar we staan: voor, achter én naast het kind.

Onze kernwaarden?

Lef.  Omdat we doorgaan waar anderen stoppen. We denken in mogelijkheden en kansen, en gaan onzekerheden en risico's niet uit de weg indien dat het belang van de cliënt dient. Zodat cliënten weer leren te vertrouwen. In een goede afloop. En in zichzelf.

Volhardend. Wij voelen ons betrokken bij het welzijn van kinderen. Die betrokkenheid maakt ons gedreven. We nemen onze verantwoordelijkheid, we kennen onze taak maar doen meer als de situatie van het kind daarom vraagt. En daarin volharden wij. We doen ons werk zoals het is bedoeld, niet persé zoals het is georganiseerd.

Elke dag beter. We zijn kritisch naar onszelf, en naar anderen. En we vragen onze cliënten dat ook naar ons te zijn. Waarom? Omdat we vinden dat we van elkaar moeten leren, en altijd wel kansen zien om onze zorg te verbeteren. Elke dag weer.

Wie ben jij?

Vanzelfsprekend ben je BIG-geregistreerd als (kinder- en jeugd) psychiater.

Je voelt je als een vis in het water bij een organisatie met lef. Je bent toonaangevend in het vakgebied en deelt je kennis graag met collega's. Je hebt plezier om naast de werkdruk van alledag te investeren in vernieuwing, netwerkontwikkeling en deskundigheidsontwikkeling bij de partners van deze organisatie.

Wat bieden wij?

  • Wij bieden een inspirerende en academische werkomgeving met veel specialistische kennis, aandacht voor opleiding en onderzoek en mogelijk tot nascholing en verdieping;
  • Werken in een multidisciplinair team;
  • Aansluiten bij verschillende expertise groepen;
  • Bijdragen aan onderwijs en supervisie/werkbegeleiding;
  • Samenwerking met scholen, wijkteams en ziekenhuizen.
  • Salaris is ingedeeld in de salarisschaal Medisch Specialisten, conform de CAO GGZ
  • Direct een contract voor onbepaalde tijd

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Alida Hielema, Regiomanager behandelzaken,  bereikbaar via het secretariaat (0592) 857 600