(Junior) Onderzoeker Child Study Center

Waar ga je werken en wat houdt de functie in?

Accare is een professionele en ambitieuze organisatie voor Jeugd GGZ, die haar medewerkers veel ruimte biedt om te leren en bij te dragen aan zorginnovatie. We werken vanuit 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Onze professionals helpen kinderen en jongeren met psychische problemen weer mee te doen op school, thuis en met vrienden en ze helpen hun ouders bij het opvoeden en gezond laten opgroeien van hun kinderen.

Om haar haar zorgfunctie te ondersteunen heeft Accare ook een academische functie. In het Child Study Center (CSC) zijn alle opleidings- en researchactiviteiten van Accare ondergebracht. We nemen de maatschappelijke opdracht om door kennisontwikkeling, kennisoverdracht en opleiding bij te dragen aan verdere ontwikkeling van de jeugdhulp in Nederland serieus. 

Onze researchafdeling speelt een belangrijke nationale en internationale rol in onderzoek naar de oorzaken en de behandeling van psychische problemen bij kinderen en jeugdigen. Tevens onderzoeken we vraagstukken die te maken hebben met de organisatie en kosteneffectiviteit van de zorg.  

Als (junior) onderzoeker ga je onderzoek uitvoeren naar de bredere maatschappelijke effecten van jeugdhulp en variatie in jeugdhulpbeleid. Hierbij is er extra aandacht voor het gemeenteperspectief. Te denken valt aan het beantwoorden van vragen als: leidt de inzet van de jeugd POH bij de huisarts op termijn tot minder zorggebruik? Is er verschil in zorggebruik afhankelijk van de doorverwijzer? Wat zouden de maatschappelijke baten kunnen zijn van een effectieve behandeling van X bij groep Y?

Hierbij werk je onder begeleiding van een postdoc onderzoeker, maar ben je niet bang om ook zelf in gesprek te gaan met de betrokken partijen in het veld.

Indien er financiële middelen beschikbaar zijn, ontstaat de mogelijkheid om verder te werken als PhD.  

Je taken houden onder meer in:

 1. Meedenken over de onderzoeksopzet van projecten
 2. Uitvoeren van statistische analyses
 3. Meeschrijven aan onderzoeksrapportages
 4. Meewerken aan schrijven van subsidie aanvragen

Ben jij de collega die wij zoeken?

 • Je beschikt over gedegen statistische vaardigheden bijvoorbeeld vanuit een achtergrond van psychologie, epidemiologie, economie/econometrie, sociologie of gezondheidswetenschappen. En je hebt de ambitie om je daarin verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het aanleren van nieuwe methodes en technieken.
 • Je hebt kennis van economische evaluaties/ kosteneffectiviteitsstudies of de motivatie om dit te leren.
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden. Je kunt dus snel verbanden leggen en goed op hoofdlijnen denken.
 • Je beschikt over de vaardigheid om helder te communiceren over je werk
 • Je bent proactief, zelfstandig en creatief in het oplossen van problemen.
 • Je werkt zorgvuldig en nauwkeurig
 • Je bent 24 uur per week beschikbaar.

Waarom zijn we voor jou interessant?

Ontwikkeling is een kernwoord binnen Accare. Dit betekent ook doorontwikkeling in een functie. Omdat geen ontwikkeling gelijk is, wordt er samen met jou gezocht naar maatwerk met betrekking tot mogelijkheden en voorwaarden.

Je voert onderzoek uit voor onze researchafdeling die een belangrijke nationale en internationale rol speelt in onderzoek naar de oorzaken en de behandeling van psychische problemen bij kinderen en jeugdigen.  

We bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsplan, laptop, mobiele telefoon, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een reiskosten regeling.

Arbeidsvoorwaarden zijn verder conform de cao GGZ FWG 55 (€ 2.553,- t/m € 4.131,-) en zijn afhankelijk van opleiding en ervaring. Een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden.

Werken bij Accare betekent collega’s vol passie die handelen naar onze kernwaarden: Lef, Volhardend en Iedere dag beter.

Een uitstekend opleidingsklimaat, afwisseling in je werk en de mogelijkheid om brede ervaring op te doen in de jeugdhulp.

Samen met jou zoeken we naar de best passende praktische invulling van de rol. Je hebt veel vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan ontwikkeling van jeugdhulp.  

Wil je nog iets weten over de functie? We vertellen het je graag!

Voor meer inhoudelijke informatie kun je terecht bij Hermien Dijk (telefoon: 06-86872969) of Marike Serra (06-15851338).

Ben je geïnteresseerd in deze functie stuur ons dan uiterlijk 30 november 2020 jouw motivatiebrief en CV. We streven naar een startdatum van 1 januari 2021.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 10 december in de middag (eerste ronde) en donderdag 17 december in de middag (tweede ronde).

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.