Gz-psycholoog / orthopedagoog-generalist

Wat ga je doen?

Binnen het team angst, stemming en trauma van onze polikliniek in Drachten wordt zorg geleverd aan kinderen en jongeren met specifieke jeugdpsychiatrische problemen, zoals depressieve, angst of traumaklachten. Het (kern)team bestaat uit zo’n 10 collega’s. Je werkt samen met (gz-)-psychologen, orthopedagogen(-generalist) en een psychiater. Ook werk je samen met een systeemtherapeut, een outreachend gezinshulpverlener en een vaktherapeut Psychomotorische therapie (PMT).

Hoe ziet een dag eruit? De dag kan starten met multidisciplinair overleg, waarna je samen met een psycholoog een intake voert. Vervolgens heb je een diagnostiekafspraak met een cliënt. Daarna lunchpauze; tijd om bij te praten met je collega’s. Vervolgens heb je tijd om de volgende behandelingen voor te bereiden en cliënten te spreken. Tot slot schrijf je een afsluitbrief na een geslaagde behandeling en je afwisselende dag zit er weer op.

Waarom wil je werken in het team angst, stemming en trauma?

 • Het team is bevlogen en wil de beste zorg leveren voor kinderen en jongeren. Dit samen met veel gezelligheid en een goede sfeer.
 • Je werkt veel samen met zeer deskundige collega’s uit allerlei disciplines. Jullie pakken complexe vraagstukken als team aan. Je bent vaak met meerdere collega’s betrokken bij een casus. Daardoor is er veel afstemming onderling.
 • We zijn een platte organisatie met slechts één managementlaag. Dat betekent dat je echt veel eigen verantwoordelijkheid hebt in je werk, en ook veel vrijheid.
 • Je houdt je niet alleen bezig met cliëntenzorg, maar denkt ook mee over behandelbeleid.
 • Het team biedt naast reguliere ambulante trajecten ook ambulante Intensieve Traumabehandeling. In dit traject wordt een jongere gedurende twee weken, drie ochtenden in de week door verschillende collega’s behandeld. De behandelingen die worden geboden zijn traumabehandeling in combinatie met systemische behandeling en PMT. Het team zoekt een nieuwe collega die met hen deze trajecten kan vormgeven.

Hoe ziet onze organisatie eruit en wat kan je bij ons vinden?

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz met 25 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn of haar vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn of haar eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams, ziekenhuizen en scholen.

Wie ben jij?

Je hebt een AGB en BIG-registratie als gz-psycholoog of orthopedagoog-generalist. Je hebt bij voorkeur ook ervaring met het geven van traumabehandeling. Heb je een registratie tot cognitief gedragstherapeut VGCt, schematherapeut en/of EMDR therapeut? Dan is dat helemaal mooi meegenomen.

Wat bieden wij jou?

 • Een salaris van € 4.108,- tot € 6.264,- op basis van 36 uur per week (CAO GGZ FWG 65);
 • De mogelijkheid om hybride te werken, met een goede thuiswerkvergoeding;
 • Direct een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Per kalenderjaar 23 verlofdagen en 5 verlofdagen in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week).
 • Aandacht voor balans en vitaliteit. We hebben bijvoorbeeld een fietsplan, bedrijfsfitness en een jaarlijks balansbudget van € 500,- (o.b.v. 36 uur) dat kan worden ingezet voor een opleiding, verlof of extra salaris.

Solliciteren

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij Accare? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons als regiebehandelaar. Dit kan via deze button, dus het is snel voor elkaar. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Tjitske Sytema, orthopedagoog-generalist, via t.sytema2@accare.nl.

Bij aanstelling vragen wij je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Ook winnen we referenties in.

Wil je eerst meelopen of kennismaken met het team?

Ook dat kan! Als je voldoet aan het profiel ontvangen we je graag om je een nog beter beeld te geven. Zo kun je zelf op een laagdrempelige manier ervaren hoe wij bij Accare werken en maak je kennis met het team. Stuur je gegevens naar recruitment@accare.nl en wij organiseren een afspraak voor je.