Gezinshulpverlener Jonge Kind-team

Over de functie

Op de polikliniek in Groningen/Haren wordt zorg geleverd aan kinderen en jongeren met psychiatrische problemen, zoals ASS, ADHD, trauma, angst- en stemmingsstoornissen of eetstoornissen.

Als gezinshulpverlener kom je bij cliënten thuis, daar waar de kinderen opgroeien. De behandeling is voor gezinnen met kinderen van elke leeftijd die meerdere, complexe problemen hebben en soms ook wat meer moeite hebben om hulpverlening toe te laten. De behandeling is oplossings- en systeemgericht.

Met ieder gezinslid worden wensen en doelen besproken waaraan wordt gewerkt, samen met het gezin zoek je naar de beste aanpak. Je voert intensieve hulpverlening uit, geeft zelfstandig uitvoering aan de deelbehandeling binnen het behandelplan, coördineert behandelingen en werkt nauw samen met overige behandelaren binnen het team en andere betrokkenen in het netwerk rond het gezin zoals familie, de dagopvang/school, (gezins-)voogden, het sociaal wijkteam en eventuele andere hulpverleners. Je neemt een voortrekkersrol in de uitvoer van behandelingen en treedt op als behandelcoördinator.

Het Jonge kind Team is onderdeel van de polikliniek in Groningen en bestaat uit een team van 20 professionals die graag hun kennis en kunde delen, samen sturen staat hierbij centraal. Het Jonge kind Team is gespecialiseerd in de specialistische zorg aan kinderen tot en met 6 jaar. We werken intensief samen met de andere specialistische teams van Accare en hebben nauw contact met externe partners, zoals het Medisch kleuterdagverblijf, Kentalis en de Expertise centrums.

Hoe ziet onze organisatie eruit en wat kan je bij ons vinden?

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz met 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn of haar vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn of haar eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams, ziekenhuizen en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en de ouders. We luisteren en nemen niet over. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject.

Wat verwachten we van jou?

Jij zit vol passie voor het vak en wil een wezenlijke bijdrage leveren aan de kinder- en jeugdpsychiatrie, vanzelfsprekend heb je affiniteit met kinderen en jongeren. Je vindt het leuk om verantwoordelijkheid te dragen en durft beslissingen te nemen.

Daarnaast ben je zorgvuldig, flexibel, kritisch en betrokken. De doelgroep laat een grote diversiteit zien in sociale niveaus. Jij bent in staat om goed aan te sluiten bij je cliënt en zijn of haar systeem.

Daarnaast beschik je over:

  • Een relevante afgeronde hbo-opleiding (bijvoorbeeld social work of verpleegkundige) met een SKJ- of BIG-registratie;
  • Deze opleiding is aangevuld met een erkende post-hbo opleiding zoals IAG of CGW. Let op: een aanvullende opleiding is verplicht!

Wat bieden wij jou?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Het is dé plek waar jij je kunt ontwikkelen in jouw vakgebied. Je krijgt van ons vrijheid om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. Want – zo geloven wij – alleen op die manier worden we elke dag een beetje beter in wat we doen.

Daarnaast bieden we jou het volgende:

  • Een salaris van € 2.866,- tot € 4.468,- op basis van 36 uur per week (CAO GGZ FWG 55);
  • De mogelijkheid om hybride te werken, met een goede thuiswerkvergoeding;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder meer het fietsplan en bedrijfsfitness;
  • Direct een contract voor onbepaalde tijd;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • Per kalenderjaar 166 verlofuren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week).
  • Een jaarlijks balansbudget van € 500,- (o.b.v. 36u of naar rato) dat kan worden ingezet voor opleidingen, verlof of als extra salaris kan worden uitgekeerd. 

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij Accare?

Twijfel dan niet en solliciteer bij ons als gezinshulpverlener. Dit kan tot 1 juni via de website van Accare, dus het is snel voor elkaar. Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Carolien Bouman, Intensief ambulant gezinsbegeleider, c.bouman-dejonge@accare.nl.