Gezinsbehandelaar

Wat is het een mooie dag vandaag! Niet alleen omdat alles zo mooi in bloei staat op jullie locatie in Smilde, maar ook omdat het gezin – dat je de afgelopen zes tot acht weken intensief hebt behandeld – klaar is om weer vanuit hun eigen woonomgeving stappen te zetten. Je weet nog heel goed hoe deze mensen binnenkwamen. Enigszins radeloos en met een enorme behoefte aan goede hulp. De trauma’s zijn goed in kaart zijn gebracht en behandeld waardoor er weer ruimte en beschikbaarheid bij ouders was om te werken aan pedagogische doelen. Met de unieke – en door Accare ontwikkelde – KINGS behandelmethode heb je samen met het multidisciplinaire team grote stappen kunnen zetten met het gezin. Er zijn op systemische wijze patronen doorbroken, (pedagogische) doelen gesteld en gehaald! Trots zwaai je ze nu uit. Wat een vooruitgang heeft dit gezin geboekt en jij hebt eraan bijgedragen dat ze weer in hun kracht staan, beslissingen durven nemen en positief naar de toekomst kijken. Dit is waarom jij met zoveel plezier en voldoening bij Accare werkt!

Heb jij (bij voorkeur) al enige ervaring binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie en heb jij daarnaast affiniteit met werken met jongere kinderen? Ben jij graag onderdeel van een professionele organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief en vernieuwing, die werkt volgens een zelfontwikkelde en unieke behandelmethode? Help jij graag mensen weer in hun kracht te zetten? Dan gaat je hart ongetwijfeld sneller kloppen van de rol als gezinsbehandelaar bij Accare!

Over de functie

 • In deze rol werk je vanuit een multidisciplinair team en ben je medeverantwoordelijk voor een goede behandelrelatie. Je werkt volgens de KINGS-behandelmethode die gemiddeld zes tot acht weken duurt en bestaat uit drie fasen. Je werkt hierin nauw samen in een team, maar tegelijkertijd werk je heel zelfstandig.
 • Jij denkt met je hart, doet wat bewezen werkt en toont lef en volharding om samen met je cliënt gericht te werken aan de gestelde doelen.
 • Je primaire werkzaamheden zijn onder andere: het geven van psycho-educatie, het maken van signaleringsplannen, CGT/ CGW interventies of behandelingen inzetten, oriënterende gespreken en evaluaties voeren in samenwerking met de behandelcoördinator en samen met de gezinnen contact onderhouden met verwijzers en externe hulpverlening.
 • Je bent regelmatig mentor van een gezin.
 • Jij staat stevig in je schoenen en gaat moeilijke gesprekken niet uit de weg. Je bent kritisch naar je eigen handelen en naar die van anderen.

Waar ga je werken?

Als gezinsbehandelaar bij Accare werk je vanuit de unieke KINGS-behandelmethode, welke zich primair richt op de behandeling van het gezin. Veelal is er sprake van complexe gezinsproblematiek met trauma-gerelateerde klachten. Waar nodig worden zowel de ouder(s) als het kind behandeld, om zo te werken aan een veilige en solide ontwikkelingsbasis voor het kind. Centraal staan de doelen van het gezin en de individuele gezinsleden. Gezinnen worden gemiddeld zes tot acht weken opgenomen op de locatie in Smilde en werken in een intensief behandeltraject aan hun doelen. Onderdeel hiervan is intensieve traumabehandeling van ouders en kinderen, waarbij gewerkt wordt aan het doorbreken van patronen. Op systemische wijze wordt er aan (pedagogische) doelen gewerkt en hiervoor worden verschillende methoden en protocollen ingezet, waaronder traumabehandeling in de meeste gevallen. Gedurende je diensten werk je als gezinsbehandelaar met één gezin, zodat jij een vast gezicht bent voor het gezin. In totaal bestaat het multidisciplinair team uit ongeveer 40 collega’s.

Hoe ziet onze organisatie eruit en wat kan je bij ons vinden?

Wij zijn Accare, een ambitieuze academische organisatie voor jeugd-ggz. We werken vanuit 27 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland en bieden onze medewerkers veel ruimte voor eigen initiatief en vernieuwing. Elk kind kan bij ons terecht. Ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn of haar vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn of haar eigen school kan, kan sporten of afspreken met vriendjes en vriendinnetjes. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams, ziekenhuizen en scholen. We zijn een academisch centrum, we denken buiten de kaders en doen continu onderzoek naar onze behandelingen. Op die wijze innoveren we voortdurend en kunnen we de best werkzame zorg inzetten. Accare is een organisatie waar kwaliteit en zorg centraal staan. Het is een organisatie met lef; we hebben een geheel eigen visie en durven daar voor te gaan. We willen goede zorg leveren aan jeugdigen en hun gezinnen, zodat zij zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan het ‘gewone’ leven.

Wat vragen we van jou?

 • Heb jij een relevante hbo-opleiding afgerond met daarnaast een geldige SKJ- of BIG- en AGB-registratie?
 • Heb jij (bij voorkeur) ervaring in de (kinder- of jeugd)psychiatrie en heb jij affiniteit met het jongere kind (tot 12 jaar)?
 • Ben jij 28 uur per week beschikbaar?
 • Ben jij daarnaast bereid om wisselende diensten te draaien binnen de 24-uurszorg (met ook af en toe een slaapdienst)?

Ja? Reageer dan direct!

Wat krijg je van ons?

 • Een salaris tussen de € 2.527 en € 3.981 o.b.v. 36 uur, volgens FWG-functiegroep 50 van de CAO-GGZ.
 • Direct een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Per kalenderjaar 166 verlofuren en daarnaast 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur).
 • Uiteraard word je intern opgeleid voor het KINGS-behandelprogramma.
 • We bieden een uitdagende en professionele werkomgeving waarin jij je volop kunt ontwikkelen binnen je vakgebied en je de vrijheid krijgt om nieuwe ideeën in praktijk te brengen. Jouw visie wordt gewaardeerd.
 • Jouw ontwikkeling is een gedeelde verantwoordelijkheid. Jij hebt een idee over het te volgen pad, en Accare faciliteert en financiert dit op maat.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan, korting op fitness en een pensioenregeling.

Collega Patricia vertelt

“Hoi, ik ben Patricia. Als jij onze nieuwe gezinsbehandelaar wordt, dan worden wij directe collega’s. Sinds 2008 ben ik werkzaam bij Accare in Smilde. Doordat we volgens onze eigen KINGS-behandelmethode werken, kunnen we snel impact maken bij complexe gezinsproblematiek. Met een intensief traject van gemiddeld zes weken kunnen we al grote stappen zetten. Wat mij vooral aanspreekt in deze functie is de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. We werken nauw samen in een team, maar toch heb ik mijn eigen taken en doelstellingen. Doordat we zo intensief gericht zijn op één gezin kan ik me inhoudelijk verdiepen en ontwikkelen. Je ziet de gezinnen groeien en dat geeft ontzettend veel voldoening.”

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Je kunt tot en met 30 juni 2023 solliciteren via de sollicitatiebutton in de vacaturetekst op de website van Accare. Je krijgt direct een ontvangstbevestiging. Hoe ziet de rest van de procedure eruit?

 • Sluit jouw profiel goed aan op onze vacature? Dan word je uitgenodigd voor een klikgesprek.
 • Verloopt dit gesprek van beide kanten positief? Dan vragen we je om mee te lopen binnen de afdeling. Op deze manier krijg jij een goed en volledig beeld van de functie.
 • Ben je daarna nog steeds enthousiast? Dan volgt er een tweede gesprek.
 • Wat ons betreft kunnen deze stappen in een kort tijdsbestek plaatsvinden en kun je na een positieve procedure snel starten!

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Niels Lammers (gezinsbehandelaar) via n.lammers@accare.nl. Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en worden referenties ingewonnen.