Functioneel Beheerder

Vind je het leuk om binnen een flexibel en enthousiast team te werken waarin we samen oplossingen bedenken om de gebruiker goed te ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden?

Houd je er daarnaast van om in gesprek te gaan met gebruikers over bestaande en nieuw te ontwikkelen functionaliteiten, dan wil ik graag met je in gesprek komen.

Grietje ter Horst, functioneel beheerder ZIS (Zorginformatiesysteem)

Wie zijn wij?

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd GGZ, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 25 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan  is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken omdat we een academisch centrum zijn, buiten de kaders durven denken en continu onderzoek doen naar onze behandelingen. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.

Waar kom je te werken?

Je maakt onderdeel uit van de afdeling Zorgprocesondersteuning (ZPO), bestaande uit 3 teams (Zorgfacturatie, Functioneel Beheer ZIS en Zorgadministrateurs). De afdeling heeft als doel om de registratie en facturatie van de geleverde zorg zo optimaal mogelijk te ondersteunen zodat een juiste, tijdige en volledige facturatie en verantwoording aan externe partijen, zoals verzekeraars en gemeenten, gewaarborgd wordt. Daarnaast wordt het EPD door de afdeling beheerd.

Wat houdt de functie in?

Als ervaren functioneel beheerder kom je bij te werken bij het team Functioneel Beheer ZIS. Het Zorginformatiesysteem (ZIS) van Accare omvat alle processen, procedures, richtlijnen, werkinstructies, wet- en regelgeving en applicaties waarmee behandelaren en ondersteuners te maken krijgen in hun dagelijkse werk.

Je vertaalt jouw kennis proactief naar aanpassingen en verbeteringen in onze applicaties en/of processen. Je hebt een helicopterview en je voert regie op werkprocessen. Je coördineert het uitrollen van nieuwe functionaliteiten. Je aandachtgebied betreft het functioneel beheer van zorgregistratie en facturatie.

Accare is gericht op het in ontwikkeling brengen van mensen. Zowel in onze corebusiness, de cliëntenzorg, als voor de werknemers zelf. Als functioneel beheerder zorg je ervoor dat behandelaren en secretaresses  goed kunnen werken met het ZIS waaronder het EPD, de facturatie en het digitaal cliëntenportaal. Accare maakt gebruik van diverse applicaties van Nexus (xmCare, H3), Jouw Omgeving en applicaties die we zelf hebben ontwikkeld. Dit alles draait op verschillende Oracle-databases waarbij de eigen ontwikkelde applicaties in Apex gebouwd zijn.
Is het je passie om te werken op het snijvlak van de organisatie en ICT en daarmee een brug te slaan tussen ‘klant en techniek’?  Dan zijn we op zoek naar jou!

Ben jij de enthousiaste, proactieve collega die wij zoeken?

Als functioneel beheerder bij Accare krijg je de kans je talenten verder te ontwikkelen. We willen voorop blijven lopen en blijven innoveren.

Dit betekent dat je, samen met je collega’s, zorg draagt voor een juiste analyse van gebruikerswensen of incidenten, zorgt voor een functioneel ontwerp, ontwikkeling, test en juiste documentatie. Agile werken is daarbij ons vertrekpunt.

Je bent nieuwsgierig en luistert goed naar de gebruikers van de applicaties om zaken op het gebied van onderhoud en verbeteringen te kunnen realiseren.

Wat zien wij graag bij jou terug? 

 • bij voorkeur een afgeronde HBO opleiding op het gebied van  functioneel beheer en ICT;
 • kennis van BISL en ITIL-procedures;
 • ervaring met het leiden van (deel)projecten
 • analytisch vermogen en accuratesse, je kunt systematisch en procesoverstijgend denken en bent in staat onderlinge relaties te leggen tussen (operationele) werkprocessen
 • verantwoordelijkheidsgevoel voor het functioneren van de afdeling, je haalt energie uit het helpen van- en samenwerken met collega’s om gezamenlijk doelen te bereiken

 Je bent proactief, en resultaatgericht. Je werkt zowel zelfstandig als samen en bent een echte doorzetter!

Waarom is werken bij Accare voor jou interessant?

 • Een werkomgeving met veel vrijheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen en de kans om mee te bouwen aan een dynamische organisatie;
 • Een enthousiast en gemotiveerd team van professionals die graag samen met jou de afdeling ZPO continu willen verbeteren;
 • Een salaris van € 3.016,- tot € 4.692,- op basis van 36 uur per week (CAO GGZ FWG 55);
 • De mogelijkheid om hybride te werken, met een goede thuiswerkvergoeding;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Per kalenderjaar 23 verlofdagen en 5 verlofdagen in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week).
 • Aandacht voor balans en vitaliteit. We hebben bijvoorbeeld een fietsplan, bedrijfsfitness en een jaarlijks balansbudget van € 500,- (o.b.v. 36 uur) dat kan worden ingezet voor een opleiding, verlof of extra salaris; 
 • Een arbeidsovereenkomst voor de periode van twee jaar.

Solliciteren

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij Accare? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons als functioneel beheerder. Dit kan via deze button, dus het is snel voor elkaar.

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Hanneke Brantsma, adviseur zorgadministratie, via 06-86896010. Van 21-11 t/m 29-11 is Hanneke afwezig, in deze periode kun je bellen met: Gera Rijdes, medewerker functioneel beheer, via 06-86857687.

Je kunt tot en met zondag 10 december 2023 solliciteren. De gesprekken staan gepland op woensdag 20 december 2023.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en worden referenties ingewonnen.