Arts

Over de functie

Op de poliklinieken in Groningen wordt zorg geleverd aan kinderen en jongeren met psychiatrische problemen, gericht op ASS, ADHD, angst- en stemmingsstoornissen en kinderen met een verstandelijke beperking. Ook trauma gerelateerde problematiek, voeding- en eetstoornissen en psychosomatiek zijn speerpunten. Tevens bieden de professionals op de poli’s zorg op het gebied van infantpsychiatrie en forensische psychiatrie. Wij richten ons daarbij vooral op de complexe problematiek waarbij sprake is van comorbiditeit, systeemproblematiek of ernstige klachten. Voor de diagnostiek en behandeling wordt gebruik gemaakt van evidence-based methodieken.

Je gaat als arts onze teams in de regio Groningen versterken. De regio Groningen strekt zich uit over de gehele provincie Groningen met poliklinieken in Haren, Winschoten, Veendam, Hoogezand, Stadskanaal en Groningen-Stad. Samen kijken we met jou naar de plek waar je het beste past.

Als arts word je ingezet als behandelcoördinator en behandelaar. Je voert zelfstandig medicatiecontroles uit, levert een bijdrage aan indicatiestelling en behandeladvies onder regie van een regiebehandelaar, denkt mee in casuïstiek (MDO) en biedt psycho-educatie. Zo nodig zoek je afstemming met school en andere behandelaars. Je werkt samen met diverse disciplines en deelt hierin je kennis en expertise. Je bent onderdeel van van het behandelteam rond het kind. Je denkt met je collega’s mee als er naast de psychiatrische problematiek ook sprake is van somatische problematiek, bijvoorbeeld bij slaap- of eetproblemen. Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het behandelbeleid en voert afhankelijk van kennis en expertise, ook deeldiagnostiek uit. Je bent een belangrijke spil in het team rondom de cliënt. Je gaat aan de slag binnen een multidisciplinair team, waarbij je als psychiatrisch-medisch geschoolde ook expliciet samenwerkt met de kinder- en jeugdpsychiater.

Bij Accare aan de slag gaan als arts is ook interessant als je een specialisatie als psychiater of huisarts overweegt. Wij bieden veel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Je kunt onder meer deelnemen aan het onderwijs voor AIOS.

Hoe ziet onze organisatie eruit en wat kan je bij ons vinden?

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz met 27 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn of haar vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn of haar eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams, ziekenhuizen en scholen.

Wat mogen wij van jou verwachten?

 • Jij bent een BIG-geregistreerd arts met een AGB-code. Je opleiding en je ervaring zijn je visitekaartje, maar hiernaast zal bovenal jouw persoonlijkheid het verschil maken. Je vindt het leuk om anderen te helpen in hun ontwikkeling en jezelf verder te ontwikkelen. Accare heeft veel mogelijkheden hiervoor. Hierover gaan we graag met je in gesprek. 
 • Je participeert in de Spoed voor Jeugdddiensten, binnen- en buiten kantoortijden (gemiddeld 2-3 diensten per maand).

Werk je nu in een andere sector en overweeg je een switch te maken naar jeugdhulpverlening? Ook dan kun je natuurlijk reageren. We denken graag met je mee.

Wat bieden wij?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Het is dé plek waar jij je kunt ontwikkelen in jouw vakgebied. Je krijgt van ons vrijheid om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. Want – zo geloven wij – alleen op die manier worden we elke dag een beetje beter in wat we doen.

Daarnaast bieden we jou het volgende:

 • Een salaris tussen de € 3.835,- en € 5.848,- o.b.v. 36 uur, volgens CAO GGZ FWG 65;
 • Direct een contract voor onbepaalde tijd;
 • De mogelijkheid om hybride te werken, met een thuiswerkvergoeding;
 • Fietsplan en bedrijfsfitness;
 • Jaarlijkse fiscale uitruil kosten woon-werkverkeer;
 • Een jaarlijks balansbudget van € 500,- (o.b.v. 36 uur) dat kan worden ingezet voor opleidingen, verlof of als extra salaris kan worden uitgekeerd;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Per kalenderjaar 166 verlofuren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week);
 • De mogelijkheid om mee te doen aan de onderwijsmodules voor psychiaters i.o., refereeravonden en klinische demonstraties.

Solliciteren

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Wilma Kamp, regiodirecteur zorginhoudelijk, via w.kamp@accare.nl of Bas Oudenhuijsen via b.oudenhuijsen@accare.nl.

Ben je direct enthousiast en wil je kennismaken? Je kunt solliciteren via de sollicitatieknop bij de vacature. Na het insturen van je gegevens ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op! Wil je reageren op een andere manier die bij jou past? Stuur dan je bericht naar b.oudenhuijsen@accare.nl.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en worden referenties ingewonnen.