Verpleegkundige nachtdienst/flexpool

‘Goedemorgen!', roept je collega die jou komt aflossen en begint aan de vroege dienst. De klok slaat bijna 7.00 uur, dat betekent dat jouw nachtdienst er weer bijna op zit. Voordat je met je collega de overdracht doet naar je ochtendcollega's, blik je samen nog even terug op afgelopen nacht. Het was relatief druk, maar jullie waren absoluut in control. De crisistelefoontjes – van een collega-instelling en een huisartsenpost – vroegen veel zorgvuldigheid. Maar gelukkig weten jullie hoe de lijntjes lopen binnen en buiten Accare. Een aantal jongeren was vannacht wat onrustig, maar gelukkig hebben jullie ze kunnen helpen, waarna de verdere nacht rustig verliep. Jij bent inmiddels helemaal gewend aan het draaien van nachtdiensten. Met een verse kop koffie praat je je collega's bij over de nacht en stapt dan je auto in. De zon komt al op, maar jij duikt thuis zo eerst met een voldaan gevoel je bed in.

We zullen ons eerst even voorstellen: Bij Accare in Smilde bieden we intensieve zorg. Kinderen en jongeren met psychische problemen kunnen bij ons terecht als lichtere zorg niet genoeg helpt. De kliniek in Smilde kent drie afdelingen; een crisisafdeling, een behandelgroep voor adolescenten en een afdeling voor gezinsbehandeling waar kinderen en ouders samen worden opgenomen en behandeld. Deze functie voor de nachtdienst is voor de crisisafdeling Intermezzo. Deze afdeling binnen Accare kent een open en een gesloten setting, met in totaal negen bedden voor jongeren met psychiatrische problematiek die een korte crisisopname nodig hebben. Vaak zijn de jongeren er een week en het merendeel komt slechts eenmalig. Voor de functie in de flexpool werk je op alle afdelingen van de kliniek.

Als verpleegkundige:

 • Draai je nachtdiensten op de afdeling Intermezzo.
 • Ben je onderdeel van een multidisciplinair team en van de 24-uurszorg.
 • Ben je gedurende de nacht met één collega wakker. 
 • Ben je onderdeel van de flexpool en word je ingezet voor verschillende afdelingen van de kliniek. Op deze manier leer je de verschillende behandelafdelingen van Accare goed kennen en ervaar je veel afwisseling in jouw werk. De urenverdeling tussen de nachtdiensten en de flexpool doen we in overleg.


Functie-eisen

Wie ben jij?

We zijn natuurlijk vooral op zoek naar een verpleegkundige die qua affiniteit met de doelgroep, karakter en motivatie perfect bij ons past. Je bent flexibel inzetbaar en kunt goed met onverwachte situaties kan omgaan. Je hebt een stevige persoonlijkheid: zelfstandigheid en zelfredzaamheid zijn belangrijk. Daarnaast heb je een hbo-diploma als verpleegkundige en ben je in bezit van een BIG-registratie.

Wat doe je zoal tijdens een werkdag?

 • Je wordt één of meerdere blokken per maand ingeroosterd in de nacht. Hoewel de meeste jongeren 's nachts slapen, zullen ze je soms nodig hebben.
 • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beantwoorden en zorgvuldig afhandelen van crisistelefoontjes.
 • Je zorgt voor een goede overdracht van de late dienst naar de ochtenddienst.
 • Je werkt diverse administraties bij, bent verantwoordelijk voor het bijhouden van de werkvoorraad medicatie en doet bestellingen hiervoor.
 • Het komt soms voor dat er ‘s nachts een opvang plaatsvindt. Crisis ontstaat immers niet alleen overdag. Samen met de dienstdoende psychiater doe je dan het gesprek en zorg je ervoor dat de jongere zo snel mogelijk rustig kan gaan slapen.

Dit krijg je van ons

 • Een salaris tussen de €2.806,- en € 4.381,- op basis van 36 uur per week, volgens FWG-functiegroep 55 van de CAO-GGZ; voor de flexpool een salaris tussen de € 2.467 en € 3.902 o.b.v. 36 uur, volgens FWG-functiegroep 50.
 • Een fietsplan en bedrijfsfitness;
 • Direct een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Per kalenderjaar 166 verlofuren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week);
 • Een jaarlijks balansbudget van € 500,- (o.b.v. 36u of naar rato) dat kan worden ingezet voor opleidingen, verlof of als extra salaris kan worden uitgekeerd.


Arbeidsvoorwaarden

Solliciteren

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij Accare? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons als verpleegkundige. Dit kan via onderstaande button, dus het is snel voor elkaar. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Iris Luiting, medewerker nachtdienst coördinerend, op telefoonnummer 06 86867639 of via i.luiting@accare.nl.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd. Wij vergoeden deze kosten voor je. Het inwinnen van referenties is tevens onderdeel van ons aannamebeleid.

Reageer op deze vacature