Gz-psycholoog / orthopedagoog-generalist forensische jeugdpsychiatrie

Wat betekent het om te werken in een FJP-team?

Werken in het FJP-team vraagt om een nieuwsgierige en oordeelvrije blik naar de jongere en het systeem. Geen dag is hetzelfde, soms moet je snel kunnen schakelen en de juiste prioriteiten stellen. Je ziet gebrek aan intrinsieke motivatie als een uitdaging, kijkt naar de functie van gedrag en het lukt je om zicht te krijgen op onderliggende problematiek en hier een behandelplan voor op te stellen in samenwerking met je team. Je kijkt verder dan het delict-gedrag. Je bent niet veroordelend maar verwelkomend naar de jongere en zijn/haar systeem. Je kunt risico's en krachten (protectieve factoren) in kaart brengen.

Je werkzaamheden zijn als volgt:

 • Voeren van intake- en anamnesegesprekken met jongere en ouders;
 • Opstellen behandelplan op maat;
 • Uitvoeren behandeling met gebruik van de best bewezen behandelmethoden;
 • Coördineren en evalueren van diagnostiek en behandeltrajecten;
 • Ontwikkelen behandelbeleid;
 • Overleg met gemeenten en ketenpartners.

Het FJP-team werkt in Assen (Stationsplein 12). Dat ligt pal naast het centraal station wat het reizen met het OV aantrekkelijk maakt. Tevens ligt onze locatie op loopafstand van het mooie centrum van Assen. Het multidisciplinaire team werkt intensief met elkaar samen, waar humor, verantwoordelijkheidsgevoel en daadkracht belangrijk zijn voor de samenwerking.

Hoe ziet onze organisatie eruit en wat kan je bij ons vinden?

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz met 27 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn of haar vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn of haar eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams, ziekenhuizen en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en de ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject.Functie-eisen

Wie ben jij?

Jij hebt passie voor het vak en wilt een wezenlijke bijdrage leveren aan de kinder- en jeugdpsychiatrie. Natuurlijk werk je graag met kinderen en jongeren. Je bent in staat om goed aan te sluiten bij je cliënt en zijn of haar systeem. Je bent verantwoordelijk en durft beslissingen te nemen. Daarnaast ben je zorgvuldig, flexibel, kritisch en betrokken. Vanzelfsprekend heb je een AGB en BIG-registratie als gz-psycholoog of orthopedagoog-generalist. Bij aanstelling vragen wij je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vergoeden deze kosten voor je. Ook kunnen we referenties inwinnen.

Wat bieden wij jou?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Het is dé plek waar jij je kunt ontwikkelen in jouw vakgebied. Je krijgt van ons vrijheid om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. Want - zo geloven wij - alleen op die manier worden we elke dag een beetje beter in wat we doen.

Daarnaast bieden we jou het volgende:

 • Een salaris van € 3.538,- tot €  5.553,- op basis van 36 uur per week (CAO GGZ FWG 65);
 • Direct een contract voor onbepaalde tijd;
 • De mogelijkheid om hybride te werken, met een thuiswerkvergoeding;
 • Een fietsplan en bedrijfsfitness;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Per kalenderjaar 166 verlofuren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week).


Arbeidsvoorwaarden

Solliciteren

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij Accare in het FJP-team Assen? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons als regiebehandelaar. Dit kan via onderstaande button. Na het versturen van je gegevens, nemen we gelijk contact met je op. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Alida Hielema, behandelinhoudelijk directeur Accare regio Drenthe, via a.hielema@accare.nl of Bort Hartog, algemeen directeur Accare regio Drenthe, via b.hartog@accare.nl. Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met het directiesecretariaat via secretariaat.directie.drenthe@accare.nl.

Wil je eerst meelopen en kennismaken met het team?

Ook dat kan! Als je voldoet aan het profiel ontvangen we je graag om je een nog beter beeld te geven. Zo kun je zelf ervaren hoe wij bij Accare werken en maak je kennis met het team. Stuur je gegevens naar recruitment@accare.nl en wij organiseren een afspraak voor je.

Reageer op deze vacature