Vaktherapeut PMT of Beeldend

Wat ga je doen?

Je komt te werken op de locatie Emmen. Deze locatie heeft verschillende zorglijnen, waarin meerdere disciplines samenwerken om de best mogelijke hulp te bieden, gebaseerd op kennis en wetenschappelijke inzichten. Het kan bijvoorbeeld gaan om gedragstherapie, EMDR, vaktherapie, gezinstherapie of ouderbegeleiding. De vorm waarin we die interventies aanbieden wisselt: in een groep of individueel, thuis of op één van onze locaties, op school, online of in een gecombineerde vorm (blended). We werken veel samen met scholen, wijkteams, jeugdconsulenten, ziekenhuizen en zorgboerderijen. Onze diagnostiek en behandeling wordt multidisciplinair vormgeven.

Je levert door middel van beeldende of psychomotorische therapie een bijdrage aan de observatie, diagnostiek en vooral behandeling van de cliënt. Dit doe je individueel, in klein groepsverband of met het gezin in samenwerking met een systeemtherapeut. Je stelt op basis van de behandelplannen het vaktherapeutisch-deelplan op en voert deze uit. Je werkt individueel met kinderen, maar ook met ouders én kind.

Waar ga je dit doen?

De polikliniek in Emmen bestaat uit een aantal teams van ca 14 professionals die graag hun kennis en kunde delen, samen sturen staat hierbij centraal.

PMT-collega's vormen samen een team waarmee regelmatig intervisie plaatsvindt. Naast deze regionale vakgroep PMT is er ook een levendige Accare-brede vakgroep vaktherapie, vertegenwoordigd met alle disciplines uit de vaktherapie. Deze groep komt een aantal keer per jaar (digitaal) samen, om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vaktherapie, maar ook organisatorische zaken, te delen.

Over Accare 

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz met 27 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn of haar vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn of haar eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams, ziekenhuizen en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en de ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. Functie-eisen

Wat bieden wij jou?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Het is de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de vrijheid krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. Naast onze secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het fietsplan, korting op fitness en een pensioenregeling, maken wij het voor jou extra aantrekkelijk door:

  • Persoonlijke ontwikkeling in je functie; je krijgt ruimte voor eigen initiatief en vernieuwing, jouw visie wordt gewaardeerd. Jouw ontwikkeling is een gedeelde verantwoordelijkheid, jij hebt een idee over het te volgen pad, Accare faciliteert en financiert op maat en naar mogelijkheden;
  • Een jaarlijks balansbudget van € 500,- (o.b.v. 36u of naar rato) dat kan worden ingezet voor opleidingen, verlof of als extra salaris kan worden uitgekeerd;
  • De mogelijkheid om, afhankelijk van je functie, hybride te werken. Je ontvangt hierbij een passende vergoeding om je thuiswerkplek in te richten;
  • In eerste instantie een jaarcontract die daarna omgezet kan worden in een vaste aanstelling;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • Per kalenderjaar 166 verlofuren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week);
  • Evidence-based zorg die wij in samenwerking met ketenpartners ontwikkelen;
  • Collega's vol passie die handelen naar onze kernwaarden: lef, volhardend en elke dag beter.

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie ingedeeld volgens CAO GGZ FWG 50 (€ 2.467,- t/m € 3.902,- op basis van 36 uur per week).

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd. Wij vergoeden deze kosten voor je. Het inwinnen van referenties is tevens onderdeel van ons aannamebeleid.

Wat verwachten we van jou?

Jij zit vol passie voor het vak en wil een wezenlijke bijdrage leveren aan de kinder- en jeugdpsychiatrie, vanzelfsprekend heb je affiniteit met kinderen en jongeren. Je vindt het leuk om verantwoordelijkheid te dragen en durft beslissingen te nemen.

Je hebt tenminste een afgeronde HBO opleiding Vaktherapie (-Psychomotorische Therapie-of beeldend), met werkervaring en je beschikt over een AGB code. Het hebben van ervaring binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie, evenals de master opleiding zijn een pre. Je bent enthousiast en kunt zelfstandig werken. Daarbij hoort ook het profileren van je vak aan collega's en het aan ouders kunnen uitleggen wat je vak precies inhoudt. Creativiteit kan hierin helpend zijn. Via een positieve en steunende benadering weet je contact te maken met kinderen en jongeren en met je contactuele vaardigheden weet je ouders te betrekken bij de behandeling van hun kind.  Arbeidsvoorwaarden

Heb je nog vragen? Wij vertellen je graag meer!

Wil je aanvullende inhoudelijke informatie over de functie? Neem dan contact op met Alida Hielema, directeur behandelzaken via a.hielema@accare.nl of met het directiesecretariaat; secretariaat.directie.drenthe@accare.nl

Heb je vragen over het proces? Neem dan contact op met recruitment@accare.nl.

Wil je eerst meelopen en kennismaken met het team?

Ook dat kan! Als je voldoet aan het profiel ontvangen we je graag om je een nog beter beeld te geven. Zo kun je zelf ervaren hoe wij bij Accare werken en maak je kennis met het team. Stuur je gegevens naar recruitment@accare.nl en wij organiseren een afspraak voor je.

Ben je direct enthousiast?

Dan verwelkomen wij jou wellicht binnenkort als nieuwe collega! We vragen je om uitsluitend via de website van Accare te reageren. Je vindt de sollicitatieknop bij de vacature. Na het insturen van je gegevens, ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail.

Wil je reageren op een andere manier die bij jou past? Stuur dan je bericht naar: recruitment@accare.nl.

De reactietermijn sluit 14 oktober 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Reageer op deze vacature