Vaktherapeut Psychomotorische Therapie

Over de functie

Op de polikliniek in Hengelo lever je door middel van psychomotorische therapie, meestal individueel, al dan niet in klein groepsverband of met het gezin in samenwerking met een systeemtherapeut, een bijdrage aan de observatie, diagnostiek en vooral behandeling van de cliënt. Je stelt op basis van de behandelplannen het PMT deelplan op en voert deze uit; je zult 24 uren per week zelf actief behandelen. Er zijn 8 uren per week gereserveerd voor behandelcoördinatietaken, waar jij de volledige coördinatie voor oppakt. Je werkt individueel met kinderen, maar ook met ouders én kind.

Je werkt samen met een enthousiast team van behandelaren die regelmatig outreachend werken. Dit maakt dat je zelfstandige beslissingen moet nemen binnen de context van de multidisciplinaire behandeling. Jij hebt de kwaliteit om de verbinding vanuit jouw expertise naar het team te maken. In Hengelo zijn drie generalistische  teams met jonge enthousiaste hulpverleners die doorontwikkeling en innovatie hoog in het vaandel hebben staan.

Samen met de PMT-collega's vorm je een team waarmee regelmatig intervisie plaatsvindt. Naast deze regionale vakgroep PMT is er ook een levendige Accare brede vakgroep vaktherapie, vertegenwoordigd met alle disciplines uit de vaktherapie. Deze groep komt een aantal keer per jaar (digitaal) samen, om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vaktherapie, maar ook organisatorische zaken, te delen.

Hoe ziet onze organisatie eruit en wat kan je bij ons vinden?

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan  is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken omdat we een academisch centrum zijn, buiten de kaders durven denken en continu onderzoek doen naar onze behandelingen. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.Functie-eisen

Wat verwachten we van jou?

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Vaktherapie (Psychomotorische Therapie), aangevuld met een masteropleiding en een AGB code. Het hebben van ervaring binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie is een pre. Je bent enthousiast en kunt zelfstandig werken. Daarbij hoort ook het profileren van je vak aan collega's en het aan ouders kunnen uitleggen wat je vak precies inhoudt. Creativiteit kan hierin helpend zijn. Via een positieve en steunende benadering weet je contact te maken met kinderen en jongeren en met je contactuele vaardigheden weet je ouders te betrekken bij de behandeling van hun kind. 

 

Wat bieden wij jou?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Het is dé plek waar jij je kunt ontwikkelen in jouw vakgebied. Je krijgt van ons vrijheid om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. Want - zo geloven wij - alleen op die manier worden we elke dag een beetje beter in wat we doen.

Daarnaast bieden we jou het volgende:

  • Een salaris van € 2.806,- tot € 4.381,- op basis van 36 uur per week (CAO GGZ FWG 55);
  • De mogelijkheid om hybride te werken, met een goede thuiswerkvergoeding;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder meer het fietsplan en bedrijfsfitness;
  • Direct een contract voor onbepaalde tijd;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • Per kalenderjaar 166 verlofuren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week).


Arbeidsvoorwaarden

Solliciteren

Ben je direct enthousiast? Dan verwelkomen wij jou wellicht binnenkort als nieuwe collega! Je kunt tot en met 21 september 2022 solliciteren via de sollicitatieknop bij de vacature. Na het insturen van je gegevens, ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail.

Wil je aanvullende informatie over de functie? Neem dan contact op met Daniëlle Hof, psychomotorisch therapeut, via d.hoff@accare.nl of 06-59810727. In de maand september kun je (in verband met vakantie) contact opnemen met Monique de Mare, speltherapeut, via m.de.mare@accare.nl.

Reageer op deze vacature