Systeemtherapeut bovenregionaal team Eetstoornissen

Waar ga je werken en wat houdt de functie in?

Het team Eetstoornissen van Accare heeft een bovenregionale functie voor Overijssel en Flevoland en maakt voor de behandeling van jongeren met eetstoornissen gebruik van bewezen effectieve behandelmethoden zoals Cognitive Behavior Therapy-Enhanced. Wij behandelen naast jeugdigen met anorexia nervosa en boulimia nervosa ook jeugdigen met obesitas en ARFID, daarbij werken wij expliciet systeemgericht en dus ook met ouders.

Onze cliënten willen we natuurlijk begeleiden naar volledig herstel. Dit doe je niet alleen!

Met divers geschoolde collega's uit Almere, Zwolle en Deventer vormen we het bovenregionaal team eetstoornissen. Ons team werkt volgens de GGZ-zorgstandaard eetstoornissen en we sluiten aan bij kennisnetwerk K-EET, brengen zo ketensamenwerking en preventie op een hoger plan.

Jij werkt graag intensief samen met diverse disciplines, waaronder ook je collega's van de ziekenhuizen waarmee we intensief samenwerken. Je kernwerkzaamheden bestaan uit het uitvoeren van specialistische diagnostiek en behandeling. De diversiteit van onze doelgroep vraagt vaak om denken buiten de kaders van geprotocolleerde behandeling. Je ontvangt werkbegeleiding en supervisie waar nodig van de betrokken regiebehandelaar. Multidisciplinaire overleggen en intakegesprekken doe je op onze locaties in Zwolle, Deventer en Almere.

Binnen ons team heerst er een informele sfeer en vinden wij zelfstandigheid en eigen ontwikkeling belangrijk. We vormen een betrokken team, waar men elkaar makkelijk weet te vinden. Je staat er nooit alleen voor. Je werkt samen met een enthousiast team van diverse behandelaren (waaronder diëtisten, psychiaters, kinderartsen, psychologen, orthopedagogen en gezinsbehandelaren).

Naast deze werkzaamheden bieden wij aan om ook een deel van je dienstverband te besteden op de polikliniek in Zwolle bij de algemene kinder- en jeugdpsychiatrie. In onze ervaring komt dat jouw ontwikkeling ten goede, maar is het ook een fijne afwisseling in je dagelijks werk.Functie-eisen

Wie ben jij?

Je bent een zelfstandig werkende en bevlogen collega met een afgeronde opleiding tot Systeemtherapeut (NVRG-erkend) en een SKJ-registratie.

Wij zoeken een systeemtherapeut die bijdraagt aan het onderzoekstraject (intakes, gezins-en systeemonderzoek, heteroanamnese, ontwikkelingsanamnese), het behandeltraject en die behandelcoördinator kan zijn. Je stuurt het onderzoeks- en behandelproces aan in samenspraak met de regiebehandelaar en hebt regelmatige afstemming over het hulpverleningsproces met andere instanties en betrokkenen.

Wat bieden wij jou?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Het is de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de vrijheid krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. Naast onze secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het fietsplan, korting op fitness en een pensioenregeling, bieden wij jou:

  • Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie ingedeeld volgens CAO GGZ FWG 60 (€ 3.241,- tot en met € 4.883,- op basis van 36 uur);
  • Direct een contract voor onbepaalde tijd;
  • Persoonlijke ontwikkeling in je functie; je krijgt ruimte voor eigen initiatief en vernieuwing, jouw visie wordt gewaardeerd. Jouw ontwikkeling is een gedeelde verantwoordelijkheid, jij hebt een idee over het te volgen pad, Accare faciliteert en financiert op maat en naar mogelijkheden;
  • De mogelijkheid om, afhankelijk van je functie, hybride te werken. Je ontvangt hierbij een passende vergoeding om je thuiswerkplek in te richten;
  • Een functie voor 24 – 32 uur per week, waarbij je 16 uren bij het bovenregionaal team Eetstoornissen werkt en de overige uren op onze poli in Zwolle aan de slag gaat;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • Per kalenderjaar 166 verlofuren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week);
  • Kennis van evidence-based zorg die wij in samenwerking met ketenpartners ontwikkelen;
  • Collega's vol passie die handelen naar onze kernwaarden: lef, volhardend en elke dag beter.


Arbeidsvoorwaarden

Wie zijn wij?

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz met 27 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn of haar vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn of haar eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams, ziekenhuizen en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en de ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject.

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met één van de teamleden van het bovenregionaal team Eetstoornissen via het secretariaat in Zwolle: (038) 852 16 00. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met het regiosecretariaat via overijssel.regiodirectiesecretariaat2@accare.nl. Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd. Wij vergoeden deze kosten voor je. Het inwinnen van referenties is ook onderdeel van het sollicitatieproces.

Reageer op deze vacature