Gz-psycholoog / orthopedagoog-generalist forensische jeugdpsychiatrie

Wat ga je doen?

In de regio Groningen van Accare wordt specialistische jeugdhulp geleverd aan kinderen en jongeren met kinder- en jeugdpsychiatrische problemen. De behandelaren binnen de forensische jeugdpsychiatrie van Accare beogen een onderscheidende bijdrage te leveren in het bevorderen van de geestelijke gezondheid en het ontwikkelingsperspectief van jongeren met gedragsproblemen, samen met het voorkomen van delinquent gedrag van jongeren en het veiliger maken van de maatschappij.

Onze ambulante hulpverlening bevindt zich (veelal) tussen het grensvlak van jeugdgeestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg en justitie. We werken binnen het kader van de jeugd-ggz en zijn gehouden aan de hierbij geldende wetgeving.

Bij de jongeren speelt naast dat ze vaak te maken hebben gehad met politie en/of justitie ook systeemproblematiek een rol. Door vanaf de start goed onderzoek te verrichten, kan met een helder beeld een gedegen advies worden gegeven aan de jongere en zijn/haar ouders/verzorgers. Als behandelaar lever je een belangrijke bijdrage aan de groei en het (weer) in ontwikkeling brengen deze jongeren. Je behandelt met evidence-based methoden en sluit aan bij de specifieke vraag van de cliënt en zijn/haar ouders/verzorgers. 

Jij gaat als gz-psycholoog/orthopedagoog-generalist aan de slag in het FJP-team op onze locatie in Groningen-stad.Functie-eisen

Wat bieden wij jou?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Het is de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de vrijheid krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. Naast onze secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het fietsplan, korting op fitness en een pensioenregeling, maken wij het voor jou extra aantrekkelijk door:

  • Persoonlijke ontwikkeling in je functie; je krijgt ruimte voor eigen initiatief en vernieuwing, jouw visie wordt gewaardeerd. Jouw ontwikkeling is een gedeelde verantwoordelijkheid, jij hebt een idee over het te volgen pad, Accare faciliteert en financiert op maat en naar mogelijkheden;
  • Direct een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden;
  • De mogelijkheid om, afhankelijk van je functie, hybride te werken. Je ontvangt hierbij een passende vergoeding om je thuiswerkplek in te richten;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • Per kalenderjaar 166 verlofuren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week);
  • Kennis van evidence-based zorg die wij in samenwerking met ketenpartners ontwikkelen;
  • Collega's vol passie die handelen naar onze kernwaarden: lef, volhardend en elke dag beter.

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie ingedeeld volgens CAO GGZ FWG 65 (€ 3.538,- t/m € 5.553,- op basis van 36 uur per week).

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd. Wij vergoeden deze kosten voor je. Het inwinnen van referenties is tevens onderdeel van ons aannamebeleid.

Wat verwachten we van jou?

Jij zit vol passie voor het vak en wil een wezenlijke bijdrage leveren aan de kinder- en jeugdpsychiatrie, vanzelfsprekend heb je affiniteit met kinderen en jongeren. Je vindt het leuk om verantwoordelijkheid te dragen en durft beslissingen te nemen.

Daarnaast ben je zorgvuldig, flexibel, kritisch en betrokken. De doelgroep laat een grote diversiteit zien in sociale niveaus. Jij bent in staat om goed aan te sluiten bij je cliënt en zijn of haar systeem. Vanzelfsprekend heb je een AGB- en BIG-registratie als gz-psycholoog of orthopedagoog-generalist.

Je uren bepalen we in overleg.Arbeidsvoorwaarden

Wie zijn wij?

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz met 27 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn of haar vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn of haar eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams, ziekenhuizen en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en de ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject.

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Wilma Kamp (regiodirecteur zorginhoudelijk), Marit van der Kerk (PIOG) of Annelies Prins (Verpleegkundig Specialist GGZ) via het directiesecretariaat: secretariaat.directie.groningen@accare.nl.

Heb je vragen over het proces? Neem dan contact op met recruitment@accare.nl.

Ben je direct enthousiast?

Dan verwelkomen wij jou wellicht binnenkort als nieuwe collega! We vragen je om via de website van Accare te reageren. Je vindt de sollicitatieknop bij de vacature. Na het insturen van je gegevens, ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail.

Wil je reageren op een andere manier die bij jou past? Stuur dan je bericht naar: recruitment@accare.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Reageer op deze vacature