GZ-psycholoog - FACT Jeugd team Noord-Veluwe

Wat ga je doen?

Als GZ-psycholoog voor het FACT Jeugd team Noord-Veluwe kom je niet in een gespreid bedje terecht. Het creatieve, interessante, afwisselende maar soms ook veeleisende karakter in deze functie vraagt én brengt juist dat aanvullende wat deze functie speciaal maakt. De doelgroep is verrassend, zorgt geregeld voor veel bijzondere momenten en vraagt om pioniersgeest en out-of-the-box denken.

Als GZ-psycholoog kom je thuis, daar waar de kinderen opgroeien. De behandeling is voor gezinnen met kinderen van elke leeftijd die meerdere, complexe problemen hebben en veelal moeilijk toegankelijk zijn voor hulpverleners. De behandeling is oplossings- en systeemgericht. Met ieder gezinslid worden wensen en doelen besproken waaraan wordt gewerkt, samen met het gezin zoek je naar de beste aanpak. Je werkt vanuit een passie voor kinderen en jeugdigen en gelooft in de kracht van de samenwerking tussen kind, ouders en professionals. Je weet verbinding te maken met de ouders, de kinderen en het netwerk om het gezin heen en je gaat voor inzicht voor ouders en toekomstkansen voor kinderen. Complexe situaties ga je niet uit de weg. Jij bent de begeleider van het veranderingsproces binnen het gezin.

Ook al ben je veel op pad en bij gezinnen thuis en werk je vanwege het ambulante karakter solistisch, je maakt duidelijk deel uit van een hecht en multidisciplinair team waarmee je casuïstiek kunt bespreken en intervisie hebt. Je voert intensieve hulpverlening uit, geeft zelfstandig uitvoering aan de deelbehandeling binnen het behandelplan, coördineert behandelingen en werkt nauw samen met overige behandelaren binnen het team en andere betrokkenen in het netwerk rond het gezin zoals familie, de school, (gezins)voogden, het SWT (sociaal wijkteam) en eventueel andere hulpverleners. Je bent vanuit je rol als regiebehandelaar een voortrekker en stuurt aan in de uitvoer van behandelingen.

Bij behandelingen zoeken we naar dat extraatje; er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Hoe ziet een dag er uit?

We starten de dag met een gezamenlijk overleg waarbij alle behandelaren aan bod komen. Er wordt tijd gemaakt voor het bespreken van casuïstiek en bespreken ieders uitdaging. Vol energie en ideeën gaat vervolgens iedereen op pad. Je eerste afspraak is bij een bijzondere plek met een cliënt; hier werk je aan doelen uit het behandelplan. Daarna bezoek je een school en ga je in gesprek met docenten; met elkaar bespreek je de voortgang en je zoekt naar nieuwe verbeteringen voor de situatie. In de middag vindt er overleg plaats met de netwerkpartners. De complexe doelgroep en zwaarte van de casuïstiek vraagt om verbinding, creativiteit en pionieren. Soms worden er maar kleine stapjes vooruit gezet. Door de intensieve samenwerking en kleine (shared) caseload ken je elkaars krachten en weet je dat je door het vuur gaat voor elkaar. En ook niet onbelangrijk: op het juiste moment breng je een vleugje humor in. Zo bouw je met elkaar aan de verdere ontwikkeling van het team. 

Waar ga je dit doen?

In het FACT Jeugd team Noord-Veluwe worden professionals, kennis en middelen vanuit Accare, 's-Heerenloo, GGz-Centraal Fornhese en CJG gebundeld. Hierdoor wordt de hulp en ondersteuning voor de jeugdige en zijn of haar gezin herkenbaar als één vorm van ondersteuning aangeboden. Het FACT Jeugd team werkt nauw samen met het gezin en het netwerk en kan de zorgintensiteit flexibel op- en afschalen. In die flexibiliteit en samenwerking ligt de sleutel naar verbetering van de situatie van de jeugdige en het gezin.

De kinderen en jongeren en hun gezinnen die zich wenden tot dit FACT Jeugd team ondervinden problemen op meerdere leefgebieden. Zij lopen ernstig vast in hun ontwikkeling en komen er met de reguliere hulpverlening niet goed uit. Er kan sprake zijn van een psychiatrisch/psychisch probleem, gedragsproblemen, verstandelijke beperking, verslaving en/of gezinsproblematiek. Samen met ouders en de jeugdige doen we wat nodig is om ontwikkeling weer op gang te brengen.

FACT staat voor Flexible Assertive Community Treatment. Het is een flexibele, outreachende vorm van zorg, gericht op de eigen kracht van de jeugdige, het gezin en het sociale netwerk om hen heen. Het FACT Jeugd team is een multidisciplinair team bestaande uit ambulante gezinsbegeleiders, een systeemtherapeut, een jeugdarts, een kinder- en jeugdpsychiater en twee GZ-psychologen. Het team biedt samenhangende hulp op allerlei gebieden: wonen, werk, school, (samen)leven, financiën en psychiatrische problematiek.

Binnen het team wordt gewerkt volgens het FACT-model. Het is een werkwijze waarbij er vanuit een team van hulpverleners wijkgerichte ambulante behandeling en begeleiding worden geboden, dat wil zeggen zoveel mogelijk in de eigen omgeving van de cliënt. Kenmerkend aan FACT Jeugd is een kleine (shared) caseload.

Zie voor meer informatie: Hendriksen-Favier-A-2013-Modelbeschrijving-FACT-Jeugd-Utrecht-Trimbosinstituut.pdf (ccaf.nl)Functie-eisen

Wie ben jij?

  • Vanzelfsprekend ben je een BIG-geregistreerd GZ-psycholoog met AGB registratie
  • Een professional die regie kan voeren tav de behandeling van complexe psychiatrische problematiek, die kennis heeft van zowel diagnostiek als behandeling en complexe traumabehandelingen kan geven.
  • Ruime werkervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie is een pre. Je pioniert en ziet kansen, bent positief kritisch, denkt graag mee en zit boordevol ideeën. Ontwikkeling en innovatie staan bij jou centraal in alles wat je doet.
  • Je pakt de ruimte om creatief en out-of-the-box te denken en zet jouw plannen om in concrete acties.
  • Je bent een zelfstandig werkende collega, vol passie, die het als een kans ziet mee te bouwen aan de verdere opbouw van het enthousiaste team.
  • Je bent flexibel inzetbaar, bent stressbestendig, deinst niet terug voor crisisgevoelige problematiek en weet met onverwachte situaties om te gaan.
  • Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Uiteraard ben je in bezit van een geldig Rijbewijs B.
  • Je bent 28-32 uur per week beschikbaar

Wie zijn wij?

Accare is een academische  en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan  is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken, omdat we een academisch centrum zijn, buiten de kaders durven denken en continu onderzoek doen naar onze behandelingen. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.

Accare is een organisatie waar de kwaliteit en zorg centraal staat. Het is een organisatie met lef die het durft om een hele eigen visie te hebben en daar ook voor gaat.

Wij willen goede zorg leveren voor de jeugdigen en hun gezinnen zodat zij zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan het ‘gewone' leven.Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

FACT Jeugd team Noord-Veluwe is een samenwerking tussen de organisaties Accare, 's-Heerenloo, GGz-Centraal Fornhese en CJG.

Met elkaar organiseren we de beste oplossingen. Wij bieden een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving bij één van deze organisaties.

  • Ben je al in dienst bij Accare, 's-Heerenloo, GGz-Centraal Fornhese en CJG en wil je reageren? Je sollicitatie is van harte welkom en je dienstverband blijft van kracht vanuit de betreffende organisatie.
  • Ben je nog niet in dienst bij Accare, 's-Heerenloo, GGz-Centraal Fornhese of CJG? Ook dan ontvangen we je sollicitatie graag. Aan de hand van de gesprekken gaan we in overleg met elkaar en bepalen we samen welke van deze organisaties voor jou het meest passend is en waar je in dienst treedt.    

Het salaris is ingedeeld volgens de salarisschaal CAO van de organisatie waar je in dienst bent (Accare, 's-Heerenloo, CJG, GGz-Centraal Fornhese).

Vragen?

Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!Accare is penvoerder voor deze vacature. Reageren kan daarom uitsluitend via de website van Accare. Je kunt solliciteren tot en met 15 november 2021.

Gebruik hiervoor onderaan de vacaturetekst de button 'solliciteren'. Na verzending van gegevens ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail.

De gesprekken staan ingepland op 22 november 2021 op de poli van Accare in Harderwijk.

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met de contactpersoon van de moederorganisatie:

Accare: Jolanda Kool, j.kool@accare.nl

GGz Centraal Fornhese: Vera Messbauer, v.messbauer@ggzcentraal.nl

CJG: Hilde Tempel, h.tempel@jeugdnoordveluwe.nl

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Deze vacature wordt gelijktijdig in-en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten de voorkeur.

Reageer op deze vacature