Psycholoog/ Orthopedagoog Drachten

Wat ga je doen?

Binnen de kennislijn solk zie je cliënten met somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten en leer je op een andere manier naar klachten kijken. Naast de lichamelijke klachten kunnen zeer gevarieerde psychische en systemische problemen voorkomen.

We werken binnen diagnostiek en behandeling in de SOLK-kennislijn met het Gevolgenmodel. De behandeling richt zich op de in standhoudende factoren die herstel in de weg staan en het optimaliseren van alle omstandigheden. Je hoeft geen specifieke kennis op het gebied van SOLK te hebben. Je krijgt binnen deze kennislijn de mogelijkheid om je daarin te scholen en te ontwikkelen, middels de cursus Diagnostiek volgens het Gevolgenmodel (3daags).

Je bent behandelcoördinator en werkt samen in een multidisciplinair team. Je werkzaamheden bestaan uit diagnostiek en mogelijk ook het (mede) vormgeven van een behandeling dan wel behandeltraject waar je vanaf de intake bij betrokken bent. De diversiteit en soms complexiteit van de hulpvragen vragen daarnaast om denken buiten de kaders van de behandeling. Je werkt samen met de ketenpartners in de regio om de zorg zo goed mogelijk met elkaar vorm te geven. Je hebt er plezier in om samen ons team verder op te bouwen en te laten groeien.

Waar ga je werken?

Je komt te werken op de poli in Drachten. Je werkt samen met een enthousiast team van behandelaren, die deels ook outreachend werkt. Er wordt van je verwacht dat je zelfstandig beslissingen neemt binnen jouw mogelijkheden en verantwoordelijkheden en in de context van de multidisciplinaire behandeling.

Wij bieden je een inspirerende werkomgeving, waarin de aangemelde kinderen en jongeren en hun gezinnen centraal staan. Als psycholoog/ orthopedagoog lever je een bijdrage aan het weer in ontwikkeling brengen van kinderen en jongeren, zoveel mogelijk in het eigen (soms complexe) cliëntsysteem. Je maakt gebruik van de best bewezen onderzoeks- en behandelmethoden en je levert maatwerk door zoveel mogelijk aan te sluiten bij de hulpvraag van kind en ouders/verzorgers. Als medewerker van Accare breng je kwaliteit en creativiteit in de regionale samenwerking.Functie-eisen

Wie ben jij?

We zoeken een zelfstandig werkende, enthousiaste collega om ons groeiende team te versterken. Je brengt jouw kennis en ervaring in ons multidisciplinaire team in. Vanzelfsprekend heb je een opleiding (master) Orthopedagogiek of Psychologie afgerond en ben je als zodanig geregistreerd in het SKJ of BIG-register. Daarnaast heb je gerichte diagnostiekervaring en ben je in bezit van de diagnostiekaantekening van onze beroepsvereniging(en). Je bent beschikbaar voor minimaal 24 en maximaal 32 uur per week. 

Wie zijn wij?

Accare is een academische  en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan  is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken, omdat we een academisch centrum zijn, buiten de kaders durven denken en continu onderzoek doen naar onze behandelingen. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.

Accare is een organisatie waar de kwaliteit en zorg centraal staat. Het is een organisatie met lef die het durft om een hele eigen visie te hebben en daar ook voor gaat. Wij willen goede zorg leveren voor de jeugdigen en hun gezinnen zodat zij zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan het ‘gewone' leven. Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Je krijgt als medewerker de ruimte voor ondernemerschap. Daarnaast is het de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. We bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, laptop, mobiele telefoon, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg)verzekeringen en een reiskostenregeling.

Wat krijg je daarnaast nog meer? 

  • Vrijheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan je eigen ontwikkeling, die van Accare en de zorg die wij leveren
  • Persoonlijke ontwikkeling on the job, maar ook betaalde opleidingsmogelijkheid
  • Collega's vol passie die handelen naar onze kernwaarden: lef, volhardend en elke dag beter
  • Een jaarcontract, die wanneer we beiden tevreden zijn met elkaar wordt omgezet in een vast contract
  • Evidence based zorg die wij in samenwerking met ketenpartners ontwikkelen

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie ingedeeld in FWG-functiegroep 60 conform CAO GGZ (minimaal € 3.026,- maximaal € 4.717,- o.b.v. 36 uur per week).

Medewerkers krijgen veel ruimte voor eigen initiatief en vernieuwing, jouw visie wordt gewaardeerd. Jouw ontwikkeling is een gedeelde verantwoordelijkheid, jij hebt een idee over het te volgen pad, Accare faciliteert en investeert.

Je kunt solliciteren tot en met 14 november 2021. Reageren kan uitsluitend via de website van Accare. Gebruik hiervoor onderaan de vacaturetekst de button ‘solliciteren'. Na verzending van gegevens ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail. De gesprekken staan ingepland op 25 november 2021. 

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Adriana Kelling, Klinisch Psycholoog, via a.kelling@accare.nl

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Reageer op deze vacature