HBO Behandelaar IAG/CGW

Wat houdt de functie in?

Als (thuis)behandelaar maak je deel uit van een multidisciplinair team. Binnen poli Emmen werken we veel met het hele systeem van een kind of jongere. Met de steun die je hebt van het team bied je behandeling/begeleiding bij kinderen/jongeren en hun ouders thuis. In je werk sluit je aan bij wat er in een gezin nodig is en heb je een belangrijke rol in het signaleren van problemen en deze op te pakken. Je voert intensieve hulpverlening uit, geeft zelfstandig uitvoering aan de deelbehandeling binnen het behandelplan, coördineert behandelingen en werkt samen met overige behandelaren. Voorbeelden van dagelijkse bezigheden zijn dan ook: psycho-educatie, systemische interventies en/of behandelingen uitvoeren, signaleringsplannen maken, evaluaties bijwonen en behandelcoördinatie verzorgen. Je neemt een voortrekkersrol in de uitvoer van behandelingen en voert indien nodig ruggespraak met de regiebehandelaar. Naast de patiëntenzorg willen we graag dat je meedenkt in het doorontwikkelen van de zorg en een bijdrage levert aan team overstijgende taken. 

Werken voor Accare betekent dat je via een positieve benadering de jongeren en ouders in hun kracht zet. 

Waar ga je werken?

Op de polikliniek van Accare in Emmen wordt zorg geleverd aan kinderen met kinder- en jeugdpsychiatrische problemen o.a. ontwikkelingstoornissen zoals ADHD, autisme spectrumstoornissen (ASS) en kinderen met een verstandelijke beperking. Ook angst- en stemmingsstoornissen, trauma gerelateerde problematiek, eetstoornissen en psychosomatiek zijn speerpunten. Tevens richten wij ons op infantpsychiatrie en forensische jeugdpsychiatrie. De diagnostiek en behandeling binnen deze zorglijnen zijn geprotocolleerd, waarbij gebruik gemaakt wordt van evidence based methodieken.

We zoeken binnen poli Emmen een gedreven (thuis)behandelaar (IAG/CGW). De zorglijn richt zich op diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren, vaak in combinatie met verschillende andere problemen zoals schoolverzuim, angst-/ en stemmingsproblemen, traumaklachten, eetproblemen en persoonlijkheidsproblemen.Functie-eisen

Wie ben jij?

We zoeken een zelfstandig werkende en enthousiaste collega die graag outreachend werkt. Je hebt een relevante afgeronde HBO opleiding met een geldige SKJ- of BIG registratie. Tevens heb je de IAG (Intensief Ambulante Gezinsbehandeling) opleiding gevolgd en/of ben je CGW opgeleid. Je bent flexibel inzetbaar en weet met onverwachte situaties om te gaan. Verder ben je in bezit van Rijbewijs B.

Wie zijn wij?

Accare is een academische  en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan  is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken, omdat we een academisch centrum zijn, buiten de kaders durven denken en continu onderzoek doen naar onze behandelingen. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.

Accare is een organisatie waar de kwaliteit en zorg centraal staat. Het is een organisatie met lef die het durft om een hele eigen visie te hebben en daar ook voor gaat. Wij willen goede zorg leveren voor de jeugdigen en hun gezinnen zodat zij zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan het ‘gewone' leven.Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Je krijgt als medewerker de ruimte voor ondernemerschap. Daarnaast is het de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. We bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, laptop, mobiele telefoon, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg)verzekeringen en een reiskostenregeling.

Wat krijg je daarnaast nog meer? 

  • Vrijheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan je eigen ontwikkeling, die van Accare en de zorg die wij leveren
  • Persoonlijke ontwikkeling on the job, maar ook betaalde opleidingsmogelijkheid
  • Collega's vol passie die handelen naar onze kernwaarden: lef, volhardend en elke dag beter
  • Een jaarcontract, die wanneer we beiden tevreden zijn met elkaar wordt omgezet in een vast contract
  • Evidence based zorg die wij in samenwerking met ketenpartners ontwikkelen

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie ingedeeld volgens CAO GGZ in FWG-functiegroep 55 (€ 2.607,- t/m € 4.218,- op basis van 36 uur per week).

Medewerkers krijgen veel ruimte voor eigen initiatief en vernieuwing, jouw visie wordt gewaardeerd. Jouw ontwikkeling is een gedeelde verantwoordelijkheid, jij hebt een idee over het te volgen pad, Accare faciliteert en investeert.

Vragen?

Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!Je kunt solliciteren tot en met 31 oktober 2021. Reageren kan uitsluitend via de website van Accare. Gebruik hiervoor onderaan de vacaturetekst de button ‘solliciteren'. Na verzending van gegevens ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail.

Deze gesprekken vinden plaats op maandag 22 november in de ochtend. We zullen je hierover gaan informeren in de uitnodigingsmail.

Wil je meer inhoudelijke informatie over deze vacature neem dan graag contact op met Sippy Miedema of Marieke Klingenberg via secretariaat.directie.drenthe@accare.nl.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Reageer op deze vacature