Systeemtherapeut

Wat ga je doen?

In de regio Groningen van Accare wordt specialistische jeugdhulp geleverd aan kinderen en jongeren met kinder- en jeugdpsychiatrische problemen o.a. ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, autisme spectrumstoornissen (ASS) en kinderen met een verstandelijke beperking. Ook angst- en stemmingsstoornissen, trauma gerelateerde problematiek, voeding- en eetstoornissen en psychosomatiek zijn speerpunten. Tevens bieden de professionals op de poli's zorg op het gebied van infantpsychiatrie. De diagnostiek en behandeling binnen deze zorglijnen zijn geprotocolleerd, waarbij gebruik gemaakt wordt van evidence based methodieken.

Als behandelaar binnen Accare lever je een belangrijke bijdrage aan de groei en het (weer) in ontwikkeling brengen van kinderen en jongeren met psychische problemen. Je maakt gebruik van de bewezen best werkzame behandelmethoden en je levert maatwerk door aan te sluiten bij de specifieke vraag van het kind/de jongere en ouders/verzorgers. 

Hoe ziet een dag eruit?

Geen dag is hetzelfde in de regio. Als systeemtherapeut begint je dag met een systemische behandeling op één van de poli's van een gezin, vervolgens heb je een intake samen met een van de regiebehandelaren. Daarna ga je de informatie uit het intakegesprek verwerken en zorg je dat het diagnostiektraject wordt uitgezet. Tijdens de middagpauze kan je er voor kiezen om mee te wandelen met een aantal collega's.

Vervolgens sluit je aan bij een multidisciplinair overleg en geef je vanuit jouw vakkennis en ervaring je bijdrage. De problematiek is vaak (zeer) complex en jouw specifieke invalshoek wordt als een meerwaarde gezien in de kwaliteit van onze zorg op de polikliniek. Na het overleg volgt nog systeembehandeling in de thuissituatie, voer je een diagnostisch gesprek en tenslotte sluit je af met het afronden van je administratie van die dag.

Waar ga je dit doen?

De regio Groningen strekt zich uit over de gehele provincie Groningen met poliklinieken in Haren, Winschoten, Veendam, Hoogezand, Stadskanaal en Groningen-Stad.

Accare is een academische  en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams, ziekenhuizen en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan  is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject.Functie-eisen

Wat verwachten wij van jou?

Jij hebt passie voor het vak en hebt affiniteit met onze doelgroep. Je bent in staat om zelfstandig uitvoer te geven aan systeem therapeutische behandeling, begeleiding en advisering. De vrijheid in je werk vind je heerlijk en met jouw proactieve en oplossingsgerichte houding geef jij vorm aan je functie. Je kunt goed samenwerken met anderen en staat stevig in je schoenen. Daarnaast kun je goed het overzicht kan bewaren en beschik je over goede organisatorische vaardigheden.

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding tot systeemtherapeut (NVRG-erkend) en een SKJ registratie.
 • Bij voorkeur heb je meer dan 2 jaar ervaring als systeemtherapeut binnen de jeugd GGZ.
 • Je beschikt over inlevingsvermogen en overtuigingskracht welke je inzet om de cliënt te motiveren en waar nodig grenzen te stellen.
 • Je bouwt zinvolle en positieve relaties op met collega's en cliënten en bevordert hiermee samenwerking.
 • Met jouw uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden ben jij in staat om verbinding te leggen met anderen.
 • Je bent 32-36 uur per week beschikbaar.


Arbeidsvoorwaarden

Wat mag je van ons verwachten?Vrijheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan je eigen ontwikkeling, die van Accare en de zorg die wij leveren.

 • Collega's vol passie die handelen naar onze kernwaarden: lef, volhardend en elke dag beter.
 • We zoeken samen met jou naar een goede werk/privé balans.
 • Persoonlijke ontwikkeling on the job.
 • Naast de betaling conform cao GGZ bieden we secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsplan, laptop, mobiele telefoon, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een reiskostenregeling.
 • Een jaarcontract, die wanneer we beiden tevreden zijn met elkaar wordt omgezet in een vast contract.
 • Evidence based zorg die wij in samenwerking met ketenpartners ontwikkelen.

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie ingedeeld volgens CAO GGZ FWG 60 (€ 3.026,- tot en met € 4.717,- op basis van 36 uur).

Medewerkers krijgen veel ruimte voor eigen initiatief en vernieuwing, jouw visie wordt gewaardeerd. Jouw ontwikkeling is een gedeelde verantwoordelijkheid, jij hebt een idee over het te volgen pad, Accare faciliteert en investeert.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op secretariaat Groningen via secretariaat.groningen@accare.nl.

Je kunt reageren tot 16 januari 2022. Gebruik hiervoor uitsluitend onderaan de vacaturetekst de knop ‘solliciteren'. Je krijgt direct een ontvangstbevestiging per mail.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Reageer op deze vacature