Arts / ANIOS

Voel jij je thuis in een organisatie waarin elke medewerker belangrijk is en waar weinig hiërarchie bestaat? Wil je graag verantwoordelijkheid dragen voor het welzijn van de cliënt en met jouw professionaliteit het team in Groningen versterken? En zie je het als een uitdaging met ons mee te denken in onze ontwikkeling naar continue verbetering van onze zorg voor de cliënt?

Dan heten wij je bij Accare van harte welkom. Behalve een boeiende en inspirerende werkomgeving bieden wij je een functie waar veel uitdaging ligt. En, afhankelijk van jouw ambities en capaciteiten, is een loopbaan mogelijk waarbij je gefaciliteerd wordt door middel van opleidingsmogelijkheden en coaching.

Wat ga je doen als arts Kinder- en Jeugd GGZ bij Accare?

Als arts lever je een belangrijke bijdrage aan de behandeling van veelal complexe psychische problemen bij kinderen en jongeren. Je werkt met collega's samen om tot de best mogelijke behandeling te komen waarbij jij zelfstandig vorm geeft aan de farmacotherapeutische behandeling. Vanuit je eigen vakgebied en expertise draag je bij aan het multidisciplinaire overleg. Afhankelijk van je aanvullende opleidingspakket bespreken wij samen met jou welke werkzaamheden jij verder kunt oppakken. Je draait mee in dagdiensten overdag en in  Spoedvoorjeugddiensten buiten kantooruren. Ook lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het behandelbeleid.  

Accare levert jeugdhulp aan jongeren en hun gezinnen waarbij sprake is van kinder- en jeugdpsychiatrische problemen. Je kunt hierbij denken aan ontwikkelstoornissen zoals ADHD en ASS, maar ook angst- en stemmingsstoornissen en eetstoornissen zijn onderdeel van het behandelaanbod.

Hoe ziet je dag er uit?

Gedurende je werkdag voer je intakegesprekken, denk je mee over de diagnostiek en behandeling, begeleid je medicatiegebruik en word je regelmatig gevraagd om je medische kennis in te zetten. Regelmatig zoek je nauwe samenwerking op met de psychiater en netwerkpartners zoals de huisarts, crisisdienst en de ambulante sector. Je vindt het prettig om bij het gehele behandelproces betrokken te zijn. Je werkt in een multidisciplinair behandelteam. Je komt met diverse problematiek in aanraking, juist vanwege de diversiteit past deze functie zo goed bij je. Je kunt te allen tijde rekenen op een deskundig team om je heen en er altijd een psychiater bereikbaar voor overleg naast wekelijks vaste werkbegeleiding.

Waar kom je te werken?

Je komt te werken op de poliklinieken van Accare in de regio Groningen. Je werkt samen met een enthousiast team van behandelaren die regelmatig outreachend werken. Dit maakt dat je zelfstandige beslissingen neemt binnen de context van de multidisciplinaire behandeling. Jij hebt de kwaliteit om de verbinding vanuit jouw expertise naar het team te maken.

De regio Groningen strekt zich uit over de gehele provincie Groningen met poliklinieken in Haren, Winschoten, Veendam, Hoogezand, Stadskanaal en Groningen-Stad. Jouw standplaats is Groningen-Stad, maar je bent ook regelmatig op de overige poli's te vinden. Jouw functie valt direct onder de regiodirecteur algemene zaken.Functie-eisen

Wat mogen we van jou verwachten?

Je bent een BIG-geregistreerd arts met een AGB code. Heb je al ervaring in de jeugdhulp dan is dat mooi meegenomen. Heb je deze ervaring nog niet? Er zijn genoeg professionals bij Accare die je met veel enthousiasme ontvangen en die graag ervaringen met je delen. Natuurlijk heb je wel affiniteit met psychiatrie en het werken met kinderen, jongeren en ouders. Ook vind je het fijn om zoveel mogelijk deel uit te maken van het gehele behandelproces en daarom dus multidisciplinair te werken. Je bezit medische competenties, waardoor de focus - naast een optimale medicamenteuze behandeling - gericht is op het zo zelfstandig mogelijk leren of laten functioneren in de verschillende domeinen (systeem, school, sociaal, psychisch). Tot slot ben je flexibel inzetbaar (onregelmatigheid diensten).

Wie zijn wij?

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken omdat we een academisch centrum zijn, buiten de kaders durven denken en continu onderzoek doen naar onze behandelingen. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.

Accare is een organisatie waar de kwaliteit en zorg centraal staat. Het is een organisatie met lef, die het durft om een hele eigen visie te hebben en daar ook voor gaat. Wij willen goede zorg leveren voor de jeugdigen en hun gezinnen zodat zij zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan het ‘gewone' leven.Arbeidsvoorwaarden

Waarom zijn wij voor jou interessant?

  • Samen met jou zoeken we naar de best passende praktische invulling van de rol. Je hebt veel vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan ontwikkeling van Accare en de zorg die wij leveren
  • Evidence based zorg die wij in samenwerking met ketenpartners ontwikkelen
  • Bij Accare bieden we je collega's vol passie, die handelen naar onze kernwaarden: lef, volhardend en elke dag beter
  • We bieden intensieve begeleiding en persoonlijke ontwikkeling on the job. Zo heb je de mogelijkheid om aan te sluiten bij het onderwijs aan psychiaters i.o. en een breed scholingsaanbod intern
  • Bij Accare bieden we variatie in werkplekken, naast poliklinisch ook outreachend of vanuit huis (online afspraken of administratie)
  • Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie om te verlengen als dat passend is bij je carrière wensen.

Medewerkers krijgen veel ruimte voor eigen initiatief en vernieuwing, jouw visie wordt gewaardeerd. Jouw ontwikkeling is een gedeelde verantwoordelijkheid: jij hebt een idee over het te volgen pad, Accare faciliteert en investeert met je mee.

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie ingedeeld volgens CAO GGZ in FWG 65 (€ 3.538,- t/m 5.553,- op basis van 36 uur). 

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!Wil je meer inhoudelijke informatie over deze functie, neem dan contact op met Wilma Kamp, Inhoudelijk Directeur regio Groningen, mailadres w.kamp@accare.nl.

Bij vragen over de procedure kan je contact opnemen met Marieke Appels, recruiter, mailadres m.appels@accare.nl

Is je interesse gewekt? Reageer dan snel!

Reageren kan uitsluitend via de website van Accare. Gebruik hiervoor onderaan de vacaturetekst de button ‘solliciteren'. Na verzending van gegevens ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail.

Bij uitnodiging vinden gesprekken plaats op een nader te bepalen datum middels beeldbellen of middels een persoonlijk gesprek. We zullen je hierover gaan informeren in de uitnodigingsmail.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Reageer op deze vacature