Verpleegkundig Specialist of arts

Een boeiende en inspirerende werkomgeving waarbij, afhankelijk van jouw ambities en capaciteiten, een loopbaan mogelijk is waarbij je gefaciliteerd wordt door middel van opleidingsmogelijkheden en coaching.

Wat houdt de functie in?

Je bijdrage in de behandeling zal voor een groot deel bestaan uit het instellen op psychofarmaca. Je maakt gebruik van de best bewezen behandelmethoden en je levert maatwerk door aan te sluiten bij de specifieke vraag van kinderen/ jongeren en ouders/verzorgers. De werkzaamheden bevatten onder andere het instellen en begeleiden van medicatiecontroles, meedenken in casuïstiek en eventuele andere behandelingen passend bij je opleiding. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het behandelbeleid en onderhoud je op cliëntniveau contacten met ketenpartners om de zorg rondom de cliënt zo goed mogelijk te optimaliseren. 

Verpleegkundig specialist:

Als afgestudeerd verpleegkundig specialist ben je regiebehandelaar. Je geeft de behandeling zelfstandig vorm en samen met je collega's kom je tot de best mogelijke behandeling voor de cliënt. De werkzaamheden bevatten o.a. het instellen en begeleiden van medicatiecontroles. Uiteraard neem je deel aan het multidisciplinair overleg en je geeft steunende en structurerende behandeling. Je voert duale crisisinterventie uit binnen kantooruren.  

Arts:
Je bijdrage in de behandeling zal voor een groot deel bestaan uit het instellen op psychofarmaca. Je maakt gebruik van de best bewezen behandelmethoden en je levert maatwerk door aan te sluiten bij de specifieke vraag van kinderen/jongeren en ouders/verzorgers. Je levert een bijdrage aan indicatiestelling en behandeladvies, geeft voorlichting en doet medicatiecontroles. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het behandelbeleid.

Wil je als arts aan de slag bij Accare? Dit betekent voor jou de mogelijkheid om ervaring op te doen in de diagnose en behandeling van verschillende psychiatrische beelden bij kinderen en jeugdigen. Dit is bijvoorbeeld interessant als je een specialisatie als psychiater of huisarts overweegt. Wij bieden veel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Je kunt onder meer deelnemen aan het onderwijs voor AIOS.

Waar ga je werken?

Je komt als verpleegkundig specialist of arts ons team op de polikliniek in Drachten versterken. Binnen Accare lever je een bijdrage aan het weer in ontwikkeling brengen van kinderen en jongeren met psychische problemen. Op de polikliniek van Accare in Drachten wordt zorg geleverd aan kinderen met kinder- en jeugdpsychiatrische problemen o.a. ontwikkelstoornissen zoals ADHD, autisme spectrumstoornissen en kinderen met een verstandelijke beperking. Ook angst- en stemmingsstoornissen, trauma gerelateerde problematiek, eetstoornissen en psychosomatiek zijn speerpunten. Voor de diagnostiek en behandeling binnen deze zorglijnen wordt gebruik gemaakt van evidence based methodieken.

Je werkt samen binnen een multidisciplinair team, waarbij je nauw samenwerkt met de kinder- en jeugdpsychiater.

De kennislijnen zijn nauw verbonden met de Rijksuniversiteit Groningen voor wetenschappelijk onderzoek, om uiteindelijk de kwaliteit van zorg voor kinderen en jongeren met diverse soorten problematiek nog verder te verhogen.

Binnen de zorglijnen is het mogelijk om in samenwerking met ouders het verschil te maken voor het kind. Je werkt samen met verschillende disciplines en staat in contact met meerdere behandelaren.Functie-eisen

Wat mogen wij van jou verwachten?

Jij bent een BIG-geregistreerd verpleegkundig specialist met een AGB-code of BIG-geregistreerd arts met een AGB-code, die onze multidisciplinaire teams komt versterken. Je opleiding en je ervaring zijn je visitekaartje, maar hiernaast zal bovenal jouw persoonlijkheid het verschil maken. Je vindt het leuk om anderen te helpen in hun ontwikkeling en jezelf verder te ontwikkelen. Accare heeft veel mogelijkheden hiervoor. Hierover gaan we graag met je in gesprek.

Zit je nu in een andere sector en overweeg je een switch te maken naar jeugdzorg? Ook dan kun je natuurlijk reageren. We denken graag met je mee. 

Wie zijn wij?

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken, omdat we een academisch centrum zijn, buiten de kaders durven denken en continu onderzoek doen naar onze behandelingen. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.

Accare is een organisatie waar de kwaliteit en zorg centraal staat. Het is een organisatie met lef die het durft om een hele eigen visie te hebben en daar ook voor gaat. Wij willen goede zorg leveren voor de jeugdigen en hun gezinnen zodat zij zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan het ‘gewone' leven.Arbeidsvoorwaarden

Wat mag je van ons verwachten?

Vrijheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van Accare, je eigen ontwikkeling, en de zorg die wij leveren.

  • Persoonlijke ontwikkeling on the job, maar ook betaalde opleidingsmogelijkheid.
  • Collega's vol passie die handelen naar onze kernwaarden: lef, volhardend en elke dag beter.
  • Naast de betaling conform cao GGZ bieden we secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsplan, laptop, mobiele telefoon, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg)verzekeringen en een reiskostenregeling.
  • Ook zoeken we samen met jou naar een optimale werk/privé balans.
  • Een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet in een vast contract.
  • Evidence based zorg die wij in samenwerking met ketenpartners ontwikkelen.

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie verpleegkundig specialist ingedeeld volgens CAO GGZ FWG 65 (€ 3.538,- t/m € 5.553,- op basis van 36 uur per week).

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie arts ingedeeld volgens CAO GGZ  salarisschaal 65 (€ 3.538,- t/m € 5.553,- op basis van 36 uur per week) en AIOS ingedeeld volgens CAO GGZ  salarisschaal AIOS (€ 3.538,- t/m € 4.996,- op basis van 36 uur per week).

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!

Reageren kan uitsluitend via de website van Accare. Gebruik hiervoor onderaan de vacaturetekst de button ‘solliciteren'. Na verzending van gegevens ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail.

Wil je meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Judith Nijmeijer, kinder- & jeugdpsychiater, via j.nijmeijer@accare.nl of met Maiia Chvaleva, kinder- & jeugdpsychiater, via m.chvaleva@accare.nl. In verband met vakanties zal na 23 augustus een reactie volgen. 

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Reageer op deze vacature