Psycholoog/ orthopedagoog Winschoten

Wat ga je doen?

Op de polikliniek in Winschoten wordt zorg geleverd aan kinderen en jongeren met jeugdpsychiatrische problemen o.a. ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, ASS en kinderen met een verstandelijke beperking. Ook angst- en stemmingsstoornissen en trauma gerelateerde problematiek vormen onderdeel van de dienstverlening. Er wordt generalistisch gewerkt op de poli.

Als behandelaar binnen Accare lever je een belangrijke bijdrage aan de groei en het (weer) in ontwikkeling brengen van kinderen en jongeren met psychische problemen. Je maakt gebruik van de bewezen best werkzame behandelmethoden en je levert maatwerk door aan te sluiten bij de specifieke vraag van het kind/de jongere en ouders/verzorgers. De focus van de psycholoog/orthopedagoog ligt met name op het uitvoeren van diagnostiek en het uitvoeren van (onderdelen van) de behandeling. Dit alles gebeurt in goede afstemming met de regiebehandelaar.

Je dag bestaat uit het uitvoeren van diagnostiek en behandelingen. Wekelijks is er ruimte voor intervisie, teamoverleg en je zal frequent werkbegeleiding ontvangen. Het wordt gestimuleerd contact te hebben met externe partijen. Tevens ben je in de rol van behandelcoördinator verantwoordelijk voor de zorg en afstemming van de cliënt. We houden als team zoveel mogelijk gezamenlijk pauze voor de verbinding binnen het team. Functie-eisen

Wie ben jij?

Jij hebt passie voor het vak en hebt affiniteit met onze doelgroep. Je bent in staat om zelfstandig uitvoer te geven aan diagnostiek en geeft uitvoer aan behandeling. De vrijheid in je werk vind je heerlijk en met jouw proactieve en oplossingsgerichte houding geef jij vorm aan je functie.

-        Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding psychologie of orthopedagogiek en een Basisaantekening Diagnostiek.

-        Bij voorkeur heb je meer dan 2 jaar ervaring als psycholoog of orthopedagoog binnen de jeugd GGZ.

-        Je beschikt over inlevingsvermogen en overtuigingskracht welke je inzet om de cliënt te motiveren en waar nodig grenzen te stellen.

-        Je bouwt zinvolle en positieve relaties op met collega's en cliënten en bevordert hiermee samenwerking.

-        Met jouw uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden ben jij in staat om verbinding te leggen met anderen.

-        Je beschikt over een SKJ- of BIG-registratie.

-        Je bent 32-36 uur per week beschikbaar.

Wie zijn wij?

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan  is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken, omdat we een academisch centrum zijn, buiten de kaders durven denken en continu onderzoek doen naar onze behandelingen. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.

Accare is een organisatie waar de kwaliteit en zorg centraal staat. Het is een organisatie met lef die het durft om een hele eigen visie te hebben en daar ook voor gaat. Wij willen goede zorg leveren voor de jeugdigen en hun gezinnen zodat zij zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan het ‘gewone' leven.

De regio Groningen strekt zich uit over de gehele provincie Groningen met poliklinieken in Haren, Winschoten, Veendam, Hoogezand, Stadskanaal en Groningen-Stad. Jouw standplaats is Winschoten. Winschoten is een generalistische polikliniek, wat inhoudt dat verscheidene problematiek bij ons binnenkomt. Onze polikliniek is gevestigd in Onderwijszorgcentrum De Stuwe, waardoor we nauw contact hebben met de gemeente en verschillende vormen van onderwijs. We zijn een klein, hecht team van onder andere een psychiater, GZ-psychologen, basispsychologen/-orthopedagogen, vaktherapeuten, thuisbehandelaren en een vast secretariaat.Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Je krijgt als medewerker de ruimte voor ondernemerschap. Daarnaast is het de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. We bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, laptop, mobiele telefoon, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg)verzekeringen en een reiskostenregeling.

Wat krijg je daarnaast nog meer? 

  • Vrijheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan je eigen ontwikkeling, die van Accare en de zorg die wij leveren
  • Persoonlijke ontwikkeling on the job, maar ook betaalde opleidingsmogelijkheid
  • Collega's vol passie die handelen naar onze kernwaarden: Lef, Volhardend en Iedere dag beter
  • Een jaarcontract, die wanneer we beiden tevreden zijn met elkaar wordt omgezet in een vast contract
  • Evidence based zorg die wij in samenwerking met ketenpartners ontwikkelen

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie voor sycholoog/orthopedagoog ingedeeld FWG-functiegroep 60 CAO GGZ.

Medewerkers krijgen veel ruimte voor eigen initiatief en vernieuwing, jouw visie wordt gewaardeerd. Jouw ontwikkeling is een gedeelde verantwoordelijkheid, jij hebt een idee over het te volgen pad, Accare faciliteert en investeert.

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!

Je kunt solliciteren tot en met woensdag 1 september 2021. Reageren kan uitsluitend via de website van Accare. Gebruik hiervoor onderaan de vacaturetekst de button ‘solliciteren'. Na verzending van gegevens ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail.

De gesprekken staan ingepland in week 37 en week 38. Deze gesprekken vinden plaats via beeldbellen. We zullen je hierover gaan informeren in de uitnodigingsmail.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met E. Vollema via 06 - 86869183 (bereikbaar tot 19 augustus) of V. Harms via 06 - 86815512 (bereikbaar vanaf 23 augustus). 

Heb je vragen over het proces? Neem dan contact op met het secretariaat via 0597 - 850 090. 

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Reageer op deze vacature