Regiebehandelaar nieuw FACT Jeugdteam Groningen

Wat houdt de functie in?

Als regiebehandelaar ben jij verantwoordelijk voor de behandeling van gezinnen met kinderen en jongeren die meerdere, complexe problemen hebben en veelal moeilijk toegankelijk zijn voor hulpverleners. De behandeling is oplossings- en systeemgericht. Met ieder gezinslid worden wensen en doelen besproken waaraan wordt gewerkt en samen met het gezin zoek je naar de beste aanpak. Je werkt vanuit een passie voor kinderen en jeugdigen en gelooft in de kracht van de samenwerking tussen kind, ouders en professionals. Complexe situaties ga je niet uit de weg. Jij bent de begeleider van het veranderingsproces binnen het gezin.

Je geeft vorm aan het diagnostiek-, en behandelplan en voert onderdelen daarvan uit. Ook al ben je veel op pad en bij gezinnen thuis en werk je vanwege het ambulante karakter solistisch, je maakt duidelijk deel uit van een hecht en multidisciplinair team. Met dit team start je elke dag samen op door je casuïstiek te bespreken, waarna interventies direct kunnen worden ingezet. Je geeft uitvoering aan de deelbehandeling binnen het behandelplan, je voert regie over het gehele zorgproces en werkt nauw samen met de overige behandelaren binnen het team en andere betrokkenen in het netwerk rond de jongere. Je levert een bijdrage aan deskundigheidsbevordering, zowel binnen de organisatie als daar buiten.

Binnen FACT Jeugdteams werken we samen met andere organisaties in de zorg voor jongeren. Het FACT Jeugdteam komt in beeld als andere hulp niet genoeg helpt. Benieuwd naar de praktijk? Werken voor FACT Jeugd - YouTube

Waar ga je werken?

Je komt te werken in het nieuw op te starten FACT Jeugd team Groningen-Oost. In dit FACT Jeugd team worden kennis en middelen vanuit Accare, Elker, Jonx, Cosis en VNN gebundeld. Hierdoor wordt de hulp en ondersteuning voor de jeugdige en zijn of haar gezin herkenbaar als één vorm van ondersteuning aangeboden. Het FACT Jeugd team werkt nauw samen met het gezin en het netwerk en kan de zorgintensiteit flexibel op- en afschalen. In die flexibiliteit en samenwerking ligt de sleutel naar verbetering van de situatie van de jeugdige en het gezin. De inzet van FACT Jeugd kan opnames en/of overlast voorkomen.

De kinderen en jongeren en hun gezinnen die zich wenden tot dit FACT Jeugd team ondervinden problemen op meerdere leefgebieden. Zij lopen ernstig vast in hun ontwikkeling en komen er met de reguliere hulpverlening niet goed uit. Er kan sprake zijn van een psychiatrisch/psychisch probleem, gedragsproblemen, verstandelijke beperking, verslaving en/of gezinsproblematiek. Samen met ouders en de jeugdige doen we wat nodig is om ontwikkeling weer op gang te brengen.

FACT staat voor Flexible Assertive Community Treatment. Het is een flexibele, outreachende vorm van zorg, gericht op de eigen kracht van de jeugdige, het gezin en het sociale netwerk om hen heen. Het FACT Jeugd team is een multidisciplinair team bestaande uit verschillende disciplines. Het team biedt samenhangende hulp op allerlei gebieden: wonen, werk, school, (samen)leven, financiën en psychiatrische problematiek.

Binnen het team wordt gewerkt volgens het FACT-model. Het is een werkwijze waarbij er vanuit een team van hulpverleners wijkgerichte ambulante behandeling en begeleiding worden geboden, dat wil zeggen zoveel mogelijk in de eigen omgeving van de cliënt. Kenmerkend aan FACT Jeugd is een kleine (shared) caseload.

Zie voor meer informatie: Hendriksen-Favier-A-2013-Modelbeschrijving-FACT-Jeugd-Utrecht-Trimbosinstituut.pdf (ccaf.nl)Functie-eisen

Wie ben jij?

We zoeken een zelfstandig werkende collega, vol passie, die het als een kans ziet om te bouwen aan een nieuw op te starten team. Je ziet kansen, bent positief kritisch, denkt graag mee en zit boordevol ideeën.

  • Je bent een ervaren GZ-psycholoog, orthopedagoog-generalist of verpleegkundig specialist en hebt een geldige BIG en AGB registratie
  • Je hebt affiniteit met oplossingsgericht werken en met de doelgroep
  • Je bent in staat om op constructieve wijze het contact met de doelgroep aan te gaan en te onderhouden. Tact, luisteren, invoelend vermogen, motiveren tot en stimuleren in gedragsverandering zijn sociale vaardigheden die je goed beheerst
  • Je beschikt over zelfreflectie en de wens om je verder te ontwikkelen
  • Je bent flexibel inzetbaar en weet met onverwachte situaties om te gaan. Uiteraard ben je in bezit van een geldig rijbewijs B


Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

FACT Jeugd team Groningen-Oost is een samenwerking tussen de organisaties Accare, Elker, Jonx, Cosis en VNN. Met elkaar organiseren we de beste oplossingen. Wij bieden een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving bij één van deze organisaties.

  • Ben je al in dienst bij Accare, Elker, Jonx, Cosis of VNN en wil je reageren? Je sollicitatie is van harte welkom en je dienstverband blijft van kracht vanuit de betreffende organisatie.
  • Ben je nog niet in dienst bij Accare, Elker, Jonx, Cosis of VNN? Je sollicitatie is van harte welkom. Aan de hand van de gesprekken gaan we in overleg met elkaar en bepalen we samen welke van deze organisaties voor jou het meest passend is en waar je in dienst treedt.    

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie ingedeeld conform CAO GGZ.

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!

Wil je gaan werken in het nieuw op te starten FACT Jeugd team Groningen-Oost? We zien je reactie graag tegemoet. Je kunt solliciteren tot en met 31 augustus 2021.

Accare is penvoerder voor deze vacature. Reageren kan daarom uitsluitend via de website van Accare. Gebruik hiervoor onderaan de vacaturetekst de button 'solliciteren'. Na verzending van gegevens ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail.

De gesprekken zijn nog niet gepland. De gesprekken vinden plaats via beeldbellen. We zullen je hierover gaan informeren in de uitnodigingsmail.

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Herman Wiersema, Kinder- en Jeugdpsychiater/Manager Behandelzaken FACT Jeugd Groningen, tel. 06 15589884 of via de mail h.wiersema@accare.nl.

Wil je meer informatie over de procedure, neem dan contact op met Tjakien Fokkes, Algemeen manager FACT Jeugd Drenthe & Groningen, tel. 06 868 397 74 of via de mail t.fokkes@accare.nl.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Reageer op deze vacature