HBO Behandelaar gezinsbehandeling / KINGS Groepsleider

Waar ga je werken?

De Kings behandeling richt zich primair op de behandeling van het gezin. Veelal is er sprake van complexe gezinsproblematiek met trauma-gerelateerde klachten. Er vindt waar nodig zowel behandeling plaats van de ouder(s), als het kind om in het geheel te werken aan een veilige en solide ontwikkelingsbasis voor het kind. Centraal staan de doelen van het gezin en de individuele gezinsleden.

Gezinnen worden gemiddeld zes weken opgenomen om d.m.v. een intensief behandeltraject te werken aan het doorbreken van patronen. In de meeste gevallen wordt hier o.a. traumabehandeling voor ingezet en wordt er gewerkt met  pedagogische doelen. Er wordt op systemische wijze aan de doelen gewerkt en hiervoor worden verschillende methoden en protocollen ingezet. Gedurende dienst ben werk je als HBO behandelaar met 1 gezin..

Wat houdt de functie in?

Als HBO behandelaar werk je in een multidisciplinair team en ben je mede verantwoordelijk voor het aangaan van een goede behandelrelatie. Het geven van psycho-educatie, signaleringsplannen maken, CGT/CGW interventies of behandelingen en TOV (behandeling op basis van videobeelden), oriënterende gesprekken en evaluaties in samenwerking met de behandelcoördinator. Samen met de gezinnen onderhoud je contact met verwijzers en externe hulpverlening. Je werkt wisselende diensten binnen de 24-uurs zorg.Functie-eisen

Wie ben jij?

Je hebt een relevante afgeronde hbo opleiding met een geldige SKJ- of BIG registratie, aantoonbare affiniteit en ervaring in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie en je bent 28 - 32 uur per week beschikbaar. Je staat stevig in je schoenen, bent flexibel, kunt kritisch kijken naar je eigen handelen en die van anderen. Je gaat moeilijke gesprekken niet uit de weg.

Wie zijn wij?

Accare is een academische  en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan  is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken, omdat we een academisch centrum zijn, buiten de kaders durven denken en continu onderzoek doen naar onze behandelingen. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.

Accare is een organisatie waar de kwaliteit en zorg centraal staat. Het is een organisatie met lef die het durft om een hele eigen visie te hebben en daar ook voor gaat. Wij willen goede zorg leveren voor de jeugdigen en hun gezinnen zodat zij zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan het ‘gewone' leven.Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Je krijgt als medewerker de ruimte voor ondernemerschap. Daarnaast is het de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. We bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, laptop, mobiele telefoon, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg)verzekeringen en een reiskostenregeling.

Wat krijg je daarnaast nog meer? 

  • Vrijheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan je eigen ontwikkeling, die van Accare en de zorg die wij leveren
  • Persoonlijke ontwikkeling on the job, maar ook betaalde opleidingsmogelijkheid
  • Collega's vol passie die handelen naar onze kernwaarden: Lef, Volhardend en Iedere dag beter
  • Een jaarcontract, die wanneer we beiden tevreden zijn met elkaar wordt omgezet in een vast contract
  • Evidence based zorg die wij in samenwerking met ketenpartners ontwikkelen

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie van HBO Behandelaar/Groepsleider ingedeeld FWG-functiegroep 45 of 50 CAO GGZ.

Medewerkers krijgen veel ruimte voor eigen initiatief en vernieuwing, jouw visie wordt gewaardeerd. Jouw ontwikkeling is een gedeelde verantwoordelijkheid, jij hebt een idee over het te volgen pad, Accare faciliteert en investeert.

Vragen?

Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!Wil je meer informatie over KINGS of heb je andere  inhoudelijke vragen neem dan contact op met Patricia Kraan-Manro of Judith Kregel, zij zijn bereikbaar via onderstaande mail adressen:

p.kraan-manro@accare.nl

j.kregelwubs@accare.nl.

Je kunt solliciteren tot en met 1 oktober 2021. Reageren kan uitsluitend via de website van Accare. Gebruik hiervoor onderaan de vacaturetekst de button 'solliciteren'. Na verzending van gegevens ontvang je direct een ontvangstbevestiging.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Reageer op deze vacature