HBO Behandelaar nachtdienst / flexpool

Waar ga je werken?

Bij Accare in Smilde bieden we intensieve zorg. Kinderen en jongere met psychische problemen kunnen er terecht als lichtere zorg niet genoeg helpt. De kliniek in Smilde kent drie afdelingen; een crisisafdeling, een behandelgroep voor adolescenten en de afdeling voor gezinsbehandeling waar kinderen en ouders samen opgenomen en behandeld worden.

Intermezzo is de crisisafdeling binnen Accare en kent een open en een gesloten setting met in totaal 9 bedden voor jongeren met psychiatrische problematiek, die een korte crisisopname nodig hebben. 

Wat houdt de functie in?

Als nachtdienst draai je je diensten op afdeling Intermezzo, ben je lid van het multidisciplinaire team en onderdeel van de 24-uurs zorg. Hoewel jij de enige wakkere dienst bent, zijn er op jouw afdeling en op een aantal andere afdelingen op het terrein slaapdiensten aanwezig die wakker gemaakt kunnen worden indien nodig.

Je wordt één of meerdere blokken per maand ingeroosterd in de nacht. Hoewel de meeste jongeren ‘s nachts zullen slapen, zullen ze je soms nodig hebben in de nacht. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beantwoorden en zorgvuldig afhandelen van crisistelefoontjes, zorg je voor een goede overdracht van de late dienst/nacht naar de ochtendcollega's, werk je diverse administraties bij en ben je verantwoordelijk voor het bijhouden en bestellen van de medicatie voor de werkvoorraad. Omdat crisis niet alleen tijdens kantoortijden ontstaat, kan het ook zijn dat je in de nachturen een opname krijgt. Samen met de dienstdoende psychiater doe je dan het gesprek en zorg je dat de jongere zo snel mogelijk rustig kan gaan slapen. Er wacht een zeer ervaren team op je die je het gevoel geeft dat je er nooit alleen voor staat. Een plek waar je je snel thuisvoelt en graag in je wordt geïnvesteerd.

Voor de flexpool van de kliniek ben je daarnaast voor gemiddeld 8 tot 12 uur per week inzetbaar voor de verschillende afdelingen van de kliniek. Een mooie manier om de diverse behandelafdelingen van Accare te leren kennen. Vanuit een veelal op voorhand bekend rooster draai je invaldiensten op de verschillende afdelingen. Indien nodig word je ad hoc gevraagd. Als je net van school komt is het een ideale manier om te ervaren welke afdeling het beste bij je past. Ook als je bewust kiest voor flexibiliteit is dit een mooie plek. Functie-eisen

Wie ben jij?

Je hebt in ieder geval een afgeronde opleiding HBO-V of socialwork en bent BIG of SKJ geregistreerd. Je kiest bewust voor werken met jongeren met psychiatrische problematiek. Je hebt affiniteit met het werken in de nacht en vindt het een uitdaging om dit te combineren met het werken overdag of in de avonduren. Je hebt affiniteit met het werken op een crisisafdeling, bent flexibel inzetbaar en weet met onverwachte situaties om te gaan. Je staat sterk in je schoenen, wil het beste uit jezelf halen en vindt humor belangrijk.

Het mooiste is een beschikbaarheid voor de nachtdienst voor gemiddeld 20 uur per week, gecombineerd met 8 tot 12 uren in de flexpool.

Wie zijn wij?

Accare is een academische  en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan  is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken, omdat we een academisch centrum zijn, buiten de kaders durven denken en continu onderzoek doen naar onze behandelingen. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.

Accare is een organisatie waar de kwaliteit en zorg centraal staat. Het is een organisatie met lef die het durft om een hele eigen visie te hebben en daar ook voor gaat. Wij willen goede zorg leveren voor de jeugdigen en hun gezinnen zodat zij zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan het ‘gewone' leven.Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Je krijgt als medewerker de ruimte voor ondernemerschap. Daarnaast is het de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. We bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, laptop, mobiele telefoon, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg)verzekeringen en een reiskostenregeling.

Wat krijg je daarnaast nog meer? 

  • Vrijheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan je eigen ontwikkeling, die van Accare en de zorg die wij leveren
  • Persoonlijke ontwikkeling on the job, maar ook betaalde opleidingsmogelijkheid
  • Collega's vol passie die handelen naar onze kernwaarden: Lef, Volhardend en Iedere dag beter
  • Een jaarcontract, die wanneer we beiden tevreden zijn met elkaar wordt omgezet in een vast contract
  • Evidence based zorg die wij in samenwerking met ketenpartners ontwikkelen

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie ingedeeld FWG-functiegroep 50 CAO GGZ.

Medewerkers krijgen veel ruimte voor eigen initiatief en vernieuwing, jouw visie wordt gewaardeerd. Jouw ontwikkeling is een gedeelde verantwoordelijkheid, jij hebt een idee over het te volgen pad, Accare faciliteert en investeert.

Vragen?

Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!Je kunt solliciteren tot en met 1 oktober 2021. Reageren kan uitsluitend via de website van Accare. Gebruik hiervoor onderaan de vacaturetekst de button ‘solliciteren'. Na verzending van gegevens ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail.

De gesprekken staan nog niet gepland. De gesprekken vinden plaats via beeldbellen. We zullen je hierover informeren in de uitnodigingsmail.

Wil je meer informatie neem dan graag contact op met Annemiek Jansen of Iris Luiting, bereikbaar via Intermezzo (0592-480861).

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Reageer op deze vacature