Vaktherapeut PMT Hardenberg en Steenwijk

Waar ga je werken en wat houdt de functie in?

Je komt te werken op de locaties in Hardenberg en Steenwijk. Op beide locaties zijn teams waarin meerdere disciplines samenwerken, zij bieden de best mogelijke hulp gebaseerd op kennis en wetenschappelijke inzichten. Daarom kiezen we voor interventies die bewezen werkzaam zijn, worden onderzocht op effectiviteit of theoretisch goed zijn onderbouwd. Het kan bijvoorbeeld gaan om cognitieve gedragstherapie, EMDR, gezinstherapie of ouderbegeleiding. De vorm waarin we die interventies aanbieden wisselt: in een groep of individueel, thuis of op een van onze locaties, op school, online of in een gecombineerde vorm (blended). We werken veel samen met scholen, wijkteams, jeugdconsulenten, ziekenhuizen en zorgboerderijen. Onze diagnostiek en behandeling wordt multidisciplinair vormgeven.

Wat houdt de functie in?

Je levert door middel van psychomotorische therapie een bijdrage aan de observatie, diagnostiek en behandeling van de cliënt / het cliëntsysteem. Je stelt op basis van een overkoepelend behandelplan het vaktherapieplan op en voert deze, in afstemming met collega behandelaren, uit. Je werkt individueel met kinderen, maar ook met ouders én kind. Functie-eisen

Wie ben jij?

Je hebt tenminste een afgeronde HBO opleiding Vaktherapie -Psychomotorische Therapie en je hebt enige jaren ervaring. Je hebt affiniteit met hechtings- en trauma gerelateerde problematiek, werkervaring hierin is een pre. Je bent een stevige persoonlijkheid, enthousiast, je durft verantwoordelijkheid te nemen en te dragen en je werkt zelfstandig. Je weet via een positieve benadering kinderen in hun kracht te zetten. Samenwerken rondom complexere casuïstiek is een welkome uitdaging. We verwachten van jou veel creativiteit om PMT therapie te geven in alternatieve ruimtes. Je bent beschikbaar voor 24 uur per week.

Wie zijn wij?

Accare is een academische  en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan  is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken, omdat we een academisch centrum zijn, buiten de kaders durven denken en continu onderzoek doen naar onze behandelingen. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.

Accare is een organisatie waar de kwaliteit en zorg centraal staat. Het is een organisatie met lef die het durft om een hele eigen visie te hebben en daar ook voor gaat. Wij willen goede zorg leveren voor de jeugdigen en hun gezinnen zodat zij zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan het ‘gewone' leven.Arbeidsvoorwaarden

Wat mag je van ons verwachten?

Een leuke uitdagende functie waar mogelijkheden zijn om jezelf verder te ontwikkelen middels gerichte cursussen, trainingen en opleidingen.

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Je krijgt als medewerker de ruimte voor ondernemerschap. Daarnaast is het de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. We bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsplan, laptop, mobiele telefoon, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg)verzekeringen en een reiskostenregeling.

Er is een levendige Accare brede vakgroep vaktherapie, vertegenwoordigd met alle disciplines uit de vaktherapie. Deze groep komt een aantal keer per jaar (digitaal) samen, om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vaktherapie, maar ook organisatorische zaken, te delen.

Wat krijg je daarnaast nog meer? 

  • Vrijheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan je eigen ontwikkeling, die van Accare en de zorg die wij leveren
  • Persoonlijke ontwikkeling on the job, maar ook betaalde opleidingsmogelijkheid
  • Collega's vol passie die handelen naar onze kernwaarden: lef, volhardend en elke dag beter
  • Een jaarcontract, die wanneer we beiden tevreden zijn met elkaar wordt omgezet in een vast contract
  • Evidence based zorg die wij in samenwerking met ketenpartners ontwikkelen

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie ingedeeld in schaal 50 (€ 2.265,- t/m € 3.755,- obv 36 uur per week) conform CAO GGZ.

Medewerkers krijgen veel ruimte voor eigen initiatief en vernieuwing, jouw visie wordt gewaardeerd. Jouw ontwikkeling is een gedeelde verantwoordelijkheid, jij hebt een idee over het te volgen pad, Accare faciliteert en investeert.

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!

Wil je meer informatie dan kan er contact worden opgenomen met Corrie Wijkniet, physician assistant GGZ, via telefoonnummer 06-86890569 van team Hardenberg en Nicky Freriks, orthopedagoog, via telefoonnummer 06-86 89 84 55 van team Steenwijk.

Je kunt solliciteren tot en met zondag 15 augustus 2021. Reageren kan uitsluitend via de website van Accare. Gebruik hiervoor onderaan de vacaturetekst de button ‘solliciteren'. Na verzending van gegevens ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail.

De gesprekken vinden plaats op maandagochtend 23 augustus 2021. Deze gesprekken vinden plaats via beeldbellen of een persoonlijke kennismaking. We zullen je hierover informeren in de uitnodigingsmail.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Reageer op deze vacature