Gezinsbehandelaar IAG of CGW

Waar ga je werken en wat houdt de functie in?

Op de poliklinieken van Accare in Groningen en Haren wordt zorg geleverd aan kinderen met kinder- en jeugdpsychiatrische problemen o.a. ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, autisme spectrumstoornissen (ASS) en kinderen met een verstandelijke beperking. Ook angst- en stemmingsstoornissen, trauma gerelateerde problematiek, eetstoornissen en psychosomatiek zijn speerpunten. Tevens richten wij ons op infantpsychiatrie en forensische jeugdpsychiatrie. De diagnostiek en behandeling binnen deze zorglijnen zijn geprotocolleerd, waarbij gebruik gemaakt wordt van evidence based methodieken.

Binnen de zorglijn ASS zoeken we een gedreven (gezins)behandelaar (IAG/CGW). De zorglijn richt zich op diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met ASS, vaak in combinatie met verschillende andere problemen zoals schoolverzuim, angst-/ en stemmingsproblemen, traumaklachten, eetproblemen en persoonlijkheidsproblemen.

Als (ambulant) gezinsbehandelaar kom je thuis, daar waar de kinderen opgroeien. De behandeling is voor gezinnen met kinderen van elke leeftijd die meerdere, complexe problemen hebben en veelal moeilijk toegankelijk zijn voor hulpverleners. De behandeling is oplossings- en systeemgericht. Met ieder gezinslid worden wensen en doelen besproken waar aan wordt gewerkt, samen met het gezin zoek je naar de beste aanpak. Je werkt vanuit een passie voor kinderen en jeugdigen en gelooft in de kracht van de samenwerking tussen kind, ouders en professionals. Je weet verbinding te maken met de ouders, de kinderen en het netwerk om het gezin heen en je gaat voor inzicht voor ouders en toekomstkansen voor kinderen. Complexe situaties ga je niet uit de weg. Jij bent de begeleider van het veranderingsproces binnen het gezin.

Ook al ben je veel op pad en bij gezinnen thuis en werk je vanwege het ambulante karakter solistisch, je maakt duidelijk deel uit van een hecht en multidisciplinair team waarmee je casuïstiek kunt bespreken en intervisie hebt. Binnen de zorglijn ASS werken we veel met het hele systeem van een kind of jongere. Met de steun die je hebt van het team bied je behandeling/begeleiding bij kinderen/jongeren en hun ouders thuis. In je werk sluit je aan bij wat er in een gezin nodig is en heb je een belangrijke rol in het signaleren van problemen en deze op te pakken. Je voert intensieve hulpverlening uit, geeft zelfstandig uitvoering aan de deelbehandeling binnen het behandelplan, coördineert behandelingen en werkt samen met overige behandelaren. Voorbeelden van dagelijkse bezigheden zijn dan ook: psycho-educatie, systemische interventies en/of behandelingen uitvoeren, signaleringsplannen maken, evaluaties bijwonen en behandelcoördinatie verzorgen. Je neemt een voortrekkersrol in de uitvoer van behandelingen en voert indien nodig ruggespraak met de regiebehandelaar. Naast de patiëntenzorg willen we graag dat je meedenkt in de doorontwikkeling van de zorg en een bijdrage levert aan team overstijgende taken.

Werken voor Accare betekent dat je via een positieve benadering de jongeren en ouders in hun kracht zet.��Functie-eisen

Wie ben jij?

Je past goed in ons team als je net zo gedreven en enthousiast bent als je toekomstige collega's. Je hebt een relevante afgeronde HBO opleiding met een geldige SKJ- of BIG registratie. Tevens heb je de post-hbo opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) gevolgd en/of ben je CGW opgeleid. Je hebt brede ervaring in de hulpverlening, liefst in een soortgelijke functie. Je bent flexibel inzetbaar en weet met onverwachte situaties om te gaan. Verder ben je in bezit van Rijbewijs B.

Heb je brede werkervaring in de hulpverlening en (kinder- en jeugd)psychiatrie en de ambitie om de gevraagde post-hbo aanvullende opleiding(en) te volgen? En wil je ons, ondanks het (nog) ontbreken van de aanvullende opleiding, ervan overtuigen dat jij beschikt over de juiste skills? Ook dan zijn we nieuwsgierig naar je. Neem contact op met onderstaande contactpersonen om mogelijkheden te bespreken.

Wie zijn wij?

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken, omdat we een academisch centrum zijn, buiten de kaders durven denken en continu onderzoek doen naar onze behandelingen. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.

Accare is een organisatie waar de kwaliteit en zorg centraal staat. Het is een organisatie met lef die het durft om een hele eigen visie te hebben en daar ook voor gaat. Wij willen goede zorg leveren voor de jeugdigen en hun gezinnen zodat zij zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan het gewone leven.Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Je krijgt als medewerker de ruimte voor ondernemerschap. Daarnaast is het de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. We bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, laptop, mobiele telefoon, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg)verzekeringen en een reiskostenregeling.

Wat krijg je daarnaast nog meer?

  • Vrijheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan je eigen ontwikkeling, die van Accare en de zorg die wij leveren
  • Persoonlijke ontwikkeling on the job, maar ook betaalde opleidingsmogelijkheid
  • Collega's vol passie die handelen naar onze kernwaarden: Lef, Volhardend en elke dag beter
  • Een jaarcontract, die wanneer we beiden tevreden zijn met elkaar wordt omgezet in een vast contract
  • Evidence based zorg die wij in samenwerking met ketenpartners ontwikkelen

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie ingedeeld volgens CAO GGZ in FWG-functiegroep 55 (€ 2.553,- t/m € 4.131,- op basis van 36 uur per week).

Medewerkers krijgen veel ruimte voor eigen initiatief en vernieuwing, jouw visie wordt gewaardeerd. Jouw ontwikkeling is een gedeelde verantwoordelijkheid, jij hebt een idee over het te volgen pad, Accare faciliteert en investeert.

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!Je kunt solliciteren tot en met 24 mei 2021. Reageren kan uitsluitend via de website van Accare. Gebruik hiervoor onderaan de vacaturetekst de button solliciteren. Na verzending van gegevens ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail.

De gesprekken staan ingepland donderdag 3 juni 2021 tussen 12.00 en 17.00 uur op onze poli in Groningen.

Wil je meer inhoudelijke informatie over deze vacature neem dan graag contact op met Patricia Rijpstra via p.rijpstra@accare.nl of met Marianne van der Horn via m.van.der.horn@accare.nl.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Reageer op deze vacature