Gezinsbehandelaren voor KINGS

Wat is KINGS?

Vanuit de samenwerking met de organisaties Accare, Ambiq, Jeugd GGZ en Pactum zoeken wij professionals met passie en enthousiasme die houden van een uitdaging en samen een nieuw KINGS team willen gaan opzetten op een locatie in Deventer.

KINGS staat voor Kind IN Gezond Systeem en is een gefaseerd behandelmodel, dat is ontwikkeld voor jeugdigen met ernstige gedragsproblemen en hun ouders. De jeugdigen en hun ouders zijn voor opname slachtoffer geweest van ingrijpende interpersoonlijke gebeurtenissen.

Het doel van het KINGS behandelmodel is om alle gezinsleden, zowel gezamenlijk als individueel, behandeling aan te bieden in een klinische setting, zodat zij daarna weer met een gezonde basis in de samenleving kunnen integreren. Indien nodig met ambulante vervolgbehandeling. KINGS focust op zowel traumaverwerking van het kind en de ouders, als op het vergroten van de sensitiviteit en opvoedvaardigheden van de ouders. Het doel hiervan is dat de jeugdige veilig terugkeert in een gezond systeem.

Het model kent drie verschillende fases. De ouder doorloopt dezelfde fases als het kind, maar loopt telkens een fase voor op het kind. Hierdoor is de ouder in staat het kind tijdens de behandeling te ondersteunen.

Je werkt intensief samen met een team van behandelaren die dagelijks aanwezig zijn bij de ouders om hen te ondersteunen. De behandelaren zullen na de dagelijkse traumabehandeling de ouders en kinderen opvangen op de leefgroep.

Er vindt op dit moment veel promotie onderzoek plaats naar de effectiviteit van KINGS. De praktijk is in elk geval veelbelovend, 95% van de kinderen kan bij de biologische ouders blijven wonen en daarmee voorkomt KINGS veel uithuisplaatsingen. Sinds 2008 zijn al ruim 300 gezinnen behandeld vanuit onze kliniek in Smilde.

Deze succesvolle ontwikkeling willen we graag verder uitbreiden! Hiervoor zijn wij op zoek naar professionals die een nieuw team gaan vormen in Deventer.

KINGS in de persFunctie-eisen

Wil jij hiermee aan de slag gaan en een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van KINGS in Deventer?

Wij zoeken ervaren HBO geschoolde groepsleiders / pedagogisch medewerkers bij voorkeur met een opleiding tot CGW (cognitief gedragstherapeutisch werker) en met kennis van de psychiatrie en systeemgericht werken. Het aantal uren is in overleg met een minimum van 24 uur per week.

Wat vragen we verder van je?

  • Een afgeronde relevante opleiding en een SKJ registratie;
  • Een actieve en verbindende rol. Je levert graag een bijdrage aan een nieuw op te zetten team;
  • Pionierend en toonaangevend in het vakgebied; je deelt je kennis graag met collega's;
  • Flexibel inzetbaar en bereid tot het werken in onregelmatige diensten;
  • Teamspirit en reflecterend op je eigen rol en de dynamiek in het team

Twijfel je of je met je achtergrond in aanmerking kunt komen? Neem dan graag contact op met ons.Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende en professionele, ontwikkelrijke werkomgeving; een plek waar je je op jouw eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen.

  • Vrijheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan je eigen ontwikkeling en aan de doorontwikkeling van het KINGS behandelmodel;
  • Persoonlijke ontwikkeling (on the job) en opleidingsmogelijkheden;
  • De gekozen kandidaten ontvangen arbeidsvoorwaarden conform CAO organisatie;
  • Een jaarcontract, die bij wederzijdse positieve evaluatie en voortgang van het Kings project kan worden verlengd.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!

Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure, stuur dan een mail naar: overijssel.regiodirectiesecretariaat2@accare.nl.

Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met een contactpersoon van de organisatie:

De gesprekken zullen zijn op woensdagochtend 26 mei 2021 en op vrijdagmiddag 28 mei 2021.

Je kunt solliciteren tot en met 14 mei 2021 via de website van Accare. Gebruik hiervoor de button 'solliciteren' naast de vacaturetekst. Na verzending van gegevens ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Reageer op deze vacature