Psycholoog / orthopedagoog

Waar ga je werken en wat houdt de functie in?

Binnen regio Groningen Oost wordt zorg geleverd aan kinderen/jongeren met psychiatrische problematiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van evidence based methodieken. Wij zoeken ter uitbreiding van ons team een collega voor onze locatie in Hoogezand. Het team in Hoogezand bestaat uit drie gz-psychologen, een orthopedagoog-generalist, een psychiater, twee artsen, twee psychologen, twee orthopedagogen, twee stagiaires orthopedagogiek, een systeemtherapeut en twee ambulante behandelaren (IPG/IAG).

Als behandelaar binnen Accare lever je een belangrijke bijdrage aan het (weer) in ontwikkeling brengen van kinderen en jongeren met psychische problemen. Je maakt gebruik van de bewezen best werkzame behandelmethoden (evidence based) en je levert maatwerk door aan te sluiten bij de specifieke vraag van het kind en ouders/verzorgers.

De focus van de psycholoog of orthopedagoog ligt op het uitvoeren van diagnostiek, het uitvoeren van (onderdelen van) de behandeling en het coördineren van een behandeling. Dit alles gebeurt in goede afstemming met collega's.

Wat maakt het werken in het team Hoogezand zo leuk?

Wij, het behandelteam Hoogezand, zijn een gezellig, no nonsens team. We werken intern met korte lijnen waardoor we snel en veel samen integraal onderzoek doen en samen behandelen. Zowel regiebehandelaren als behandelcoördinatoren zijn en blijven grotendeels actief bij een casus betrokken. Wij doen sinds enkele jaren ook tweedaagse diagnostiek. Mede door bovenstaande intensieve samenwerking loopt dat goed! We werken breed en generalistisch, daardoor ontstaan vaak veel mogelijkheden. Doordat we een relatief klein team zijn kennen we elkaars casuïstiek en zijn we overkoepelend snel inzetbaar. Ons team kan het hele spectrum van psychische problemen bij kinderen, jongeren en gezinnen aan en werkt in grote zelfstandigheid, terwijl we onze kennis op specifieke gebieden tegelijkertijd verder ontwikkelen door met vakgenoten vanuit heel Accare samen te werken in kennislijnen.Functie-eisen

Wie ben jij?

We zoeken een zelfstandig werkende en enthousiaste collega, om ons betrokken team te versterken. Vanzelfsprekend heb je een opleiding (master) Orthopedagogiek of Psychologie afgerond en ben je als zodanig geregistreerd in het SKJ register of in het bezit van een BIG registratie.

Je bent beschikbaar voor minimaal 28 en maximaal 36 uur per week.

We zoeken een collega met een brede interesse, die er voor open staat veel vormen van diagnostiek en behandeling uit te voeren. Het is mooi meegenomen als je hier al ervaring in hebt, maar ons team en de organisatie bieden ook veel mogelijkheden om dit te leren en/of hier opleidingen voor te volgen.

Wie zijn wij?

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken, omdat we een academisch centrum zijn, buiten de kaders durven denken en continu onderzoek doen naar onze behandelingen. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.

Accare is een organisatie waar de kwaliteit en zorg centraal staat. Het is een organisatie met lef die het durft om een hele eigen visie te hebben en daar ook voor gaat. Wij willen goede zorg leveren voor de jeugdigen en hun gezinnen zodat zij zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan het 'gewone' leven.Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Je krijgt als medewerker de ruimte voor ondernemerschap. Daarnaast is het de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. We bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, laptop, mobiele telefoon, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg)verzekeringen en een reiskostenregeling.

Wat krijg je daarnaast nog meer?

  • Vrijheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan je eigen ontwikkeling, die van Accare en de zorg die wij leveren
  • Persoonlijke ontwikkeling on the job, maar ook betaalde opleidingsmogelijkheid
  • Collega's vol passie die handelen naar onze kernwaarden: Lef, Volhardend en Iedere dag beter
  • Een jaarcontract, die wanneer we beiden tevreden zijn met elkaar wordt omgezet in een vast contract
  • Evidence based zorg die wij in samenwerking met ketenpartners ontwikkelen

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie ingedeeld volgens CAO GGZ FWG 60 (€ 2.963,- tot en met € 4.620,- op basis van 36 uur).

Medewerkers krijgen veel ruimte voor eigen initiatief en vernieuwing, jouw visie wordt gewaareerd. Jouw ontwikkeling is een gedeelde verantwoordelijkheid, jij hebt een idee over het te volgen pad, Accare faciliteert en investeert.

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!

Je kunt solliciteren tot en met 13 april 2021. Reageren kan uitsluitend via de website van Accare. Gebruik hiervoor onderaan de vacaturetekst de button solliciteren. Na verzending van gegevens ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail.

De eerste gesprekken staan ingepland op 20 april 2021. Deze gesprekken vinden plaats via beeldbellen of een persoonlijke kennismaking. We zullen je hierover gaan informeren in de uitnodigingsmail.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Reageer op deze vacature