Senior Adviseur Data en Analytics Governance

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Functieomschrijving

Weet jij wat er mogelijk is met data – en wat ervoor nodig is om die mogelijkheden te realiseren? Wil jij die skills inzetten voor een duurzame en sterke samenleving? Lees dan vooral verder.

De afdeling Data van RVO (onderdeel van de directie Klant, Advies en Informatie KAI) zoekt een Senior Adviseur Data en Analytics Governance.

Datagedreven werken in een omgeving die complex en in ontwikkeling is, vraagt om een organisatie die zich gemakkelijk kan aanpassen aan die veranderende omgeving en die tegelijkertijd robuust is. RVO is zo’n organisatie. Ons werk met data begint (meestal) bij de vraag vanuit de business (de ‘werkvloer’ van RVO). We analyseren die vraag om goed in beeld te krijgen waar kansen liggen voor datagedreven antwoorden.

Wat ga jij doen?

Jij ondersteunt de implementatie van de data en analytics governance binnen heel RVO. Je adviseert over en legt uit aan collega's in de hele organisatie hoe verantwoordelijkheden rondom data en analytics liggen. Je licht toe hoe dit doorwerkt in hun taken.
Je fungeert hierbij als rechterhand van de specialitisch adviseurs op respectievelijk data governance en analytics governance. Afhankelijk van je wensen en ervaring trek je meerdere deelresultaten. Je legt de koppeling tussen beleid, dat soms nog in ontwikkeling is, en de praktische uitvoering daarvan op de werkvloer. Je weet antwoorden te geven op de vragen die hierover vanuit de organisatie worden gesteld. Je draagt op die manier, samen met jouw collega's van de CDO Office - je thuishonk- , bij aan de implementatie van deze kaders en richtlijnen binnen heel RVO. Omdat het databeleid van RVO permanent wordt doorontwikkeld, is jouw werk altijd in ontwikkeling.
Jij bent de vraagbaak, het eerste contact voor de inhoudelijke adviseurs en opdrachtgevers op gebied van data en analytics governance. Je werkt nauw samen met andere afdelingen binnen RVO, waaronder de Security Office en de afdeling Informatiemanagement en Procesontwerp (IMP). Maar ook met bijvoorbeeld het Ministerie van EZK/LNV onderhoud jij een stevige adviesrelatie.

Jouw afdeling/team:

De afdeling Data bestaat uit twee teams Analytics, twee teams Enterprise Data Management en het CDO-Office.
Het CDO-office bestaat uit 18 medewerkers. In het team werken business consultants, data stewards, adviseurs en architecten. Wij hebben als taak om te faciliteren in het op een verantwoorde, betrouwbare en herleidbare wijze inzetten van data voor het bereiken van de gewenste zichtbare maatschappelijke impact. Dit doen we door middel van het stellen van heldere kaders, het uitwerken van beleid en het geven van adviezen.

Geïnteresseerd in deze mooie functie, dan zie ik graag jouw motivatie en CV tegemoet!

Functie-eisen

 • WO werk en denk niveau.
 • Kennis en ervaring in het data & analytics domein, bij voorkeur (ook) binnen RVO.
 • Kennis van methodieken voor het in kaart brengen, analyseren en omgaan met risico's.
 • Ervaring met het begeleiden van verandertrajecten.

Competenties:

 • Je bent analytisch sterk, herkent de kern van en de verbanden tussen situaties, vraagstukken en gegevens.
 • Je bent onafhankelijk; je kunt je makkelijk aanpassen maar ook vasthoudend zijn, afhankelijk van wat nodig is.
 • Je hebt overtuigingskracht en weet op een natuurlijke manier anderen mee te nemen in een idee of standpunt.
 • Je werkt planmatig en georganiseerd, waarbij je een geschikte aanpak bepaalt voor een gegeven doel of taak en je organiseert de uitvoering.
 • Je bent conceptueel sterk; je maakt makkelijk de vertaling naar concrete acties en oplossingen.
 • Je werkt op een vanzelfsprekende manier samen met de juiste collega's en ketenpartners; je weet de gevoeligheden in de organisatie te signaleren en hier op te acteren.
 • Je bent betrouwbaar, integer en je handelt ethisch verantwoord.
 • Je bent sterk bestuurlijk sensitief; je signaleert en anticipeert op revelante ontwikkelingen, zowel in de organisatie als daarbuiten.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €4.092 – Max. €6.045 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

RVO ondersteunt het ‘hybride werken’. Ons uitgangspunt is, dat je vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op kantoor of elders). Jouw aanwezigheid op de RVO-vestiging in Utrecht/Assen zal in nader te omschrijven situaties echter gewenst kunnen zijn.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (met proeftijd).

Solliciteren?

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteren