Coördinator EIA team industrie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar jou: een coördinator EIA (Energie-investeringsaftrek) team industrie die zich binnen de EIA bezighoudt met de uitvoering en de ontwikkeling van de verschillende regelingen. Iemand die technisch en procesmatig is, hoofd- en bijzaken kan onderscheiden en medewerkers kan motiveren en overtuigen; dat is wat we wensen!

We laten je graag kennismaken met de verschillende regelingen, om ze (gedeeltelijk) te leren kennen. Je takenpakket zal een uitvoerend en coördinerend karakter hebben. Dit betekent dat je onder andere bijdraagt in de uitvoering van de EIA, door middel van het afhandelen van aanvragen. Je helpt mee om de EIA jaarlijks te actualiseren en je geeft beleidsmatige ondersteuning binnen en buiten het EIA team.

Optioneel wordt je als coördinator ingezet voor de Indirecte Kostencompensatie ETS (IKC-ETS). Deze compensatieregeling is voor de industrie bedoeld om elektriciteits-intensieve industrie te compenseren voor de stijging in de stroomprijs door emissiehandel. Hiermee wordt carbon leakage, het verplaatsen van activiteiten naar buiten de Europese Unie, voorkomen.

Gelukkig voor ons heb jij affiniteit met en kennis over technische ontwikkelingen op het gebied van CO2-reductie en energiebesparing. Dit heb je nodig, omdat je samen met je teamgenoten de regeling uitvoert, verbetert en ontwikkelt. In een breed technisch werkveld voel jij je prima thuis. Sterker nog, jij krijgt er energie en plezier van om je te bewegen tussen verschillende stakeholders. Van de RVO afdelingen, ministeries, MKB ondernemers of grote industrie ondernemingen. Je pakt zaken analytisch aan. Je kunt snel schakelen tussen beleidsplannen en concrete uitvoering en weet daarin je team en anderen mee te nemen en te overtuigen.

Ons takenpakket is volop in beweging. De EIA kent veel relaties zoals met de Erkende Maatregelen Lijsten, de MIA/VAMIL en vele andere regelingen. Je gaat volop samenwerken met deze programma’s om gezamenlijk aan klimaatdoelen en SDG’s te werken. Dit is essentieel. Niet alleen werken we met andere regelingen samen, maar ook de samenwerking met onze collega’s van Nationale Programma's (NP) groeit. Onder andere door de ontwikkeling van het Klimaatakkoord, maar ook vanuit de behoefte in meer samenhang in de organisatie doen er zich allerlei beleidsmatige en uitvoeringsvragen voor. Soms in de vorm van de ontwikkeling van nieuwe werkpakketten maar ook vanuit directe vragen vanuit beleid, onze opdrachtgevers. De vraagstukken kunnen sterk procesmatig van aard zijn. Van ICT ontwikkelingen tot procesverbeteringen of klantvraagstukken. Als procescoördinator ben jij in staat om samen met het beleids- en managementteam de projecten te ontwikkelen, implementeren en tot uitvoering te brengen.

Als je na het lezen interesse hebt in deze functie, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

Functie-eisen

 • Positief impact hebben op de klimaattransitie, energie-transitie past bij jou.
 • Aantoonbaar technische kennis en affiniteit met energiebesparende technologie.
 • Je hebt een afgeronde WO opleiding en/of denkniveau in bijvoorbeeld elektrotechniek, werktuigbouwkunde, chemische technologie of de procestechnologie.
 • Je beschikt over marktkennis in de industrie en mogelijk andere sectoren als agro, transport en gebouwde omgeving.
 • Je hebt ervaring als procescoördinator bij soortgelijke teams en/of activiteiten.
 • Sterk analytisch en het vermogen om regelingen op te zetten en te ontwikkelen, alsmede de mensen te enthousiasmeren en verschillen te overbruggen.
 • Je wilt bouwen aan een excellente publieke dienstverlener met maatschappelijke impact.

Competenties:

 • Analyseren
 • Plannen en organiseren
 • Motiveren
 • Overtuigen
 • Creativiteit

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €4.092 – Max. €6.045 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

RVO ondersteunt het ‘hybride werken’. Ons uitgangspunt is, dat je vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op kantoor of elders). Jouw aanwezigheid op de RVO-vestiging in Zwolle zal in nader te omschrijven situaties echter gewenst kunnen zijn. Voor deze functie is de verwachting dat je gemiddeld twee dagen per week op kantoor Zwolle bent.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (met proeftijd).

Solliciteren?

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteren