YoungLink University (vol)

YoungLink University presents: ‘Wat we over vergeten moeten weten’
door Prof. Dr. Douwe DraaismaYoungLink UniversityHoe kan het dat je collega wel jouw idee heeft onthouden, maar vergeten is dat het jouw idee was? Zijn oudere collega’s werkelijk vergeetachtiger dan jij als Young Professional? Prof. Dr. Douwe Draaisma, verbonden aan de Rijksuniversiteit van Groningen, trapt de eerste YoungLink University af met een lezing over het geheugen en welke invloeden dit heeft op ons werk.

Inhoud van de lezing
De lastigste vragen die je over het geheugen kunt stellen gaan niet over het herinneren, maar over vergeten. Waarom bestaan er wel geheugentechnieken, maar geen vergeettechnieken? En als die wel bestonden, zou het dan wijs zijn er gebruik van te maken?

Douwe Draaisma gaat in op diverse soorten van vergeten, zoals leeftijdsafhankelijke vormen van vergeten of het soort vergeten dat kan leiden tot ‘onbewust plagiaat’.

Over Douwe Draaisma
Douwe Draaisma studeerde psychologie en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Inmiddels is hij bekend door zijn vele boeken, zoals 'De dromenwever' (2013). Sinds 2010 bezet Draaisma de Heymans-leerstoel van de Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen, als hoogleraar Geschiedenis van de Psychologie. Meer informatie over Douwe Draaisma.

Kortom wil jij meer weten over vergeten? Vergeet dan niet om 25 februari vast te leggen in je agenda voor de eerste YoungLink University met prof. dr. Douwe Draaisma. 
 

Dit wil ik niet vergeten;  ik meld me aan!

De activiteiten van YoungLink zijn gratis toegankelijk voor Young Proffessionals onder de 35 die werken of leren bij een bij Noorderlink aangesloten organisatie.  Zie YoungLink.nl voor meer informatie.