Workshop: Slimmer en Leuker werk(en) (vol)

'Slimmer en Leuker werk(en)' is een actieve workshop over Agile werken en Scrum. Agile staat voor een nieuwe manier van organiseren waarbij je o.a. inspeelt op verandering, visueel werkt, in verbinding staat met de klant en denkt vanuit een groeimindset. Scrum, is een Agile projectmethodiek. In deze workshop leer je wat Agile en Scrum precies zijn en ga je actief uitzoeken hoe jij dat in jouw werk kunt toepassen.  

De workshop wordt verzorgd door Martha Buning, trainer & facilitator Wendbaar werken en Werkgeluk.

Werkwijze

Naast het delen van enige theorie over Agile en Scrum, zal Martha je in beweging zetten: we gaan bekijken waar jij in je dagelijkse werk of studie profijt van kan hebben. Daarnaast gaan we oefenen met het goed formuleren van een projectdoel en krijg je kennis over hoe je je werk of studie slimmer kunt aanpakken. Verder doen we een spel waarin de belangrijkste onderdelen van agile werken direct zichtbaar worden. Martha geeft kleine opdrachten, prikkelt het brein en zorgt ervoor dat het niet saai wordt. Je wordt aangezet om na te denken over je eigen manier van werken en krijgt praktische handvaten om het in je eigen werkomgeving toe te gaan passen. 

De kernwoorden voor deze workshop zijn #agile #scrum #zelfleiderschap #slimmerenleukerwerken

Agile en Scrum

Deze termen duiken steeds vaker op, in veel diverse branches. Agile staat voor een nieuwe manier van organiseren waarbij je o.a. inspeelt op verandering, visueel werkt, in verbinding staat met de klant en denkt vanuit een groeimindset. Je maakt geen uitgebreide plannen of rapportages, maar doet en denkt tegelijkertijd. Doenken noemen we dat. Momenteel gaan ontwikkelingen razendsnel, en zetten we transparantie en interactie centraal. Daar past het bij dat het werk wendbaar wordt georganiseerd. Niet zo raar dus dat Scrum, als Agile projectmethodiek, op steeds meer plekken in (Noord)Nederland opduikt. ING en Aegon zijn voorlopers op dat gebied, provincies, gemeenten, onderwijsinstellingen en zorgorganisaties omarmen scrum, en ook bij MKB-bedrijf Probo, het snelgroeiende bedrijf uit Dokkum dat begin april verkozen werd tot Friese Onderneming van het jaar, werken alle teams met scrum.

Aanmelden

Over Martha:

Vanuit Geluktwerkt.frl helpt zij samen met haar collega Annemieke Mintjes teams en organisaties vorm te geven aan thema’s rondom wendbaar werken en werkgeluk, waardoor ze organisaties leren om slimmer en leuker te werken en mee te bewegen met veranderingen.