Workshop: Businessmodel met maatschappelijke impact

Stel,  je hebt een plan voor een project met impact. Maar je vraagt je af hoe je dat op gang krijgt, want je hoort dat betekenisvolle initiatieven helaas vaak een stille dood sterven omdat ‘de business case’ niet rond te krijgen is. Juist nu willen we natuurlijk dat  ook projecten met een duidelijke maatschappelijke toegevoegde waarde die niet direct in financieel rendement te vertalen is wél van start gaan. Want als de huidige tijd ons iets leert dan is het wel dat we onze economie anders moeten inrichten. 

Matthijs Bobeldijk van NewBusinesslab ontwikkelde hiervoor de Purpose Case. Deze tool biedt een alternatief denkmodel, naast alle financieel gedreven modellen, waarmee je maatschappelijke businessmodellen ontwerpt waarin je én geld verdient én maatschappelijke impact maakt.

Aanmelden

Datum: 10 december
Tijd
: 13.00 – 15.30 uur
Locatie: online

Kosten: gratis (voor deelnemers die werkzaam zijn bij een bij Noorderlink aangesloten organisatie.)
Aantal deelnemers: maximaal 24

De trainer


Met zijn bedrijfskundige achtergrond, is Matthijs Bobeldijk een ondernemer, schrijver en een drijvende kracht in de overgang naar een betekeniseconomie. Door de jaren heen heeft hij zich met zijn bedrijf New Business Lab gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van nieuwe businessmodellen.

Matthijs heeft een duidelijke missie; met zijn werk wil hij de transitie naar de betekeniseconomie versnellen. Een betekeniseconomie waarin oog voor mensen, oog voor de planeet én geld verdienen niet meer met elkaar concurreren, maar elkaar juist versterken. Daarnaast wil hij een bijdrage leveren aan actueel en betekenisvol onderwijs, zodat kinderen de ruimte krijgen om werk te maken van hun talenten.

Zijn missie was de drijfveer voor het ontwikkelen van de Purpose Case en zijn boek IMPACT.
Purpose Case is een tool dat een alternatief denkmodel aanbiedt. Geen financieel gedreven modellen, maar juist maatschappelijke businessmodellen waarin je én geld verdient én maatschappelijke impact maakt. Op deze manier hoopt Matthijs de wereld een stukje mooier te maken.