Workshop concentratie en snellezen (VOL!)

Als professional moet je op de hoogte zijn. Beschikken over de meest recente informatie. Weten waar je het over hebt. Maar hoe doe je dit? Zoveel informatie en zo weinig tijd. Wat kun je doen om informatie sneller te verwerken, waardoor je tijd wint en kunt zorgen voor een betere balans? Snellezen is daarvoor een belangrijke techniek. 

In Nederland ligt de gemiddelde leessnelheid rond de 250 woorden per minuut. Ons denkproces verloopt echter vele malen sneller; we denken met een snelheid van 800 tot 1400 woorden per minuut.  Bij lezen komen we een aantal problemen tegen waardoor we relatief langzaam lezen. De drie basisproblemen worden behandeld: subvocaliseren, regressie en fixeren. 

De meeste deelnemers lezen aan het eind van de workshop al twee maal sneller met een beter begrip. 

Inhoud

Inleiding
Hoe kun je je leesproces versnellen en met meer begrip lezen? Hoe kun je omstandigheden creëren en technieken toepassen waarmee je je concentratievermogen kunt verbeteren?

Hersengolven
Welke invloed heeft je omgeving op je concentratievermogen? Als je leest is het belangrijk dat je hersengolven in een bepaalde staat zijn. Hoe kun je je hersengolven beïnvloeden?

Leestest
Door middel van een leestest wordt vastgesteld wat je huidige leessnelheid is.

Lezen
Wat is lezen? Lezen is eigenlijk het vertalen van symbolen naar beelden in ons hoofd, met als doel de boodschap van auteur naar lezer over te brengen.

Waarom lezen we relatief langzaam?
Bij lezen komen we een aantal problemen tegen waardoor we relatief langzaam lezen. De drie basisproblemen worden behandeld: subvocaliseren, regressie en fixeren.

Snelleestechnieken
De wereldkampioen snellezen Sean Adam leest met een snelheid van 3850 woorden per minuut met een volledig begrip van de inhoud. Tijdens deze workshop leer je de technieken van deze snelleeskampioen.

Snelleesoefeningen
Er is voldoende tijd voor het oefenen van de snelleestechieken. Er wordt ook aandacht geschonken aan het lezen van beeldschermen. De meeste deelnemers lezen aan het eind van de workshop al twee maal sneller met een beter begrip. Vervolgens is het mogelijk de leessnelheid verder op te voeren door de technieken te blijven oefenen.

Deze workshop is onderdeel van een 3-delige serie workshops met als thema: Breinvriendelijk leren. De workshops kunnen los van elkaar gevolgd worden. Bekijk ook de andere workshop uit de serie die je nog kan volgen:

De trainer
Peter La Roi

Deze training wordt verzorgd door Peter la Roi van BrainSense.

Meer info op de website van BrainSense.

Extra's

Na afloop van de training ontvang je gedurende 6 weken eens per week een mail met tips, herhaalstof en oefeningen om te zorgen dat jouw snelleesvaardigheid zich optimaal kan ontwikkelen. Daarnaast ontvang je het boekje 'Lees' t.w.v. 20 euro. 

Praktische informatie

Maandag 27 mei 2018
Locatie:  Het Kasteel, Melkweg 1, Groningen
13.30 - 17.00 uur: Workshop Snellezen

Deelnemers aan de workshop ontvangen een factuur van €235,- excl. btw.(aangesloten organisaties) of €285,- excl btw. (externe organisaties), dit bedrag is inclusief materiaal, koffie & thee. Materiaalkosten bestaan uit het boek ‘Lees!’ van Jan Willem van den Brandhof en snelleeshulpmiddelen.

Aanmelden