Leergang: Werkgeluk-deskundige (post-hbo)

[deze leergang wordt verplaatst naar september. Houd onze agenda in de gaten voor de nieuwe datums]

Algemeen

Werk jij binnen het HR-vakgebied, ben je manager of ondernemer of wil jij je als professional ontwikkelen op het gebied van werkgeluk? En ben jij ervan overtuigd dat werkgeluk kan bijdragen aan bedrijfsresultaat? Dan is deze post-hbo leergang tot Werkgelukdeskundige ideaal voor jou. De cursus biedt je een theoretische basis over werkgeluk, en veel praktijkgericht inzicht van bedrijven en organisaties die binnen dit thema actief zijn. Na de leergang weet je hoe medewerkers zelf hun eigen werkgeluk kunnen vergroten en hoe je dit als organisatie kunt faciliteren. Daarnaast weet je wat gelukkig leidinggeven inhoudt en hoe je dit toepast. Ten slotte weet je hoe je succesvol veranderingen teweegbrengt om een gelukkige(re) organisatie te worden.

Uitgebreid

Na het volgen van de cursus

  • Heb je jouw expertise over gelukkig werken vergroot, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten;
  • Kun je tools, systemen en andere interventies implementeren waarmee het werkgeluk van medewerkers meetbaar kan worden verbeterd;
  • Heb je geleerd over organisaties uit binnen- en buitenland die gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepassen

Programma

De opleiding bestaat uit 6 dagen, die in 2 dagdelen zijn verdeeld.

1e module dinsdag 5 april 2022

Dagdeel 1: Wat is geluk en wat is gelukkig werken? Je krijgt verschillende definities en modellen aangereikt en onderzoekt het verschil tussen medewerkerstevredenheid en betrokkenheid.
Dagdeel 2: Waarom is gelukkig werken belangrijk? Wat zijn de belangrijkste principes van (werk)geluk? Je bekijkt wat werkgeluk (kwalitatief en kwantitatief) oplevert voor zowel medewerker als organisatie.

2e module dinsdag 19 april 2022

Dagdeel 3: Hoe kun je het werkgeluk van medewerkers vergroten? We oefenen met het P3F-model (Purpose, Flow, Fun & Friendship) en bekijken hoe dit model helpt bij het vergroten van het werkgeluk.
Dagdeel 4: Verdieping op het onderwerp 'Purpose', middels een presentatie over de ‘Inspirational Power of Purpose’. Ook start je met je praktijkopdracht.

3e module dinsdag 24 mei 2022

Dagdeel 5: Hoe kun je als organisatie werkgeluk ondersteunen? Je leert meer over het HEART-model, waarin werkgeluk vanuit de organisatie wordt gefaciliteerd.
Dagdeel 6: Er komt een gastspreker van een organisatie waar werkgeluk al succesvol in de praktijk wordt gebracht. Daarna start je met een eigen casus.

4e module dinsdag 7 juni 2022

Dagdeel 7: Hoe implementeer je werkgeluk? Je leert meer over de ‘Roadmap Happiness@Work’, een praktisch stappenplan hoe je werkgeluk introduceert en borgt.
Dagdeel 8: Er komt weer een gastspreker van een organisatie waar werkgeluk al succesvol in de praktijk wordt gebracht.

5e module dinsdag 28 juni 2022

Dagdeel 9: De Employee Experience Journey Mapping aanpak staat centraal. Ook leer je werkgeluk te meten en analyseren.
Dagdeel 10: Er komt een gastspreker van een organisatie waar werkgeluk al succesvol in de praktijk wordt gebracht.

6e module dinsdag 12 juli 2022

Dagdeel 11: Presentatie praktijkopdrachten.
Dagdeel 12: We behandelen het laatste onderwerp: succesvol verandering teweeg brengen met als doel een gelukkige(re) organisatie.

Planning van het programma is onder voorbehoud van verschuivingen.

Samenwerking en partners EHERO en HappinessBureau
De cursus Werkgelukdeskundige wordt aangeboden in samenwerking met de Erasmus Universiteit (Erasmus Happiness Economics Research Organization, EHERO) en het HappinessBureau. Het doel van EHERO is om bij te dragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen. Geluk wordt daarbij opgevat als levensvoldoening en kwaliteit van leven. Het HappinessBureau zet zich in om organisaties (nog) succesvoller te maken door het geluk van werknemers te vergroten. Dit doen zij in zowel binnen als buitenland door middel van advies, training en onderzoek, maar ook door het publiceren van artikelen en boeken, het geven van presentaties en het organiseren van events en workshops over gelukkig werken.

Praktisch

Doelgroep
Deze cursus is in het bijzonder geschikt voor professionals werkzaam binnen het HR-vakgebied, psychologie vakgebied, managers en ondernemers die het werkplezier willen vergroten in een organisatie.

Na afronding van de cursus ben je gecertificeerd Werkgelukdeskundige.

Startdata
05-04-2022

Tijden
Zes keer les op dinsdag van 13:30 uur tot 20:30 uur.

Kosten
Het cursusgeld bedraagt € 3.495 (BTW vrijgesteld). Dit bedrag is inclusief catering en lesmateriaal.

Locatie
Campus Hanzehogeschool Groningen

De lesdagen zijn: dinsdag 5 april 2022, 19 april 2022, 24 mei 2022, 7 juni 2022, 28 juni 2022 en 12 juli 2022

De opleiding bestaat uit 6 volle lesdagen op dinsdagen van 13.30 - 20.30 uur. Houd per lesdag rekening met een studiebelasting van ongeveer 4 uur. Dat is inclusief leeswerk, aanvullende links, filmpjes bekijken en het uitvoeren van (praktijk)opdrachten.

Contactpersonen
Contactpersoon voor deze cursus is Tonny Nolle. Telefoon 06-27027672 of via

Trainers

Gea Peper is hoofddocent van de opleiding Werkgelukdeskundige en tevens eigenaar van het HappinessBureau. Gea heeft meer dan 25 jaar (internationale) ervaring op het gebied van change management consulting en HR. Ze heeft zich sinds 2015 gespecialiseerd in hoe werkgeluk in organisaties te vergroten en heeft samen met Heleen Mes het boek 'Employee Experience - Happy people, better business' geschreven.

Guy van Liemt is bedrijfseconoom, directeur van EHERO en programmadirecteur van onder meer het Executive Program ‘Het Rendement van Geluk’ en de Masterclass 'Grondslagen van Geluk'. Hij heeft zitting in verschillende besturen en adviesraden, adviseert diverse grote organisaties en is auteur en spreker over onder meer de rol van purpose en waarden binnen organisaties. Na internationale stages bij Shell en Unilever is Guy in verschillende managementfuncties werkzaam geweest voor onder meer Procter & Gamble.

De opleiding Werkgelukdeskundige is een samenwerking tussen EHERO, het HappinessBureau en HanzePro.

EHERO staat voor de Erasmus Happiness Economics Research Organization, het multidisciplinaire kennis- en onderzoeksinstituut op het gebied van geluk en economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Missie is om bij te dragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen. EHERO doet dat door mensen en organisaties, zowel bedrijven als (semi)publieke instellingen en overheden in staat te stellen beter geïnformeerde en meer weloverwogen keuzes te maken. Dat uit zich in het ontwikkelen van kennis door fundamenteel onderzoek over de determinanten en resultaten van geluk en door toegepast onderzoek bij bedrijven en organisaties, en in het delen van kennis via congressen, publicaties, workshops, advies en opleidingsprogramma’s.