Is een ontslagvrije samenleving de toekomst van werk?

Goeroe-sessie met Marjolein ten Hoonte

De arbeidsmarkt is al langere tijd in beweging. De groeiende flexibele schil, de toenemende digitalisering en diverse andere ontwikkelingen maken dat de traditionele baan voor het leven al lang niet meer vanzelfsprekend is. De toenemende nadruk op milieu-impact, betekenis en impact van je werk maakt dat mensen zich afvragen of ze op de goede plek zitten en daagt organisaties uit om opnieuw na te denken over de visie en missie. En toen kwam COVID-19 en kwam er pas echt druk op de ketel. Tegelijkertijd hebben we het afgelopen jaar juist ook dankzij die disruptieve effecten van de Corona-maatregelen ons laten zien en voelen hoe het ook anders kan.

Waar gaat het heen? Welke keuzes hebben grote organisaties nu voor zich liggen? Welke mogelijkheden zijn er om door te pakken en een nieuwe manier van samenwerken te ontwikkelen die goed past in deze digitale tijd? Marjolein ten Hoonte denkt dat we het meeste hebben aan een ontslagvrije samenleving. In dit webinar schetst Marjolein voor ons de meest relevante ontwikkelingen en trends, en gaat in gesprek met de leden van het Algemeen Bestuur van Noorderlink, allemaal eindverantwoordelijken voor het HRM-beleid van de aangesloten organisaties met duizenden medewerkers.

De sessie vindt online plaats. Leden van het Algemeen Bestuur kunnen deelnemen via ZOOM, overige geïnteresseerden kunnen de sessie via een livestream volgen en ook deelnemen in de interactieve stellingen en de Q&A aan het einde van de sessie. De sessie wordt gemodereerd door Lykle de Vries, spoorzoeker en programmamaker bij Noorderlink.

Aanmelden


Vanaf 16.45 uur digitale inloop. De link voor deelname ontvang je, na inschrijving, enkele dagen voor het event.

Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor medewerkers van bij Noorderlink aangesloten organisaties.


Over Marjolein ten Hoonte

Marjolein ten Hoonte is directeur Arbeidsmarkt en MVO bij Randstad Groep Nederland. Marjolein kan bogen op 20 jaar ervaring binnen het werk- en onderzoeksgebied arbeidsmarkt vanuit diverse rollen op directieniveau. In haar functie analyseert zij trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en onderhoudt zij nauwe contacten met zowel werkgevers- als werknemersorganisaties, de politiek en het bedrijfsleven.