Werk & Mantelzorg en Schulden

Oog voor mantelzorgers en/of medewerkers met schulden levert werknemers én werkgevers veel op! Circa 1 op de 4 werknemers combineert een baan met mantelzorgtaken. Door in goed overleg afspraken te maken kunnen medewerkers hun mantelzorgtaken en hun werk beter volhouden, waardoor ziekteverzuim voorkomen kan worden. Dit is vaak eenvoudiger dan u denkt!


Concreet aan de slag

De online inspiratiebijeenkomst op 20 april helpt u als werkgever om concreet aan de slag te gaan met beide onderwerpen. De thema’s ‘werk &mantelzorg’ en schulden komen steeds vaker voor. Niets doen is geen optie. Na deelname heeft u een beter beeld van de problematiek en van de urgentie. U weet welke impact u als werkgever kunt hebben, u hebt voorbeelden gekregen en het is u duidelijk welke hulp er beschikbaar is. Martijn Tillema van Werk & Mantelzorg zal een presentatie geven.

Schuldenproblematiek

Steeds meer organisaties worden geconfronteerd met financiële problemen van hun werknemers. Medewerkers met schulden zijn steeds slechter inzetbaar op de werkvloer. Het ziekteverzuim stijgt en de afdelingen financiële administratie en HR krijgen er extra werk bij. Van leidinggevenden wordt steeds meer (inlevingsvermogen) gevraagd. Door het vroegtijdig (h)erkennen van signalen en het tijdig inzetten van budgetcoaching en/of -training, kunnen problemen voorkomen en aangepakt worden. Gerieke Menkveld van Stichting Knip geeft een presentatie over preventie en aanpak van problemen.


Programma:

  • Introductie: waarom zijn deze thema’s relevant voor mij als werkgever?
  • Inspiratiefilm: Werk & Mantelzorg op bezoek bij de Groot Installatiegroep in Drenthe
  • Korte pitch: gesprek tussen een werkgever en een werkende mantelzorger
  • Presentatie van Stichting Knip over preventie van financiële problemen en aanpak van schulden
  • Woord aan de werkgever: aan welke informatie heeft u vooral behoefte?
  • Wat kan er al: dit zijn de tools en informatiebronnen die u nu al kunt benutten!

Aanmelden


Deelname is gratis