Traineedag van het Noorden

Op donderdag 17 maart 2022 is het eindelijk zo ver: Traineelink (onderdeel van Noorderlink) organiseert voor de vierde keer de Traineedag van het Noorden! Dit is hét event waar trainees uit Noord-Nederland bij elkaar komen, inspirerende lezingen en workshops kunnen volgen en waar jouw professionele netwerk wordt uitgebreid. Op deze dag laten we zien wat Noord-Nederland te bieden heeft op het gebied van traineeships, ontstaan er langdurige samenwerkingen en creëren we kansen voor de toekomst.

Programma

12:30 Inloop
13:00 Opening
13:15 Gezamenlijke workshop/lezing
14:30 Workshopronde 1
15:45 Workshopronde 2
17:00 Borrel + eten
19:00 Eind

De workshops

Vergader Jezelf Gelukkig! (Rik Nijkamp)

Vergaderen - We doen het bijna 50% van onze tijd en scoren een mager zesje! We doen het overdag op het werk, we doen het ’s avonds op de vereniging en met een beetje geluk is er in het weekend ook nog een vergadering. En beetje bij beetje worden we moedeloos. Want vergaderen is helemaal niet leuk.
In deze interactieve sessie leren we je zaken die je direct kunt toepassen en we staan stil bij o.a.:
Dat je voortaan haarfijn weet waarom jij wel of niet aan een vergadering moet deelnemen. En ook wanneer je weer weg mag.
Dat de vergadering die je organiseert voortaan zo strak in elkaar zit dat je er altijd resultaat uit haalt. En dat je ook tijd overhoudt om het leuk te maken.
Dat we jouw team en zelfs je hele organisatie kunnen leren om gelukkig te vergaderen.

Plaat maar! (Lycke Kors)

Wil je leren om van een gortdroge tekst een super begrijpelijk stuk te maken? Zou het niet gaaf zijn als je lol had tijdens je werk door te tekenen?

Aan Lycke de schone taak om jullie tijdens de workshop mee te nemen op tekentocht! We gaan aan de slag om zakelijk te leren tekenen. Zakelijk tekenen is een visuele manier van communiceren. En iedereen kan tekenen, want een tekening hoeft niet mooi te zijn. Dat is niet de functie van tekenen. De functie van tekenen is communiceren. Dus nooit meer ellenlange notulen om terug te lezen, gewoon een leuke praatplaat met alle informatie!

Vind jouw kracht (Eline Faber)

Het is geen geheim dat werken vanuit je eigen kracht meer werkplezier geeft. Daarnaast maakt het organisaties effectiever en productiever. Maar om vanuit je eigen kracht te kunnen werken, moet je wel eerst weten wat die kracht is. Tijdens deze workshop leer jij werken vanuit jouw kracht. Welke methoden en werkvormen je hiervoor kunt inzetten, leer je tijdens de workshop ‘Vind jouw kracht’.

Eline laat je onder andere kennismaken met de Ikigai; dit is Japans voor ‘jouw reden om uit bed te komen ‘s ochtends’ en je beperking(en). Want ook daar zit vaak een belangrijke sleutel naar je kracht.

Stap als millennial in het diepe! (Maryam Elenby en Titus Krijt)

Wanneer is diep té diep? Waar ligt je comfortzone? Hoe vergroot je je comfortzone? En hoe ver stretch je buiten die zone zonder dat je opbrand? Maryam en Titus verzorgen een interactieve workshop waar jij ontdekt wat het betekent om te 'stretchen', wat het je oplevert en hoe je de regie op jezelf houdt.
Hallo samenwerking, dag miscommunicatie! (Arjan Stoffers)

Een team dat al jaren samenwerkt krijgt zo zijn eigen "cultuur". Collega’s hebben bijvoorbeeld hun eigen gewoontes of manieren waarop ze werken. Moet jij je als trainee en nieuwkomer in dit team gewoon maar aanpassen? Wat kan je doen om sneller in verbinding te komen met je nieuwe collega's? Hoe herken je miscommunicatie en wat kun je daar mee?

Laat je inspireren door de kracht van het Process Communication Model (PCM). Voor je persoonlijke ontwikkeling, betere samenwerking of om je leiderschap te versterken.

Cut The Crap! (Eric Datema)

Ontdek wat er voor jou echt toe doet.

Je kent de wereldwijde Sustainable Development Goals vast. Maar hoe zorg jij ervoor dat dit gerealiseerd kan worden? De Inner Development Goals worden gezien als de belangrijkste vaardigheden om de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te realiseren in 2030. Iedereen heeft het er over, jij weet straks hoe het moet. Tijdens de workshop leer je op een leuke manier hoe jij je Inner Development Goals kan ontwikkelen en in kan zetten om je werk meer betekenis te geven.

Aanmelden

Meld je nu aan via de button en ontvang binnenkort meer informatie over de workshops en lezingen, zodat jij je straks als eerste je voorkeur kunt aangeven.

Aanmelden

Op de hoogte blijven

Voor alle updates rondom Traineelink en de Traineedag van het Noorden, volg ons op LinkedIn, Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over de sprekers

Rik Nijkamp
Vergaderleider Rik Nijkamp verbaast zich voortdurend over hoe mensen met elkaar omgaan als we ‘samenwerken’. Zo ook over waarom en waarover we wel niet allemaal vergaderen. Hij schreef het boek ‘Vergader Jezelf Gelukkig’ en helpt organisaties gelukkiger te vergaderen. Werk kan namelijk vaak beter en bijna altijd leuker!

Lycke Kors
Lycke werkt als gedragswetenschapper in de jeugdzorg en is door haar werk in aanraking gekomen met visueel werken. Want zeg nou zelf, een gortdroge tekst wordt toch pas leesbaar als er wat gezellige plaatjes in staan?

Eline Faber
Eline Faber noemt zichzelf Begeleider van Verandering. Zij leert mensen en organisaties te werken vanuit hun kracht. Zodat verandering leuk wordt en energie geeft!
Ze is gefascineerd door het gedrag van mensen en wat er nodig is om gedrag te veranderen. Ze combineert kennis en ervaring uit Human Resource Management, Communicatie en Reputatiemanagement, en begeleidt al ruim twintig jaar diverse veranderingsprocessen. Zij gelooft dat je met het werken vanuit talenten en kracht, veranderingen een enorme boost kunt geven.

Maryam Elenby en Titus Krijt
Maryam is een geboren en getogen noorderling. Na haar studie Sociologie in Groningen verhuisde ze naar Amsterdam en werd geselecteerd voor het traineeship 'Talent in huis'. Titus komt uit Elburg en heeft een achtergrond in de bewegingsagogie. vanuit daarvoor verschillende werkgevers mogen werken waarbij de rode draad mensen, beweging en vooruitgang is.

Beide werken ze bij Plateau waar ze zich richten op talentontwikkeling, organisatieontwikkeling, teamontwikkeling en coaching. Ze ontwikkelden vanuit het merk 'Talent in Huis' meerdere traineeprogramma's, waaronder het traineeship Talent van het Noorden. Hier is Titus vaste trainer en Maryam Programmamanager.

Arjan Stoffers
Arjan Stoffers is eigenaar van Arjan Stoffers training & consultancy. Hij is europees gecertificeerd trainer in het Process Communication Model. Hij put uit jarenlange ervaring als teamlid en als Product Owner bij Dienst Uitvoering Onderwijs. Meer info via https://www.arjanstoffers.nl of https://www.linkedin.com/in/arjanstoffers/

Eric Datema
Mijn naam is Eric Datema, vader, SDG ondernemer en Krav Maga Trainer.
Ik ontwikkel en activeer ondernemingen en concepten die een bijdrage leveren aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Op dit moment werk ik aan Special Forces in HR en de 4e Arbeidsvoorwaarde voor het Welzijn & Welbevinden van medewerkers.