Symposium 'Wij zeggen BASTA'

Draag bij aan sociale veiligheid voor professionals.

Voor wie

Dit symposium is voor alle professionals die te maken hebben met of verantwoordelijk zijn voor sociale veiligheid. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan een gezamenlijke
normstellende aanpak van grensoverschrijdend gedrag in werksituaties, met name agressie, is van harte uitgenodigd. Als je sociale veiligheid belangrijk vindt, wilt weten hoe werkend Nederland ervoor staat op dit gebied en op zoek bent naar praktische leerervaringen die je direct binnen je eigen organisatie kunt toepassen, dan is dit symposium een must. Uiteraard is er tijdens het event volop ruimte om je netwerk uit te breiden en contacten te leggen met collega-professionals én inhoudelijke experts.

Ochtendprogramma 09.30 uur - 13.30 uur (inclusief lunch)
Middagprogramma 14:00 uur – 18:00 (inclusief hapje en drankje)

De dagvoorzitter is Naomi Kok Luís.

  • Ontvangst: Bij aankomst ontvang je een naambadge en het programma
  • Plenaire kick-off: Met prikkelende keynotesprekers: Riks Ytsma (Risico en sociale veiligheid) en Caroline Koetsenruijter (Agressie- en conflictexpert en auteur van de boeken ‘Het agressieparadijs’ en ‘Jij moet je bek houden!’)
  • Toneelstuk UITGEWOOND: Met regisseur Wobbe Zwart en onder andere de acteurs Wouter van Oord (Ciske de Rat) en Anne Katic (Vis à Vis)
  • Plenaire afsluiting

Locatie en tijden

Het symposium vindt plaats in of rond Groningen op donderdag 13 oktober 2022 en duurt drie uur. Je kunt je aanmelden voor het ochtendprogramma van 09.30 uur tot 13.30 uur (inclusief lunch) of voor het middagprogramma van 14.00 uur tot 18:00 uur (inclusief hapje en drankje). Het programma is gelijk. De locatie wordt later bekend gemaakt.

Waarom Wij zeggen Basta.
Grensoverschrijdend gedrag in werksituaties leidt tot schade. Voor werknemers én werkgevers. Het is een groeiend probleem. Het kenniscentrum ‘Wij zeggen basta.’ wil grensoverschrijdend gedrag een halt toeroepen. Wij zeggen basta stimuleert en ondersteunt organisaties om sociale veiligheid vorm en inhoud te geven. Het kenniscentrum zorgt voor kennisdeling, bewustwording en helpt organisaties met een gerichte normstellende aanpak van grensoverschrijdend gedrag.

Over de organisatie

Saskia de Groot is projectleider aanpak grensoverschrijdend gedrag, eigenaar van Projectkracht 10 en mede-initiatiefnemer van Wij zeggen Basta.

Riks Ytsma is Drs. Risico en Sociale Veiligheid, eigenaar van Riks Ytsma training; advies en mede-initiatiefnemer van Wij zeggen Basta.

Marianne Regtop is kwartiermaker en adviseur met expertise duurzame inzetbaarheid, eigenaar van Bureau Dapper en mede-initiatiefnemer van Wij zeggen Basta.

Meer lezen?

Ga naar de website

Aanmelden doe je via onze website:

Aanmelden