Proeverij: Stress op of van je werk? Zo deal je ermee!

Waarschijnlijk herken je het wel: er verandert zoveel op je werk, of in je leven, dat je er stress van krijgt. Iedereen heeft zijn eigen manieren om ermee om te gaan. Eén ding is echter zeker: als het je niet lukt om de stress de baas te worden, dan ga je er last van krijgen. En dat is zonde.

Tijdens deze Proeverijencarrousel zetten we zeven verschillende methodieken om om te gaan met stress op een rijtje. Ze variëren van heel praktisch tot heel beschouwend. Meer dan voldoende keuze dus om te bepalen wat er het beste bij jou, of jouw team past.

Kies uit:

  • Leiderschapskramp: een pleidooi voor vertrouwen en vernieuwing, door Harry de Ruiter. Inzicht in de dynamiek van vertrouwen. Aanpak voor sociale vernieuwing door de dialoog aan te gaan
  • Omgaan met stress, door Coach in Vitaliteit (Minet Bakker). Word je bewust van wat je er zelf aan kunt doen
  • Waarom slimme mensen zich onlogisch gedragen! Door Movum i.s.m. Ont-wikkel Human Capital (Ton Feldbrugge). Hoe hardnekkige gedragspatronen blijvend doorbroken kunnen worden
  • Veerkracht met ACT, door Jenny Blauwbroek. Je leert op ludieke wijze te herkennen wat stress is, wat het met je doet en je krijgt een paar praktische handvatten om de negatieve spiraal te doorbreken. 
  • In No Time Minder Werkstress, door Optiwork (Sandra van Dijk). Na deze workshop weet je aan welke knoppen je vandaag al kunt draaien om jouw werkstress te verminderen.
  • Think like a Zebra!, door Vanuit je bron (Evelien Stadt). Creatief denken laat je nieuwe mogelijkheden ontdekken en is universeel inzetbaar, bijvoorbeeld bij veranderingsprocessen of stresspreventie.
  • Hartcoherentie. Ons hartritme varieert voortdurend. Dit geeft ons belangrijke informatie over onze veerkracht en vitaliteit. Analyse van de HRV laat zien dat het hart gevoelig is voor emotionele veranderingen en de mate van samenhang in de HRV wordt Hartcoherentie genoemd.

Deze proeverijencarrousel bestaat uit drie rondes, dus je kunt gedurende de middag drie van de methodieken leren kennen. Uiteraard kun je in de pauzes ook spreken met de trainers van de andere methodieken.

AANMELDEN

 

Heb je soms of regelmatig werkstress? We horen graag jouw mening over dit onderwerp!

Voor haar afstudeer onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen is Julia Herrmann  op zoek naar mensen tussen de 18 en 65 jaar die een vragen lijst zouden willen invullen. Het onderzoek gaat over de processen rondom individuele kenmerken, waarden en werkstress. 

Vind je het leuk om vragen te beantwoorden over wie je bent en wat je belangrijk vindt? Het invullen van de vagen kost ongeveer 15 tot 20 minuten van je tijd. Je medewerking wordt zeer gewaardeerd. Bij deelname maak je kans op één van de drie bedragen van € 50,- euro die worden verloot onder de deelnemers. Het is ook mogelijk om de resultaten uit het onderzoek naderhand toegestuurd te krijgen.

Naar de enquete >>